2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年评优监测课时作业七年级英语下册译林版》

三、阅读表达
The folk art form kuaiban, which has a long history, can be performed by a group or a single person. With one or two pairs of bamboo clappers, a kind of traditional Chinese musical instrument, in their hands, the performers tell stories in the local dialect (方言). These stories are usually folk tales or about social life.
Recently, Liu Jiming and Wan Yifu made and shared three short videos by using kuaiban, which were viewed about 4 million times. As a result, Liu and Wan have gained (获得) more than 1 million followers on the internet. They've created many new works to raise people's safety awareness (意识). Some of their works are about the danger of drunken driving and food safety. They also write stories to show respect to people who make contributions (贡献), such as traffic policemen.
According to Liu and Wan, people can understand kuaiban pieces without difficulty. The stories told in kuaiban pieces are close to people's daily lives. Thus, they consider (认为) that it is a fun way to introduce (介绍) the Chinese folk culture through kuaiban. And what matters to them is that both young people and old people begin to know the charm (魅力) of the art form kuaiban, which may not be paid much attention to (关注) compared to (与……相比) other traditional art forms.
Folk art forms, like xiangsheng, pingshu and kuaiban, share something in common. They should be known by more people and get to more areas. Luckily, through the internet, new performers who go on sharing kuaiban pieces, like Liu and Wan, are playing an active role. Hopefully, these Chinese folk art forms will be alive with the times.
1. What is the passage mainly about?
2. How many fans do Liu and Wan have on the internet?
3. Which folk art form do you want to learn? Why?
答案: 1. The passage is mainly about the folk art form kuaiban and how Liu Jiming and Wan Yifu promote it through the internet.
解析:文章围绕快板(kuaiban)展开,介绍其特点及刘继明、万逸夫通过视频推广的事迹。
2. More than 1 million.
解析:原文“As a result, Liu and Wan have gained more than 1 million followers on the internet.”明确提到粉丝数。
3. I want to learn paper-cutting. Because it is a traditional Chinese folk art with a long history. Making paper-cuttings can not only help me relax but also let me learn more about Chinese culture. (答案不唯一,合理即可)
解析:开放性问题,选择一种民间艺术(如剪纸、相声等),说明原因(如有趣、了解文化等)。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭