2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版》

D主题:人与社会·二手购物的兴起 体裁:说明文 词数:167 难度:★★★☆ 建议用时:7 mins
The Magic of Second - hand Shopping
hese days, second - hand shopping is becoming more and more popular around the
world, especially among young people. Why is it so well - liked?
Firstly, it helps save money. You can find many high - quality things at lower prices in

second - hand stores or online marketplaces. For example, a pair of
brand - name shoes that might cost a lot can be bought at half the price
or even less. Secondly, it's great for the environment. By buying
second - hand things, we reduce the need to produce new items, which
cuts down waste and pollution.
However, second - hand shopping also has its problems. Sometimes, the quality of the
items isn't as good as expected.
In a word, second - hand shopping, with both good and bad sides, shows us that we
can make smart choices to save money and protect our planet.
(
C
)20. Why do many young people like second - hand shopping according to the passage?
A. Because it's a new fashion.
B. Because they can make friends while shopping.
C. Because they can save money and it's good for the environment.
D. Because second - hand things are always better than new ones.
(
C
)21. What is the structure of the passage?
A. ① - ② - ③④
B. ①② - ③ - ④
C. ① - ②③ - ④
D. ①② - ③④
(
A
)22. The underlined word "produce" in Paragraph 2 probably means "
".
A. make
B. buy
C. sell
D. use
(
A
)23. What is the main idea of the passage?
A. Second - hand shopping is becoming popular and has both advantages and disadvantages.
B. Young people like shopping online.
C. Saving money is very important.
D. We should protect the environment.
答案: 20.C 【解析】根据文章第二段中的“Firstly,it helps save money... Secondly,it’s great for the environment.”可知,年轻人喜欢二手购物是因为省钱且环保。
21.C 【解析】第一段引出二手购物流行的话题,第二段和第三段分别阐述优点和缺点,第四段总结,所以结构是总—分—总,选C。
22.A 【解析】根据语境可知,这里是指减少生产新产品的需求,“produce”意思是“制造”,与“make”意思相近,所以选A。
23.A 【解析】文章主要介绍了二手购物流行的现象,阐述其优缺点,最后总结,所以A选项最能概括文章大意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭