2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
E
主题:人与社会·合肥"共享厨房" 体裁:说明文 词数:169 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
n Hefei, many families really enjoy the new "Shared Family Kitchens" in community centres. These kitchens are in the middle of the community centres, next to activity rooms. Every day, families cook together there. Lots of parents and children make food, laugh, and have fun.
My family goes there every Saturday. My ten - year - old handsome brother plays the violin while Mum cooks. Dad tells funny stories, and we are all happy. Sometimes I drop vegetables, but my family doesn't laugh at me. This means we share happiness. Cooking together means spending time with family members. It means learning to help each other.
At night, we sit around the table. My little sister sits on Mum's knees. We talk about our different days. These activities teach us that family love really makes a big difference.
(
A. Music rooms.
B. Shared Family Kitchens.
C. Libraries.
D. Sports centres.
(
A. They think it's strange.
B. They enjoy being together.
C. They want to stop cooking.
D. They feel angry.
(
A. Buy expensive gifts.
B. Eat out every day.
C. Laugh at small mistakes.
D. Spend time doing family activities.
主题:人与社会·合肥"共享厨房" 体裁:说明文 词数:169 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
My family goes there every Saturday. My ten - year - old handsome brother plays the violin while Mum cooks. Dad tells funny stories, and we are all happy. Sometimes I drop vegetables, but my family doesn't laugh at me. This means we share happiness. Cooking together means spending time with family members. It means learning to help each other.
At night, we sit around the table. My little sister sits on Mum's knees. We talk about our different days. These activities teach us that family love really makes a big difference.
(
B
)24. Which place is popular for families in Hefei?A. Music rooms.
B. Shared Family Kitchens.
C. Libraries.
D. Sports centres.
(
B
)25. What does the family's laughter show when the writer drops vegetables?A. They think it's strange.
B. They enjoy being together.
C. They want to stop cooking.
D. They feel angry.
(
D
)26. What does the writer encourage us to do?A. Buy expensive gifts.
B. Eat out every day.
C. Laugh at small mistakes.
D. Spend time doing family activities.
答案:
24.B 【解析】定位首段首句“In Hefei,many families really enjoy the new ‘Shared Family Kitchens’”,选项B与原文完全匹配。
25.B 【解析】根据第二段关键句“my family doesn’t laugh at me. This means we share happiness”可推知,他们喜欢在一起。
26.D 【解析】本题需综合结尾主旨“These activities teach us that family love really makes a big difference”及全文行为倡导(cook together,talk,share happiness)可知,选项D“Spend time doing family activities”是原文“cook together/have fun”的价值观延伸。
25.B 【解析】根据第二段关键句“my family doesn’t laugh at me. This means we share happiness”可推知,他们喜欢在一起。
26.D 【解析】本题需综合结尾主旨“These activities teach us that family love really makes a big difference”及全文行为倡导(cook together,talk,share happiness)可知,选项D“Spend time doing family activities”是原文“cook together/have fun”的价值观延伸。
查看更多完整答案,请扫码查看