2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
D
主题:人与社会·研学旅行规划与安全 体裁:说明文 词数:142 难度:★★★★ 建议用时:5 mins
In Anhui, recent reports show that school trips are fun but need careful planning. Whether it's visiting a museum or going to a park, safety always comes first.
First, listen to your class teacher. Your class teacher will tell you important information like meeting times and where to go. Remember your group number and stay with your classmates. If you see something interesting and want to leave the group, always ask first. Making mistakes like wandering off can cause big problems.
Second, learn about the place before you go. You can read pages on the Internet or join school forums to find out what to expect. For example, if you're going hiking, wear the right shoes.
School trips should be full of fun. By following these tips, you can enjoy the trip and stay safe. Great memories are waiting for you!
(
A. Classmates.
B. Parents.
C. Class teachers.
D. Museum workers.
(
A. Buy new clothes.
B. Read online information.
C. Eat a big meal.
D. Play the guitar.
(
A. staying in one place
B. walking away alone
C. talking too much
D. taking many photos
(
A. To show how to plan a school trip.
B. To explain why school trips are popular.
C. To teach students how to stay safe on school trips.
D. To tell students what to do when they get lost.
主题:人与社会·研学旅行规划与安全 体裁:说明文 词数:142 难度:★★★★ 建议用时:5 mins
In Anhui, recent reports show that school trips are fun but need careful planning. Whether it's visiting a museum or going to a park, safety always comes first.
First, listen to your class teacher. Your class teacher will tell you important information like meeting times and where to go. Remember your group number and stay with your classmates. If you see something interesting and want to leave the group, always ask first. Making mistakes like wandering off can cause big problems.
Second, learn about the place before you go. You can read pages on the Internet or join school forums to find out what to expect. For example, if you're going hiking, wear the right shoes.
School trips should be full of fun. By following these tips, you can enjoy the trip and stay safe. Great memories are waiting for you!
(
C
)21. Who will tell students important information about school trips?A. Classmates.
B. Parents.
C. Class teachers.
D. Museum workers.
(
B
)22. What can students do to prepare for a school trip?A. Buy new clothes.
B. Read online information.
C. Eat a big meal.
D. Play the guitar.
(
B
)23. The phrase (短语) "wandering off" in Paragraph 2 probably means .A. staying in one place
B. walking away alone
C. talking too much
D. taking many photos
(
C
)24. What is the main idea of the passage?A. To show how to plan a school trip.
B. To explain why school trips are popular.
C. To teach students how to stay safe on school trips.
D. To tell students what to do when they get lost.
答案:
21.C【解析】根据文章第二段首句“First, listen to your class teacher. Your class teacher will tell you important information...”可知,告知学生学校旅行重要信息的是班主任。答案直接出自原文,属于基础信息定位题。
22.B【解析】第三段首句“Second, learn about the place before you go. You can read pages on the Internet or join school forums...”表明,学生可以通过阅读网络信息来为旅行做准备。选项B需结合段落内容归纳得出。
23.B【解析】根据第二段中的“If you see something interesting and want to leave the group,always ask first. Making mistakes like wandering off can cause big problems.”可知,“wandering off”与“leave the group”(离开队伍)意思相近,结合语境可推测为“独自走开”,选项B符合文意。本题需通过上下文逻辑推断词义,难度较高。
24.C【解析】文章开篇点明“school trips are fun but need careful planning”,随后分别从“听从班主任安排”和“提前了解目的地”两方面阐述安全措施,结尾强调遵循建议可享受安全旅行。选项C准确概括全文核心,而A(规划旅行)、B(旅行受欢迎原因)、D(迷路时的做法)均为细节,无法涵盖整体,属于高难度题目。
22.B【解析】第三段首句“Second, learn about the place before you go. You can read pages on the Internet or join school forums...”表明,学生可以通过阅读网络信息来为旅行做准备。选项B需结合段落内容归纳得出。
23.B【解析】根据第二段中的“If you see something interesting and want to leave the group,always ask first. Making mistakes like wandering off can cause big problems.”可知,“wandering off”与“leave the group”(离开队伍)意思相近,结合语境可推测为“独自走开”,选项B符合文意。本题需通过上下文逻辑推断词义,难度较高。
24.C【解析】文章开篇点明“school trips are fun but need careful planning”,随后分别从“听从班主任安排”和“提前了解目的地”两方面阐述安全措施,结尾强调遵循建议可享受安全旅行。选项C准确概括全文核心,而A(规划旅行)、B(旅行受欢迎原因)、D(迷路时的做法)均为细节,无法涵盖整体,属于高难度题目。
查看更多完整答案,请扫码查看