2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
E
主题:人与社会·个人成长 体裁:记叙文 词数:239 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
eople have different daily routines. Some live in big cities, while others come from the countryside, and their ways of life can be quite different. However, hard work and a positive attitude are always important.
Take Liu, a girl from Guilin, Guangxi, as an example. After the college entrance examination ended on June 9th, she didn't wait for others to help. She made use of a simple wooden stick as a tool and carried two big bags filled with her daily things like quilts by herself. Liu comes from a rural family. Her father and brother work away from home, and her mother does housework and farm work at home. Despite(尽管) not having much money, Liu is a confident girl.

Liu's daily routine is also full of hard work. She usually gets up early to study. After school, she often helps her mother with housework. At weekends, instead of playing around, she reads books to prepare for her study. She plans to find a summer job or sell cold jelly during this summer holiday. Her dream is to study education and become a teacher in the future. Her favourite saying, "鸿鸟只思羽翼齐,点翅飞腾千万里", tells us that only by getting well - prepared and developing in all ways can we succeed. Just like Liu, we should face life bravely and work hard for our dreams.
24. Which is TRUE about Liu after the college entrance examination?
A. Her father came to pick her up.
B. She carried all her things with her mother's help.
C. She used a wooden stick as a tool to carry her things.
D. She left the school with many flowers and gifts from classmates.
25. What kind of person is Liu according to the passage?
A. Lazy and shy.
B. Confident and hard - working.
C. Quiet and careless.
D. Rich and proud.
26. What can we learn from Liu's story?
A. We should ask others for help when in trouble.
B. We should give up easily if things are difficult.
C. We should make use of our time well and work hard for our goals.
D. We should only care about our study and never do housework.
主题:人与社会·个人成长 体裁:记叙文 词数:239 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
Take Liu, a girl from Guilin, Guangxi, as an example. After the college entrance examination ended on June 9th, she didn't wait for others to help. She made use of a simple wooden stick as a tool and carried two big bags filled with her daily things like quilts by herself. Liu comes from a rural family. Her father and brother work away from home, and her mother does housework and farm work at home. Despite(尽管) not having much money, Liu is a confident girl.
Liu's daily routine is also full of hard work. She usually gets up early to study. After school, she often helps her mother with housework. At weekends, instead of playing around, she reads books to prepare for her study. She plans to find a summer job or sell cold jelly during this summer holiday. Her dream is to study education and become a teacher in the future. Her favourite saying, "鸿鸟只思羽翼齐,点翅飞腾千万里", tells us that only by getting well - prepared and developing in all ways can we succeed. Just like Liu, we should face life bravely and work hard for our dreams.
24. Which is TRUE about Liu after the college entrance examination?
A. Her father came to pick her up.
B. She carried all her things with her mother's help.
C. She used a wooden stick as a tool to carry her things.
D. She left the school with many flowers and gifts from classmates.
25. What kind of person is Liu according to the passage?
A. Lazy and shy.
B. Confident and hard - working.
C. Quiet and careless.
D. Rich and proud.
26. What can we learn from Liu's story?
A. We should ask others for help when in trouble.
B. We should give up easily if things are difficult.
C. We should make use of our time well and work hard for our goals.
D. We should only care about our study and never do housework.
答案:
24.C 【解析】根据文中“She made use of a simple wooden stick as a tool and carried two big bags...”可知,高考结束后,刘同学用一根木棍当扁担挑着两个大包,因此C选项表述正确。文中未提及有人接她,A错误;根据“she made use of... by herself.”可知,是她自己挑着她的东西,B错误;文中未提及她离开学校时带着很多同学送的鲜花和礼物,D错误。所以选C。
25.B 【解析】根据文中“Liu is a confident girl.”以及“Liu’s daily routine is also full of hard work. She usually gets up early to study. After school,she often helps her mother with housework.”等内容可知,刘同学自信且勤奋。A选项中“Lazy and shy”(懒惰且害羞)不符合原文;C选项“Quiet and careless”(安静且粗心)在文中未体现;D选项“Rich and proud”(富有且骄傲)与文中她家经济条件不好且为人朴素不符,所以选B。
26.C 【解析】刘同学虽然家庭条件不好,但积极上进,努力学习,为梦想奋斗。她的座右铭“鸿鸟只思羽翼齐,点翅飞腾千万里”也表明只有做好充分准备、全面发展才能成功。A选项“遇到困难应该向别人求助”与刘同学独立解决问题的做法不符;B选项“如果事情困难就应该轻易放弃”不符合刘同学坚韧不拔的品质;D选项“我们应该只关心学习,从不做家务”与刘同学经常帮妈妈做家务相悖;C选项“我们应该充分利用时间,为目标努力奋斗”符合文章传达的道理,所以选C。
25.B 【解析】根据文中“Liu is a confident girl.”以及“Liu’s daily routine is also full of hard work. She usually gets up early to study. After school,she often helps her mother with housework.”等内容可知,刘同学自信且勤奋。A选项中“Lazy and shy”(懒惰且害羞)不符合原文;C选项“Quiet and careless”(安静且粗心)在文中未体现;D选项“Rich and proud”(富有且骄傲)与文中她家经济条件不好且为人朴素不符,所以选B。
26.C 【解析】刘同学虽然家庭条件不好,但积极上进,努力学习,为梦想奋斗。她的座右铭“鸿鸟只思羽翼齐,点翅飞腾千万里”也表明只有做好充分准备、全面发展才能成功。A选项“遇到困难应该向别人求助”与刘同学独立解决问题的做法不符;B选项“如果事情困难就应该轻易放弃”不符合刘同学坚韧不拔的品质;D选项“我们应该只关心学习,从不做家务”与刘同学经常帮妈妈做家务相悖;C选项“我们应该充分利用时间,为目标努力奋斗”符合文章传达的道理,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看