2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版》

三、阅读理解
Jingxi Taiping Drum(京西太平鼓) is a traditional folk dance that is popular in Mentougou of Beijing. It was included in China’s national intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in 2006.
This art dates back to the Spring and Autumn Period(770—476 B.C.) and it was originally(最初) used to wish for good luck. The art was first called the Taiping Drum during the Northern Song Dynasty(960—1127). At the beginning of the Qing Dynasty(1644—1911), it started to be popular in and around the capital, and then by the end of the Qing Dynasty, it was introduced to Mentougou area of Beijing.
Jingxi Taiping Drum is usually made up of a shell, a cloth skin, and a handle. And this single-sided drum is usually played with a wooden hammer. The instrument is in the shape of a fan, as this design suits the performance better. Jingxi Taiping Drum dance has been performed in local villages as well as on national and international stages. It has been performed in lots of cultural events, including the opening ceremony(开幕式) of the 1990 Asian Games in Beijing and the 2011 China’s Cultural Heritage Day. In 2006 and 2007, it was also performed in Olympic activities in Australia and the United States.
Today, the folk art of the Jingxi Taiping Drum is being taken up by the young and is showing its lively artistic beauty all over the world.
( )1. Jingxi Taiping Drum was originally used to wish for ________.
A. peace B. good harvest C. wealth D. good luck
( )2. When was Jingxi Taiping Drum introduced to Mentougou area of Beijing?
A. In the Spring and Autumn Period.
B. In the Northern Song Dynasty.
C. At the beginning of the Qing Dynasty.
D. By the end of the Qing Dynasty.
( )3. What can you learn about Jingxi Taiping Drum from this passage?
A. It is a modern dance.
B. It dates back to the Spring and Autumn Period.
C. It is usually made up of a shell, a cloth skin, and a fan.
D. It has been performed only in China.
( )4. What’s the best title of the passage?
A. An endangered traditional folk dance
B. The way of performing Jingxi Taiping Drum
C. The origin of Jingxi Taiping Drum
D. A lively folk drum dance
( )5. In which part of a magazine can you probably read this passage?
A. Science. B. Sports. C. Culture. D. Environment.
答案: 1. D
2. D
3. B
4. D
5. C
解析:1. 第二段“it was originally used to wish for good luck”,选D。2. 第二段“by the end of the Qing Dynasty, it was introduced to Mentougou area of Beijing”,选D。3. 第二段“This art dates back to the Spring and Autumn Period”,B正确;A项“modern dance”错误;C项“made up of... a fan”错误,是“in the shape of a fan”;D项“only in China”错误,文中提到在澳大利亚和美国表演过。4. 文章介绍京西太平鼓这种活泼的民间舞蹈,D项合适;A“endangered”未提及;B“表演方式”非主要内容;C“起源”只是部分内容。5. 介绍传统民间艺术,属于文化部分,选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭