2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
E
主题:人与社会·中巴太空之约! 体裁:说明文 词数:202 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
n February 28, 2025, China and Pakistan(巴基斯坦) made exciting news! They signed (签署) an agreement to send Pakistan's first spaceman to China's Tiangong(天宫) space station. This starts a new part in their space teamwork.
Under the plan, Pakistani spacemen will come to China next year for a hard one - year training. They'll take many body and mind tests. After that, one lucky spaceman will join Chinese astronauts on a trip to the space station, 400 km above the earth.
Pakistan has picked five candidates(候选人). SUPARCO Chairman calls it a huge step for Pakistan's space plan. Chinese astronaut Ye Guangfu, who has been to space, is looking forward to working with the Pakistani team and sharing what he knows.
This teamwork follows China's ideas of peaceful space use and shared benefits. It's not just about friendship—it also shows other countries how working together can open space secrets and build a better future.

(
A. Build a new space station.
B. Send a Pakistani spaceman to Tiangong.
C. Make a space movie together.
D. Train Chinese astronauts in Pakistan.
(
A. Half a year.
B. One year.
C. Two years.
D. Three years.
(
A. It only helps Pakistan's space plan.
B. It makes space travel part.
C. It shows the power of working together.
D. It stops space pollution.
主题:人与社会·中巴太空之约! 体裁:说明文 词数:202 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
Under the plan, Pakistani spacemen will come to China next year for a hard one - year training. They'll take many body and mind tests. After that, one lucky spaceman will join Chinese astronauts on a trip to the space station, 400 km above the earth.
Pakistan has picked five candidates(候选人). SUPARCO Chairman calls it a huge step for Pakistan's space plan. Chinese astronaut Ye Guangfu, who has been to space, is looking forward to working with the Pakistani team and sharing what he knows.
This teamwork follows China's ideas of peaceful space use and shared benefits. It's not just about friendship—it also shows other countries how working together can open space secrets and build a better future.
(
B
)25. What did China and Pakistan agree to do?A. Build a new space station.
B. Send a Pakistani spaceman to Tiangong.
C. Make a space movie together.
D. Train Chinese astronauts in Pakistan.
(
B
)26. How long will Pakistani spacemen train in China?A. Half a year.
B. One year.
C. Two years.
D. Three years.
(
C
)27. Why is this space teamwork important?A. It only helps Pakistan's space plan.
B. It makes space travel part.
C. It shows the power of working together.
D. It stops space pollution.
答案:
25.B 【解析】文章首段“They signed an agreement to send Pakistan’s first spaceman to China’s Tiangong space station.”直接提取2025事件核心细节,A(建新空间站)、C(拍电影)、D(反向训练)均与原文无关。
26.B 【解析】第二段“for a hard one-year training”精准抓取文本数据信息,A(半年)、C(两年)、D(三年)均是数据错误干扰,贴合“细节理解”考查意图。
27.C 【解析】末段“shows other countries how working together can open space secrets”提炼2025合作事件的深层价值——体现团结探索力量;A(片面化)、B(表意模糊)、D(无依据),干扰项借逻辑漏洞、无关内容设障,选项C呼应文本“合作共赢”主旨。
26.B 【解析】第二段“for a hard one-year training”精准抓取文本数据信息,A(半年)、C(两年)、D(三年)均是数据错误干扰,贴合“细节理解”考查意图。
27.C 【解析】末段“shows other countries how working together can open space secrets”提炼2025合作事件的深层价值——体现团结探索力量;A(片面化)、B(表意模糊)、D(无依据),干扰项借逻辑漏洞、无关内容设障,选项C呼应文本“合作共赢”主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看