2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版》

C
n Anhui, a new study shows an interesting way of greeting. People there start conversations in a special way. Instead of just saying "hello", they often talk about small things. For example, when two people meet in a yard, they may start by asking, "Can you spell the word 'carrot'?" or "How many geese can you count?"
This new greeting is not only a way to say hello but also a fun game. It helps people get closer to each other. Some people think it's a good thing, because it makes greeting more interesting. They say it's like having fun while starting a conversation.
The key to this special greeting is to find something interesting to talk about. It could be the name of an eraser, a key, or even the shape of a bottle. Just circle a thing around you, and it can start a conversation. This new way tells us that greeting others can be full of fun. So next time you meet someone, try this funny way and have fun!
(
B
)18. What does the underlined(画线的) word "it" in the last paragraph refer to?
A. The new study in Anhui.
B. The special way of greeting.
C. Finding something interesting.
D. Saying "hello" to others.
(
C
)19. What can we learn from the second paragraph?
A. People don't like this new greeting.
B. This greeting makes people far from each other.
C. This new greeting is both a hello and a game.
D. People only talk about animals when greeting.
(
A
)20. What is the best title for the passage?
A. Fun Greetings in Anhui
B. How to Spell Words in Greeting
C. Count Geese in Anhui
D. The Key to Starting Conversations
答案: 18. B 【解析】定位到最后一句“So next time you meet someone, try this funny way and have fun!”,结合前文一直在介绍安徽独特的问候方式可知,“it”指代的是这种特别的问候方式,因此选B。A选项“安徽的新研究”、C选项“寻找有趣的事物”和D选项“向他人说‘你好’”均不符合语境。
19. C 【解析】根据第二段中的“This new greeting is not only a way to say hello but also a fun game. It helps people get closer to each other.”可知,这种新的问候方式既是打招呼,也是一种游戏,能让人们关系更亲近,对应C选项。A选项“人们不喜欢这种新问候”与原文相悖;B选项“这种问候让人们彼此疏远”与文意相反;D选项“人们问候时只谈论动物”过于绝对,原文只是举例,并非仅谈论动物。
20. A 【解析】文章围绕安徽一种有趣的问候方式展开,强调其趣味性和独特性,A选项“Fun Greetings in Anhui”(安徽有趣的问候方式)最能概括全文。B选项“如何在问候中拼写单词”、C选项“在安徽数鹅”均为文中细节,不能作为标题;D选项“开启对话的关键”偏离文章核心“问候方式”,因此选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭