2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
E主题:人与社会·甲亢哥中国行 体裁:说明文 词数:165 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
ecently
while some international news reports conflicts (冲突), a special "club" connects people globally. American YouTube iShowSpeed's China trip shows exactly how this works.

Speed joined local activities like learning kung fu at the Shaolin Temple. A monk taught him moves without payment: "China and the US are friends. Friends don't need money." He also discovered (发现) China's technology: high - speed trains with 5G more stable than in many other countries, electric cars that can even swim! Through these experiences, Speed fell in love with China deeply.
His journey proves cultural exchange breaks stereotypes (老一套). Instead of staying at home, he chose to act out real connections. "This is more than travel; it's about understanding," he says.
Want to build "bridges"? Join a cultural club! Take photos of traditions, collect stories, or paint global friendship murals. Every action makes our world smaller and warmer.
24. Which activity did Speed do at the Shaolin Temple?
A. Painted a friendship mural.
B. Learned Chinese kung fu.
C. Collected electric car models.
D. Played Chinese chess.
25. What does Speed's reaction to the monk's action show?
A. He thinks Chinese goods are cheap.
B. He plans to make a news report.
C. He values cross - cultural kindness.
D. He finds Chinese technology amazing.
26. What does the passage encourage students to do?
A. Focus on international conflicts.
B. Join clubs to promote global understanding.
C. Buy more musical instruments.
D. Climb mountains for wildlife photos.
while some international news reports conflicts (冲突), a special "club" connects people globally. American YouTube iShowSpeed's China trip shows exactly how this works.
Speed joined local activities like learning kung fu at the Shaolin Temple. A monk taught him moves without payment: "China and the US are friends. Friends don't need money." He also discovered (发现) China's technology: high - speed trains with 5G more stable than in many other countries, electric cars that can even swim! Through these experiences, Speed fell in love with China deeply.
His journey proves cultural exchange breaks stereotypes (老一套). Instead of staying at home, he chose to act out real connections. "This is more than travel; it's about understanding," he says.
Want to build "bridges"? Join a cultural club! Take photos of traditions, collect stories, or paint global friendship murals. Every action makes our world smaller and warmer.
24. Which activity did Speed do at the Shaolin Temple?
A. Painted a friendship mural.
B. Learned Chinese kung fu.
C. Collected electric car models.
D. Played Chinese chess.
25. What does Speed's reaction to the monk's action show?
A. He thinks Chinese goods are cheap.
B. He plans to make a news report.
C. He values cross - cultural kindness.
D. He finds Chinese technology amazing.
26. What does the passage encourage students to do?
A. Focus on international conflicts.
B. Join clubs to promote global understanding.
C. Buy more musical instruments.
D. Climb mountains for wildlife photos.
答案:
E
24.B 【解析】根据第二段“Speed joined local activities like learning kung fu at Shaolin Temple.”可知,在少林寺学中国功夫。
25.C 【解析】定位原文第二段僧人话语“Friends don’t need money”及末段行动号召“Every action makes our world smaller and warmer”。僧人拒收钱→强调友谊无价→呼应主题“跨文化善意”。
26.B 【解析】根据“Want to build ‘bridges’? Join a cultural club!”可推知,作者鼓励学生加入文化俱乐部,促进全球理解。
24.B 【解析】根据第二段“Speed joined local activities like learning kung fu at Shaolin Temple.”可知,在少林寺学中国功夫。
25.C 【解析】定位原文第二段僧人话语“Friends don’t need money”及末段行动号召“Every action makes our world smaller and warmer”。僧人拒收钱→强调友谊无价→呼应主题“跨文化善意”。
26.B 【解析】根据“Want to build ‘bridges’? Join a cultural club!”可推知,作者鼓励学生加入文化俱乐部,促进全球理解。
查看更多完整答案,请扫码查看