2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
B 主题:人与社会·"毽"步如飞的快乐课堂 体裁:记叙文 词数:189 难度:★★★☆ 建议用时:6 mins
n our school, there are many interesting subjects, but I like PE best. It's not just about running or jumping. What makes it special is playing with jianzi, a traditional Chinese shuttlecock.
Every Tuesday and Thursday afternoon, our PE teacher, Mr Liu, takes us to the playground. He shows us different ways to kick jianzi. Some students can keep it in the air for a long time. I practise hard to catch up with them. When I succeed in kicking it ten times without dropping, I feel so proud.
Playing jianzi teaches me to never give up. Once, I couldn't even kick it twice. But I watched others carefully and tried again and again. Now I'm one of the best in my class. It also helps me make friends. We often have competitions. Everyone cheers for each other, and the playground is full of laughter.
PE class with jianzi makes me strong and happy. It shows me that with practice, I can overcome(克服) any difficulty. That's why it's my favourite subject!

(
A. The writer is lazy.
B. The writer doesn't give up.
C. The writer only cares about winning.
D. The writer hates challenges.
(
A. run faster than
B. learn from
C. reach the same level as
D. play with
(
A. Because there are fun games like running and jumping.
B. Because it makes them strong, happy, and teaches them to never give up.
C. Because Mr Liu, the PE teacher, is very friendly.
D. Because jianzi is a traditional Chinese sport.
(
A. Students laugh at those who perform(表现) badly.
B. Only the top students can win the competitions.
C. All students encourage and support each other.
D. The teacher always gives expensive prizes to winners.
Every Tuesday and Thursday afternoon, our PE teacher, Mr Liu, takes us to the playground. He shows us different ways to kick jianzi. Some students can keep it in the air for a long time. I practise hard to catch up with them. When I succeed in kicking it ten times without dropping, I feel so proud.
Playing jianzi teaches me to never give up. Once, I couldn't even kick it twice. But I watched others carefully and tried again and again. Now I'm one of the best in my class. It also helps me make friends. We often have competitions. Everyone cheers for each other, and the playground is full of laughter.
PE class with jianzi makes me strong and happy. It shows me that with practice, I can overcome(克服) any difficulty. That's why it's my favourite subject!
(
B
)14. What can we infer about the writer from their experience of practising jianzi?A. The writer is lazy.
B. The writer doesn't give up.
C. The writer only cares about winning.
D. The writer hates challenges.
(
C
)15. The phrase "catch up with" in the sentence "I practise hard to catch up with them" probably means C
.A. run faster than
B. learn from
C. reach the same level as
D. play with
(
B
)16. Why does the writer think PE class is their favourite subject?A. Because there are fun games like running and jumping.
B. Because it makes them strong, happy, and teaches them to never give up.
C. Because Mr Liu, the PE teacher, is very friendly.
D. Because jianzi is a traditional Chinese sport.
(
C
)17. What can we learn about the competitions from the passage?A. Students laugh at those who perform(表现) badly.
B. Only the top students can win the competitions.
C. All students encourage and support each other.
D. The teacher always gives expensive prizes to winners.
答案:
B
14.B 【解析】文中提到作者“tried again and again”(反复尝试),即使最初只能踢两次也不放弃,最终成为班级里最优秀的人员之一,对应B选项“不轻易放弃”。A(懒惰)、C(只在乎赢)、D(讨厌挑战)均与原文“坚持练习”的描述矛盾。
15.C 【解析】“catch up with”意为“赶上”,原句中作者努力练习是为了达到其他同学的水平。“reach the same level as”(达到和他们一样的水平)即“赶上”,与“catch up with”同义。A(跑得更快)、B(向……学习)、D(和……玩)均偏离语境。
16.B 【解析】根据文末“PE class with jianzi makes me strong and happy...with practice,I can overcome any difficulty”可知,体育课让作者强健快乐,且教会作者坚持,对应B选项。A(跑步跳跃)非重点,C(老师友好)和D(毽子是传统运动)非根本原因。
17.C 【解析】文中明确提到“Everyone cheers for each other”(大家互相加油),对应C选项“所有学生互相鼓励”。A(嘲笑表现差的人)、B(只有尖子生能赢)、D(老师给昂贵奖品)均与原文“充满笑声、互相支持”的描述不符。
14.B 【解析】文中提到作者“tried again and again”(反复尝试),即使最初只能踢两次也不放弃,最终成为班级里最优秀的人员之一,对应B选项“不轻易放弃”。A(懒惰)、C(只在乎赢)、D(讨厌挑战)均与原文“坚持练习”的描述矛盾。
15.C 【解析】“catch up with”意为“赶上”,原句中作者努力练习是为了达到其他同学的水平。“reach the same level as”(达到和他们一样的水平)即“赶上”,与“catch up with”同义。A(跑得更快)、B(向……学习)、D(和……玩)均偏离语境。
16.B 【解析】根据文末“PE class with jianzi makes me strong and happy...with practice,I can overcome any difficulty”可知,体育课让作者强健快乐,且教会作者坚持,对应B选项。A(跑步跳跃)非重点,C(老师友好)和D(毽子是传统运动)非根本原因。
17.C 【解析】文中明确提到“Everyone cheers for each other”(大家互相加油),对应C选项“所有学生互相鼓励”。A(嘲笑表现差的人)、B(只有尖子生能赢)、D(老师给昂贵奖品)均与原文“充满笑声、互相支持”的描述不符。
查看更多完整答案,请扫码查看