2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
3a 速连
1. player 队
2. swimmer 运动员
3. team 游泳者
4. all kinds of 长大
5. grow up 在……的帮助下
6. with the help of 各种各样的
1. player 队
2. swimmer 运动员
3. team 游泳者
4. all kinds of 长大
5. grow up 在……的帮助下
6. with the help of 各种各样的
答案:
1. 运动员 2. 游泳者 3. 队 4. 各种各样的 5. 长大 6. 在……的帮助下
3b 阅读理解
Hi! I’m Andy. I’m ten years old. I’m a good handball(手球)player. But I’m not good at swimming. I have many friends, and all of them like all kinds of sports.
Patrick is my friend. He is nine years old. He loves football, and he is also a great swimmer.
Josh is eleven years old. He’s a basketball player in our school team. He can’t swim, but he would like to learn it in the holidays(假期).
Susie is my friend too. She is eleven years old. She plays volleyball very well. And she’s the captain of the girls’ volleyball team. She wants to become a player when she grows up. She also loves swimming.
Angelica is eight years old. She swims and runs a lot. You can often see her swim at the swimming pool(游泳池)near her home. She wants to learn to play basketball or football with the help of her parents.
These are my best friends. We all love sports.
(

(
A. Playing handball. B. Playing football.
C. Playing volleyball. D. Swimming.
(
A. Patrick B. Susie C. Angelica D. Andy
(
A. 队长 B. 首都 C. 教练 D. 守门员
(
A. I Love My Friends B. Let’s Do Sports
C. My Best Friend D. My Friends and I Love Sports
Hi! I’m Andy. I’m ten years old. I’m a good handball(手球)player. But I’m not good at swimming. I have many friends, and all of them like all kinds of sports.
Patrick is my friend. He is nine years old. He loves football, and he is also a great swimmer.
Josh is eleven years old. He’s a basketball player in our school team. He can’t swim, but he would like to learn it in the holidays(假期).
Susie is my friend too. She is eleven years old. She plays volleyball very well. And she’s the captain of the girls’ volleyball team. She wants to become a player when she grows up. She also loves swimming.
Angelica is eight years old. She swims and runs a lot. You can often see her swim at the swimming pool(游泳池)near her home. She wants to learn to play basketball or football with the help of her parents.
These are my best friends. We all love sports.
(
D
)1. Which of the following shows the structure of the passage? [P=Paragraph(段落)](
A
)2. What is Andy good at?A. Playing handball. B. Playing football.
C. Playing volleyball. D. Swimming.
(
B
)3. Josh is the same age asA. Patrick B. Susie C. Angelica D. Andy
(
A
)4. What’s the meaning of the underlined word “captain” in Chinese?A. 队长 B. 首都 C. 教练 D. 守门员
(
D
)5. What’s the best title of the passage?A. I Love My Friends B. Let’s Do Sports
C. My Best Friend D. My Friends and I Love Sports
答案:
1. D [解析] 篇章结构题。通读全文可知,本文是“总—分—总”结构,第一段先介绍自己,进而引出二、三、四、五段对朋友的介绍,最后一段进行总结。故选D。
2. A
3. B [解析] 细节理解题。根据第三段“Josh is eleven years old.”和第四段“Susie is my friend too. She is eleven years old.”可知,乔希和苏西都是11岁,故他们二者年龄相同。故选B。
4. A [解析] 词义猜测题。由画线单词的上一句可知,苏西排球打得非常好,又由本句中的“volleyball team”可知,苏西应是排球队的一员,结合选项可知画线单词的意思应是“队长”。故选A。
5. D [解析] 最佳标题题。本文主要介绍了作者和朋友们都很喜欢运动。故选D。
2. A
3. B [解析] 细节理解题。根据第三段“Josh is eleven years old.”和第四段“Susie is my friend too. She is eleven years old.”可知,乔希和苏西都是11岁,故他们二者年龄相同。故选B。
4. A [解析] 词义猜测题。由画线单词的上一句可知,苏西排球打得非常好,又由本句中的“volleyball team”可知,苏西应是排球队的一员,结合选项可知画线单词的意思应是“队长”。故选A。
5. D [解析] 最佳标题题。本文主要介绍了作者和朋友们都很喜欢运动。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看