2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
B
reeting each other is an important part of daily life. When people meet, they start a conversation with a friendly "Hello" or "How are you?". This is not just a simple greeting but also the key to a pleasant chat.
In some schools, students play a funny game to learn English. They sit in a circle in the yard. One student says a word like "bottle", and the next one has to spell it correctly. Then they use the last letter of this word to start another word, like "eraser". It's a great way to have fun and learn at the same time.
Keeping clean is also important. People always remember to wash their hands before eating. In public places, you can see many bins for different things. This helps keep the city clean and beautiful.
These small things show that being polite and keeping clean can make our life better. Whether it's greeting others or taking care of our environment, each small action matters.
(
A. Goodbye.
B. Hello.
C. Thank you.
D. Good night.
(
①Spell the word. ②Say a new word starting with the last letter.
③Sit in a circle. ④One student says a word.
A. ③④①②
B. ④①③②
C. ①②③④
D. ②①④③
(
A. To make the city look beautiful.
B. To help people keep the city clean.
C. To teach people to count things.
D. To show people how to spell words.
(
A. Only big actions can change our life.
B. We should always play games in class.
C. Small things like greetings and keeping clean are important.
D. We need to greet people from other cities every day.
reeting each other is an important part of daily life. When people meet, they start a conversation with a friendly "Hello" or "How are you?". This is not just a simple greeting but also the key to a pleasant chat.
In some schools, students play a funny game to learn English. They sit in a circle in the yard. One student says a word like "bottle", and the next one has to spell it correctly. Then they use the last letter of this word to start another word, like "eraser". It's a great way to have fun and learn at the same time.
Keeping clean is also important. People always remember to wash their hands before eating. In public places, you can see many bins for different things. This helps keep the city clean and beautiful.
These small things show that being polite and keeping clean can make our life better. Whether it's greeting others or taking care of our environment, each small action matters.
(
B
)14. What do people often say to start a conversation?A. Goodbye.
B. Hello.
C. Thank you.
D. Good night.
(
A
)15. What's the correct order of the word game?①Spell the word. ②Say a new word starting with the last letter.
③Sit in a circle. ④One student says a word.
A. ③④①②
B. ④①③②
C. ①②③④
D. ②①④③
(
B
)16. Why are there many bins in public places?A. To make the city look beautiful.
B. To help people keep the city clean.
C. To teach people to count things.
D. To show people how to spell words.
(
C
)17. What can we learn from the passage?A. Only big actions can change our life.
B. We should always play games in class.
C. Small things like greetings and keeping clean are important.
D. We need to greet people from other cities every day.
答案:
14. B 【解析】文中明确提到“When people meet, they start a conversation with a friendly ‘Hello’ or ‘How are you?’”,所以人们在开始对话时经常说“Hello”,故选B。其他选项A“Goodbye”(再见)、C“Thank you”(谢谢)、D“Good night”(晚安)均不符合原文描述。
15. A 【解析】根据文章中的“They sit in a circle in the yard. One student says a word like ‘bottle’, and the next one has to spell it correctly. Then they use the last letter of this word to start another word”可知,先是“Sit in a circle”(③),然后是“One student says a word”(④),接着是“Spell the word”(①),最后是“Say a new word starting with the last letter”(②),所以正确顺序是③④①②,故选A。
16. B 【解析】文中提到“In public places, you can see many bins for different things. This helps keep the city clean and beautiful”,说明公共场所有很多垃圾桶是为了帮助人们保持城市清洁,故选B。A选项“To make the city look beautiful”(让城市看起来漂亮)表述片面;C选项“To teach people to count things”(教人们数东西)和D选项“To show people how to spell words”(向人们展示如何拼写单词)均与原文内容无关。
17. C 【解析】考查对文章主旨的理解。文章结尾“These small things show that being polite and keeping clean can make our life better. Whether it’s greeting others or taking care of our environment, each small action matters.”明确指出像问候他人和保持卫生这样的小事很重要,C选项符合文意。A选项“Only big actions can change our life”(只有大的行动才能改变我们的生活)与原文观点相悖;B选项“We should always play games in class”(我们应该总是在课堂上玩游戏)文章未提及;D选项“We need to greet people from other cities every day”(我们需要每天问候来自其他城市的人)在文中没有依据,故选C。
15. A 【解析】根据文章中的“They sit in a circle in the yard. One student says a word like ‘bottle’, and the next one has to spell it correctly. Then they use the last letter of this word to start another word”可知,先是“Sit in a circle”(③),然后是“One student says a word”(④),接着是“Spell the word”(①),最后是“Say a new word starting with the last letter”(②),所以正确顺序是③④①②,故选A。
16. B 【解析】文中提到“In public places, you can see many bins for different things. This helps keep the city clean and beautiful”,说明公共场所有很多垃圾桶是为了帮助人们保持城市清洁,故选B。A选项“To make the city look beautiful”(让城市看起来漂亮)表述片面;C选项“To teach people to count things”(教人们数东西)和D选项“To show people how to spell words”(向人们展示如何拼写单词)均与原文内容无关。
17. C 【解析】考查对文章主旨的理解。文章结尾“These small things show that being polite and keeping clean can make our life better. Whether it’s greeting others or taking care of our environment, each small action matters.”明确指出像问候他人和保持卫生这样的小事很重要,C选项符合文意。A选项“Only big actions can change our life”(只有大的行动才能改变我们的生活)与原文观点相悖;B选项“We should always play games in class”(我们应该总是在课堂上玩游戏)文章未提及;D选项“We need to greet people from other cities every day”(我们需要每天问候来自其他城市的人)在文中没有依据,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看