2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
B主题:人与社会·中国小巨人登陆NBA 体裁:记叙文 词数:126 难度:★★★☆ 建议用时:6 mins
The Basketball Dream Club
ur school has a special club called "Basketball Dream". In front of the main hall, you can see a large notice. We put up a poster of Yang Hansen - a Chinese teen who joined the NBA in 2025! His story inspires us all.

The club room is in a red building across from the dining hall. In order to get there every day, we walk across the sports field. Every day after school, we meet in the gym next to the field. Our coach's office is near the gym. Inside, he often uses a smart whiteboard to show videos. "Look how Yang builds his dream!" he always says to us. We learn the importance of practice.
After training, we put bags in the lockers. When we notice Yang's photo on the wall, we always remember: Work hard, and our dream may come true too!
14. Where is the club's meeting place?
A. In the dining hall.
B. In the gym.
C. In the main hall.
D. Near the lockers.
15. Why does the coach show Yang's videos?
A. To teach NBA rules.
B. To clean the whiteboard.
C. To explain how dreams are achieved.
D. To find new locker locations.
16. Which word best describes Yang Hansen?
A. Lucky.
B. Hard - working.
C. Strict.
D. Funny.
The Basketball Dream Club
The club room is in a red building across from the dining hall. In order to get there every day, we walk across the sports field. Every day after school, we meet in the gym next to the field. Our coach's office is near the gym. Inside, he often uses a smart whiteboard to show videos. "Look how Yang builds his dream!" he always says to us. We learn the importance of practice.
After training, we put bags in the lockers. When we notice Yang's photo on the wall, we always remember: Work hard, and our dream may come true too!
14. Where is the club's meeting place?
A. In the dining hall.
B. In the gym.
C. In the main hall.
D. Near the lockers.
15. Why does the coach show Yang's videos?
A. To teach NBA rules.
B. To clean the whiteboard.
C. To explain how dreams are achieved.
D. To find new locker locations.
16. Which word best describes Yang Hansen?
A. Lucky.
B. Hard - working.
C. Strict.
D. Funny.
答案:
B
14.B 【解析】根据“Every day after school,we meet in the gym next to the field.”可知,会议地点在体育馆。
15.C 【解析】关键线索,教练语言:“Look how Yang builds his dream!”(动词build 体现过程性),结果暗示:“We learn the importance of practice.”(强调实践的重要性)。干扰项陷阱分析:A 项“teach NBA rules”→文中未提及规则教学;B 项“clean whiteboard”→脱离主旨的表面行为;D 项“find lockers”→与视频内容无关。
16.B 【解析】直接描述:“Work hard,and our dream may come true too!”(结尾点题),教练评价:“Yang builds his dream”(动词 build 暗含持续努力)。内在逻辑:海报激励作用→体现榜样需具备“勤奋”特质。干扰项排除:A 项“Lucky”→未提及运气因素;C 项“Strict”→形容教练更合适;D 项“Funny”→与励志主题不符。
14.B 【解析】根据“Every day after school,we meet in the gym next to the field.”可知,会议地点在体育馆。
15.C 【解析】关键线索,教练语言:“Look how Yang builds his dream!”(动词build 体现过程性),结果暗示:“We learn the importance of practice.”(强调实践的重要性)。干扰项陷阱分析:A 项“teach NBA rules”→文中未提及规则教学;B 项“clean whiteboard”→脱离主旨的表面行为;D 项“find lockers”→与视频内容无关。
16.B 【解析】直接描述:“Work hard,and our dream may come true too!”(结尾点题),教练评价:“Yang builds his dream”(动词 build 暗含持续努力)。内在逻辑:海报激励作用→体现榜样需具备“勤奋”特质。干扰项排除:A 项“Lucky”→未提及运气因素;C 项“Strict”→形容教练更合适;D 项“Funny”→与励志主题不符。
查看更多完整答案,请扫码查看