2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版》

D
主题:人与社会·事件管理大师 体裁:说明文 词数:298 难度:★★★★ 建议用时:6 mins
ife for middle school students can be busy! Like many students, I have a daily routine to help me make use of my time wisely. I want to share part of my everyday life at school and home.
Usually, I get up at 6:30 a.m. After a quick shower, I get dressed and brush my teeth. Breakfast takes about a quarter of an hour - that's fifteen minutes. I often arrive at school at 7:40. Sometimes, I am on duty, meaning it's my duty to help clean the classroom before lessons start.
Classes begin at 8:00. We have a short break between classes. Sometimes I use this time to finish a small part of my homework or just relax. After school, I go home. When I get home I finish my homework first. I never leave my homework until late. I finish doing it before dinner. Then I prepare my school things for the next day and help with a little housework. Usually, I go to bed at 9:30 p.m. It's dark outside by then!
As the saying goes: "Early to bed and early to rise, makes a person healthy, wealthy, and wise." I think finding a good balance is the key.
20. What time does the writer usually get up?
A. At 6:00 a.m.
B. At 6:30 a.m.
C. At 7:40 a.m.
D. At 8:00 a.m.
21. Why does the writer sometimes finish part of homework during the break?
A. Because the teacher asks them to do it then.
B. Because the break time is very long.
C. To have more free time later for other things.
D. Because the classroom is quieter during the break.
22. What does the phrase "get dressed" mean in Paragraph 2?
A. To wash one's body.
B. To put on clothes.
C. To clean one's teeth.
D. To have breakfast.
23. What is the main idea of the passage?
A. Describe a student's busy and tiring school day.
B. Explain how a student uses time management in daily life.
C. List all the homework a student must do.
D. Complain about having too many duties at school.
答案: 20.B 【解析】根据“Usually,I get up at 6:30 a.m.”可知,作者通常早上6:00起床。
21.C 【解析】文中提到课间写部分作业,后面提到回家做家务、早睡觉,暗示是为了合理分配时间,为后续活动腾出时间。选项C最符合逻辑。干扰项D看似合理但原文未提及课间更安静是原因;A、B两项均无依据。
22.B 【解析】“get dressed”意为“穿好衣服”,相当于“put on clothes”。选项A对应“take a shower”,C对应“brush teeth”,D对应“breakfast”。
23.B 【解析】全文围绕描述日常作息并强调利用时间、保持平衡。A片面(未强调tiring为主);C、D两项偏离重点。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭