2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年刷考点新英语时文话题阅读七年级英语上册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
warm "Hello" in the morning is more than just a greeting. It's the start of a friendly day at school. In many Anhui schools, students begin each class with a short "Morning Chat" section. They share funny stories or interesting things they saw, making everyone smile.
Keeping clean is another key to a happy school life. Always wash your hands before eating, and remember to keep your desk tidy. Put away your eraser and books after using them. These small things show you care about yourself and others.
Some schools in Anhui have a fun "Yard Clean-Up" time. Students work together to pick up plastic bottles in the schoolyard. They count the bottles and turn cleaning into a game! When everyone does their part, the school becomes a cleaner and happier place. Good habits make school life full of joy!
(
B
)21. What do students do in the "Morning Chat" section?A. Clean the yard.
B. Share stories and fun things.
C. Count plastic bottles.
D. Wash their hands.
(
B
)22. Why is it important to keep your desk tidy?A. To play games better.
B. To show you care.
C. To draw circles faster.
D. To find your eraser easily.
(
C
)23. What does the underlined word "joy" mean in the passage?A. Hard work.
B. Sadness.
C. Happiness.
D. Homework.
(
D
)24. What is the passage mainly about?A. How to clean the schoolyard.
B. Fun games in Anhui schools.
C. The way to start a conversation.
D. Good habits for a happy school life.
答案:
21. B 【解析】根据文章第一段中的“In many Anhui schools, students begin each class with a short ‘Morning Chat’ section. They share funny stories or interesting things they saw, making everyone smile.”可知,在“早间聊天”环节学生们分享故事和有趣的事情。
22. B 【解析】根据文章第二段“Keeping clean is another key to a happy school life... These small things show you care about yourself and others.”可知,保持整洁能体现对自己和他人的关心,答案为B。
23. C 【解析】结合文章最后一句“Good habits make school life full of joy!”以及前文描述的好习惯带来的积极影响,如友好的氛围、干净的环境等,可知,“joy”意为“快乐、幸福”,与“happiness”同义。
24. D 【解析】文章围绕晨间问候、保持清洁等好习惯展开,阐述这些习惯如何让校园生活更美好,所以文章主要讲的是“Good habits for a happy school life”。
22. B 【解析】根据文章第二段“Keeping clean is another key to a happy school life... These small things show you care about yourself and others.”可知,保持整洁能体现对自己和他人的关心,答案为B。
23. C 【解析】结合文章最后一句“Good habits make school life full of joy!”以及前文描述的好习惯带来的积极影响,如友好的氛围、干净的环境等,可知,“joy”意为“快乐、幸福”,与“happiness”同义。
24. D 【解析】文章围绕晨间问候、保持清洁等好习惯展开,阐述这些习惯如何让校园生活更美好,所以文章主要讲的是“Good habits for a happy school life”。
查看更多完整答案,请扫码查看