2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版》

D 主题:人与社会·降噪耳机 体裁:说明文 词数:272 难度:★★★☆ 建议用时:6 mins
oise-canceling headphones(
噪耳机) bring you a quiet world, but using them for too long might be bad for your brain(大脑), according to The New York Post.
Doctors from the UK's National Health Service(NHS) have seen more young people having ear problems. These problems include trouble understanding speech or needing subtitles(字幕) to watch videos. However, their ears are healthy; it's their brains that are affected(受影响). This problem is known as auditory processing disorder(APD). People with APD can hear sounds but find it hard to understand them.
For our hearing to work well, our brains need to choose which sounds to focus on and which to ignore. We get the skill when we hear different sounds. If we don't hear different kinds of sounds, we can lose this skill, said NHS doctors. Noise-canceling headphones take away these different sounds, which might be part of the problem.
Claire Benton from the British Academy of Audiology said that wearing these headphones creates a "false(虚假的) environment" where you only hear what you want. This makes it easier for your brain, so it doesn't have to work as hard.
Noise travels in waves(波) through air and water. Noise-canceling headphones stop these waves in two ways: One is to use things like special ear cups. The other is to use a microphone(麦克风) to cancel out noise with opposite sound waves.
This technology can be harmful(有害的) if you use it too much. However, it is still helpful for people working in noisy places.

(
D
)21. What problem do people with APD have?
A. They are almost deaf.
B. They cannot hear loud sounds.
C. They don't like watching videos.
D. They have trouble understanding sounds.
(
C
)22. What does the underlined word "ignore"in Paragraph 3 mean?
A. Remember quickly.
B. Listen carefully.
C. Pay no attention to.
D. Connect with other facts.
(
C
)23. Why can noise-canceling headphones be bad for your brain?
A. They make the brain used to a noisy environment.
B. They give out unhealthy waves from the microphone.
C. They stop your brain from hearing different sounds.
D. They change the direction of important sound waves.
(
D
)24. What is Paragraph 5 mainly about?
A. How noise travels through air.
B. Why headphones have ear cups.
C. What waves noise creates in our brains.
D. How noise-canceling headphones work.
答案: D
21.D 【解析】APD患者的问题是理解声音有困难,文中围绕其对声音理解障碍展开,A(几乎聋)、B(听不到大声)、C(不喜欢看视频)均不符合,选D。
22.C 【解析】结合语境,“ignore”是指大脑“不关注、不在意”某些声音,A(快速记)、B(仔细听)、D(与其他事实关联)不符,选C。
23.C 【解析】降噪耳机对大脑不好是因阻止大脑接收不同声音,A(习惯嘈杂环境)、B(麦克风发出不健康波)、D(改变重要声波方向)无依据,选C。
24.D 【解析】第五段围绕降“噪耳机如何工作”展开原理说明,A(噪声如何在空气中传播)、B(耳机为什么有耳罩)、C(噪声在大脑产生的波)均偏离,选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭