2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版》

C主题:人与社会·解锁趣味社交 体裁:说明文 词数:163 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
ecently
a new study shows that joining clubs is becoming a popular activity for people of all ages. These clubs bring not only fun but also many benefits.
There are different kinds of clubs. For example, drama clubs allow members to act out interesting stories. They can become "actors" or "actresses" and show their acting abilities. If you are interested in music, musical clubs are a good choice. You can play musical instruments like drums there. Nature clubs are getting more popular too. Members in these clubs climb mountains, take photos of wildlife, and collect insects. They discover the beauty of nature and fall in love with it.
Joining clubs is more than just having fun. It helps people make friends, learn new skills, and open their minds. So, choose a club that you like and join it soon. You'll find it's exactly a great way to enjoy life and grow at the same time.
17. What does the underlined word "They" in Paragraph 2 refer to?
A. Different kinds of clubs.
B. Members in drama clubs.
C. Interesting stories.
D. Acting abilities.
18. What can we learn from the passage?
A. Only young people join clubs.
B. People can only play the drums in musical clubs.
C. Nature clubs help members understand nature better.
D. Drama clubs are the most popular clubs in 2025.
19. Which of the following is the best title for the passage?
A. How to Choose a Club
B. The Popularity of Drama Clubs
C. Join Clubs, Enjoy Life
D. The History of Nature Clubs
答案: C
17.B 【解析】定位到第二段中的“For example,drama clubs allow members to act out interesting stories. They can become ‘actors’ or ‘actresses’...”,这里“They”指代前文的“members in drama clubs”,属于显性答案,较容易判断。
18.C 【解析】根据第二段中的“Members in these clubs climb mountains,take photos of wildlife,and collect insects. They discover the beauty of nature and fall in love with it.”可知,自然俱乐部帮助成员更好地了解自然,需要对段落内容进行理解,属于隐性答案,
难度适中。
19.C 【解析】文章介绍了不同俱乐部的活动及加入俱乐部的好处,呼吁大家加入俱乐部,C 选项“Join Clubs,Enjoy Life”最能概括文章主旨,需要对全文进行整体把握,难度较高。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭