2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
D
主题:人与社会·AI机器人主播引领直播购物新潮流 体裁:说明文 词数:247 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
n March 31, 2025, Unitree Robotics' G1 made history as the world's first AI robot host in online shopping. It joined a Taobao livestream(直播) with Luo Yonghao. This groundbreaking thing mixed tech and fun to draw people in.
During the livestream, G1 sold(卖) the four - legged robot dog Go2, starting at 9,997 yuan. G1 spoke smoothly and used real - looking gestures(动作) to highlight Go2's strengths. Go2 has a 4D laser radar(激光雷达) to find obstacles(障碍物) and can climb. It even did backflips(后空翻), jumps, and stair - climbing, showing it's quick and steady(稳定的). In just five minutes, sales hit over 1.28 million yuan, matching top human hosts.

G1 succeeds thanks to great tech. At 130 cm tall and 35 kg, it runs over 2 metres per second. With 23 - 43 movable parts, it can do side jumps and fast jumps. Go2, made for daily use, carries up to 10 kg and works on rough ground, winning global(全球的) fans.
This event is a big step for AI in shopping. Luo Yonghao joked robots might “steal” jobs. It shows China's lead in robot - making and opens new AI sales paths. As robots improve, they'll change shopping, work, and tech use. Live shopping's future looks smarter and more fun.
(
A. It created a new robot dog.
B. It became the first AI robot host in online shopping.
C. It sold the most expensive robot dog.
D. It worked with a foreign host.
(
A. “fun”—G1 made real - looking gestures
B. “creative”—It was the first AI robot host in online shopping
C. “successful”—Sales reached over 1.28 million yuan
D. “fast”—G1 ran faster than 2 metres per second
(
A. It is only used for factory use.
B. Its price is too high for common consumers(消费者).
C. It cannot perform difficult movements like backflips.
D. It can carry up to 10 kg and walk on rough ground.
(
A. To introduce how G1 and Go2 are made.
B. To explain why Luo Yonghao likes robot hosts.
C. To describe a new AI robot host thing and its effects.
D. To compare AI robot hosts with human hosts in livestreams.
主题:人与社会·AI机器人主播引领直播购物新潮流 体裁:说明文 词数:247 难度:★★★☆ 建议用时:5 mins
During the livestream, G1 sold(卖) the four - legged robot dog Go2, starting at 9,997 yuan. G1 spoke smoothly and used real - looking gestures(动作) to highlight Go2's strengths. Go2 has a 4D laser radar(激光雷达) to find obstacles(障碍物) and can climb. It even did backflips(后空翻), jumps, and stair - climbing, showing it's quick and steady(稳定的). In just five minutes, sales hit over 1.28 million yuan, matching top human hosts.
G1 succeeds thanks to great tech. At 130 cm tall and 35 kg, it runs over 2 metres per second. With 23 - 43 movable parts, it can do side jumps and fast jumps. Go2, made for daily use, carries up to 10 kg and works on rough ground, winning global(全球的) fans.
This event is a big step for AI in shopping. Luo Yonghao joked robots might “steal” jobs. It shows China's lead in robot - making and opens new AI sales paths. As robots improve, they'll change shopping, work, and tech use. Live shopping's future looks smarter and more fun.
(
B
)21. What was special about G1 on March 31, 2025?A. It created a new robot dog.
B. It became the first AI robot host in online shopping.
C. It sold the most expensive robot dog.
D. It worked with a foreign host.
(
B
)22. The word “groundbreaking” in Paragraph 1 probably means .A. “fun”—G1 made real - looking gestures
B. “creative”—It was the first AI robot host in online shopping
C. “successful”—Sales reached over 1.28 million yuan
D. “fast”—G1 ran faster than 2 metres per second
(
D
)23. What can we know about Unitree Go2 from the passage?A. It is only used for factory use.
B. Its price is too high for common consumers(消费者).
C. It cannot perform difficult movements like backflips.
D. It can carry up to 10 kg and walk on rough ground.
(
C
)24. What is the main idea of the passage?A. To introduce how G1 and Go2 are made.
B. To explain why Luo Yonghao likes robot hosts.
C. To describe a new AI robot host thing and its effects.
D. To compare AI robot hosts with human hosts in livestreams.
答案:
21.B 【解析】首段明确提到“G1 made history as the world’s first AI robot host in online shopping”,A未提创造新机器狗;C无“最昂贵”依据;D非与外国主播合作,故选B。
22.B 【解析】“groundbreaking”表示“开创性的”,因G1是首个AI电商机器人主播,体现创新(creative);A“fun”是直播效果,C“successful”是结果,D“fast”是G1速度,均不对应词义,选B。
23.D 【解析】文中“Go2...carries up to 10 kg and works on rough ground”直接对应D;A“仅用于工厂”与“daily use”矛盾;B未提价格过高;C与“did backflips”相悖,选D。
24.C 【解析】文章先讲G1作为AI机器人主播的直播事件,再谈对购物、科技的影响;A未聚焦“制造”;B不是解释罗永浩喜好;D无“对比人类主播”重点,选C。
22.B 【解析】“groundbreaking”表示“开创性的”,因G1是首个AI电商机器人主播,体现创新(creative);A“fun”是直播效果,C“successful”是结果,D“fast”是G1速度,均不对应词义,选B。
23.D 【解析】文中“Go2...carries up to 10 kg and works on rough ground”直接对应D;A“仅用于工厂”与“daily use”矛盾;B未提价格过高;C与“did backflips”相悖,选D。
24.C 【解析】文章先讲G1作为AI机器人主播的直播事件,再谈对购物、科技的影响;A未聚焦“制造”;B不是解释罗永浩喜好;D无“对比人类主播”重点,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看