2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
C 主题:人与社会· 中国首场机器人足球赛 体裁:说明文 词数:210 难度:★★★☆ 建议用时:6 mins
n June 28th, 2025, a special football game took place at the Beijing Smart E-sports Event Centre. It was China's first fully self-controlling humanoid(人形的) robot football tournament(锦标赛), drawing the attention of scientists and sports fans alike. This event served as an important test for the coming 2025 World Humanoid Robot Games(世界人形机器人运动会).

The robots on the field were equipped(装备) with high-tech visual sensors(视觉传感器). Driven by AI strategies, they could independently(独立地) pass, shoot, or defend. For example, once a robot found its proximity(接近) to the goal, it would try a shot. Some robots even showed quick reactions(反应) to sudden changes on the field.
Four university teams joined the event. The game used a 3-on-3 format(赛制) with a judge and special rules for robots.
After a 30-minute match, the Huoshen Team from Tsinghua University(清华大学) won 5:3 against the Shanhai Team from China Agricultural University(中国农业大学). This game show China's big step in AI and robot technology, and makes people look forward to more amazing uses of robots in the future.
(
A. The teams.
B. The universities.
C. The robots.
D. The sensors.
(
A. The robots in the game could not decide what to do by themselves.
B. The game used the same rules as human football games.
C. The robots were from Chinese universities.
D. The game was the first robot football game in the world.
(
A. The Rules of Robot Football
B. China's First Robot Football Tournament
C. How to Make Smart Robots
D. The Development of AI Technology
The robots on the field were equipped(装备) with high-tech visual sensors(视觉传感器). Driven by AI strategies, they could independently(独立地) pass, shoot, or defend. For example, once a robot found its proximity(接近) to the goal, it would try a shot. Some robots even showed quick reactions(反应) to sudden changes on the field.
Four university teams joined the event. The game used a 3-on-3 format(赛制) with a judge and special rules for robots.
After a 30-minute match, the Huoshen Team from Tsinghua University(清华大学) won 5:3 against the Shanhai Team from China Agricultural University(中国农业大学). This game show China's big step in AI and robot technology, and makes people look forward to more amazing uses of robots in the future.
(
C
)18. What does the underlined word "they" in Paragraph 2 refer to?A. The teams.
B. The universities.
C. The robots.
D. The sensors.
(
C
)19. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The robots in the game could not decide what to do by themselves.
B. The game used the same rules as human football games.
C. The robots were from Chinese universities.
D. The game was the first robot football game in the world.
(
B
)20. What is the best title for the passage?A. The Rules of Robot Football
B. China's First Robot Football Tournament
C. How to Make Smart Robots
D. The Development of AI Technology
答案:
C
18.C 【解析】根据前文“The robots...Driven by AI strategies,they...”可知,“they”指代“robots”,看上下文指代逻辑即可判断。
19.C 【解析】文中“Four university teams...Tsinghua University...China Agricultural University”可直接对应判断;A 与“independently pass...”矛盾,B 与“special rules for robots”矛盾,D“first in the world”无依据。
20.B 【解析】全文围绕该赛事的背景、过程、结果、意义展开,A(规则)、C(制作机器人)、D(AI发展)均为局部内容,B 概括全文主旨。
18.C 【解析】根据前文“The robots...Driven by AI strategies,they...”可知,“they”指代“robots”,看上下文指代逻辑即可判断。
19.C 【解析】文中“Four university teams...Tsinghua University...China Agricultural University”可直接对应判断;A 与“independently pass...”矛盾,B 与“special rules for robots”矛盾,D“first in the world”无依据。
20.B 【解析】全文围绕该赛事的背景、过程、结果、意义展开,A(规则)、C(制作机器人)、D(AI发展)均为局部内容,B 概括全文主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看