2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
B
主题:人与社会·DeepSeek点亮校园学习 体裁:记叙文 词数:172 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
n my school, there is a popular and helpful tool called DeepSeek. It is becoming more and more important in our daily study.
Last week, we had a group project about future cities in our geography class. At first, my group members and I didn't know where to start. Then we thought of DeepSeek. There are many creative ideas and pictures on it. We typed in our topic, and soon DeepSeek showed us some great examples of future city designs from all over the world. It also provided lots of facts about city development. With its help, our group finished the project perfectly and got high praise from the teacher.
My classmate Lucy is always interested in new things. She often uses DeepSeek to learn about the latest scientific news. When she reads something she doesn't understand, she asks DeepSeek to explain it in simple words.
DeepSeek not only gives us knowledge but also helps us to think creatively. It makes our school life full of fun and new findings.

(
A. To plan a trip.
B. To do a geography project.
C. To learn maths.
D. To watch videos.
(
A. is lazy in study
B. doesn't like using DeepSeek
C. likes to explore new knowledge
D. is good at art
(
A. Because it is small.
B. Because it gives knowledge and inspires creative thinking.
C. Because it can play games with students.
D. Because it is very expensive.
(
A. The writer is shy.
B. The writer is afraid of new things.
C. The writer is open - minded and willing to try new ways of learning.
D. The writer is not interested in schoolwork.
主题:人与社会·DeepSeek点亮校园学习 体裁:记叙文 词数:172 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
Last week, we had a group project about future cities in our geography class. At first, my group members and I didn't know where to start. Then we thought of DeepSeek. There are many creative ideas and pictures on it. We typed in our topic, and soon DeepSeek showed us some great examples of future city designs from all over the world. It also provided lots of facts about city development. With its help, our group finished the project perfectly and got high praise from the teacher.
My classmate Lucy is always interested in new things. She often uses DeepSeek to learn about the latest scientific news. When she reads something she doesn't understand, she asks DeepSeek to explain it in simple words.
DeepSeek not only gives us knowledge but also helps us to think creatively. It makes our school life full of fun and new findings.
(
B
)14. What did the writer's group use DeepSeek for last week?A. To plan a trip.
B. To do a geography project.
C. To learn maths.
D. To watch videos.
(
C
)15. From the passage, we can know that Lucy .A. is lazy in study
B. doesn't like using DeepSeek
C. likes to explore new knowledge
D. is good at art
(
B
)16. Why do the students think DeepSeek is great?A. Because it is small.
B. Because it gives knowledge and inspires creative thinking.
C. Because it can play games with students.
D. Because it is very expensive.
(
C
)17. What can we infer about the writer from the passage?A. The writer is shy.
B. The writer is afraid of new things.
C. The writer is open - minded and willing to try new ways of learning.
D. The writer is not interested in schoolwork.
答案:
14.B 【解析】文中明确提到“Last week,we had a group project about future cities in our geography class...Then we thought of DeepSeek.”,表明作者小组上周使用DeepSeek是为了完成地理项目,所以选B。
15.C 【解析】根据“My classmate Lucy is always interested in new things.She often uses DeepSeek to learn about the latest scientific news.”可知,Lucy对新事物感兴趣,经常用DeepSeek了解科学新闻,说明她喜欢探索新知识。A选项说她学习懒惰,文中未体现;B选项与原文不符;D选项文中没有提及她擅长艺术,所以选C。
16.B 【解析】根据“DeepSeek not only gives us knowledge but also helps us to think creatively.”可知,学生认为DeepSeek很棒是因为它既能提供知识,又能帮助他们创造性思维。A选项说它小,文中未提及;C选项说它能和学生玩游戏,不符合原文;D选项说它很贵,文中也没有相关内容,所以选B。
17.C 【解析】作者在完成项目时能想到使用DeepSeek这个新工具,说明作者思想开放,愿意尝试新的学习方法,而不是害羞(A选项)、害怕新事物(B选项)或者对功课不感兴趣(D选项),所以选C。
15.C 【解析】根据“My classmate Lucy is always interested in new things.She often uses DeepSeek to learn about the latest scientific news.”可知,Lucy对新事物感兴趣,经常用DeepSeek了解科学新闻,说明她喜欢探索新知识。A选项说她学习懒惰,文中未体现;B选项与原文不符;D选项文中没有提及她擅长艺术,所以选C。
16.B 【解析】根据“DeepSeek not only gives us knowledge but also helps us to think creatively.”可知,学生认为DeepSeek很棒是因为它既能提供知识,又能帮助他们创造性思维。A选项说它小,文中未提及;C选项说它能和学生玩游戏,不符合原文;D选项说它很贵,文中也没有相关内容,所以选B。
17.C 【解析】作者在完成项目时能想到使用DeepSeek这个新工具,说明作者思想开放,愿意尝试新的学习方法,而不是害羞(A选项)、害怕新事物(B选项)或者对功课不感兴趣(D选项),所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看