2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
D主题:人与社会·格林菲尔德中学的俱乐部 体裁:说明文 词数:137 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
t Greenfield Middle School
students choose to join different clubs every Friday afternoon. These clubs help them discover new interests and abilities.
The drama club is always busy. Students act out simple stories. "Acting helps me understand people's feelings," says Li Ming, a club member. In the art club, students paint pictures of nature, like trees and flowers. "It's interesting! We also take photos of the school garden," explains Wang Fang. The science club is special. Students collect leaves and study wildlife. "We are discovering how plants grow," says Mr Zhang. Many students become interested in science here.
Why join? Clubs are more than just fun. They help you learn abilities you didn't know you had before. Exactly! Instead of staying at home, choose a club — it opens your mind!
20. What activity does the drama club do?
A. Paint pictures of nature.
B. Act out simple stories.
C. Study wildlife in the schoolyard.
D. Play Chinese chess.
21. Why does the writer say the science club is "special" in Paragraph 2?
A. Because it meets every day.
B. Because it makes students interested in science.
C. Because it has musical instruments.
D. Because teachers give news about animals.
22. The word "exactly" in the last paragraph means .
A. only
B. correctly
C. actually
D. easily
23. What is the main idea of the passage?
A. How to choose school subjects.
B. Ways to make friends at home.
C. How clubs help students improve abilities.
D. Why students should collect leaves.
students choose to join different clubs every Friday afternoon. These clubs help them discover new interests and abilities.
The drama club is always busy. Students act out simple stories. "Acting helps me understand people's feelings," says Li Ming, a club member. In the art club, students paint pictures of nature, like trees and flowers. "It's interesting! We also take photos of the school garden," explains Wang Fang. The science club is special. Students collect leaves and study wildlife. "We are discovering how plants grow," says Mr Zhang. Many students become interested in science here.
Why join? Clubs are more than just fun. They help you learn abilities you didn't know you had before. Exactly! Instead of staying at home, choose a club — it opens your mind!
20. What activity does the drama club do?
A. Paint pictures of nature.
B. Act out simple stories.
C. Study wildlife in the schoolyard.
D. Play Chinese chess.
21. Why does the writer say the science club is "special" in Paragraph 2?
A. Because it meets every day.
B. Because it makes students interested in science.
C. Because it has musical instruments.
D. Because teachers give news about animals.
22. The word "exactly" in the last paragraph means .
A. only
B. correctly
C. actually
D. easily
23. What is the main idea of the passage?
A. How to choose school subjects.
B. Ways to make friends at home.
C. How clubs help students improve abilities.
D. Why students should collect leaves.
答案:
D
20.B 【解析】第二段中的“The drama club is always busy. Students act out simple stories.”直接对应选项 B,无推理需求。
21.B 【解析】根据第二段结尾“Many students become interested in science here.”可知。
22.B 【解析】定位原文:末段“Exactly! ...it opens your mind!”副词“exactly”修饰前句观点(They help learn abilities),语境验证:用“That’s right!”替换后语义通顺。
23.C 【解析】排除干扰项,A(未提 subjects),B(at home 与原文相反),D(collect leaves 是细节非核心)。故选 C。
20.B 【解析】第二段中的“The drama club is always busy. Students act out simple stories.”直接对应选项 B,无推理需求。
21.B 【解析】根据第二段结尾“Many students become interested in science here.”可知。
22.B 【解析】定位原文:末段“Exactly! ...it opens your mind!”副词“exactly”修饰前句观点(They help learn abilities),语境验证:用“That’s right!”替换后语义通顺。
23.C 【解析】排除干扰项,A(未提 subjects),B(at home 与原文相反),D(collect leaves 是细节非核心)。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看