2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
3a 速连
1. be busy doing sth. 忙于做某事
2. make a living 谋生;维持生活
3. feel lonely 感到孤独
4. choose to do sth. 选择做某事
5. pay for 为……付款
6. win some prizes for 因……获得一些奖
1. be busy doing sth. 忙于做某事
2. make a living 谋生;维持生活
3. feel lonely 感到孤独
4. choose to do sth. 选择做某事
5. pay for 为……付款
6. win some prizes for 因……获得一些奖
答案:
1. 忙于做某事 2. 谋生;维持生活
3. 感到孤独 4. 选择做某事
5. 为……付款 6. 因……获得一些奖
3. 感到孤独 4. 选择做某事
5. 为……付款 6. 因……获得一些奖
3b 阅读理解
Caopu Primary School is in Luohu, Shenzhen. About 1,300 students are learning in it. Most of the students’ parents are farmer workers. They are always so busy trying to make a living, and have no time to be with their children. The students often feel lonely. To help the students, the school chooses to teach them music.
The school chooses to teach the recorder(竖笛) because it is easy to learn and carry, and the students don’t need to pay a lot for it.
The three music teachers, Xu Guang, Chen Haiyan and Zhao Yonggang, spend many hours together researching teaching ways. Xu also helps the students learn the recorder in the school music club after school every day.
All the students at the school can play the recorder. Students in Grade One and Grade Two take a recorder lesson every week. Students from the other four grades play the recorder for 15 minutes in each music class.
The school has won some prizes for its recorder teaching. And it is also one of the 10 model schools in art teaching in Shenzhen now.
(
A. Why the school teaches music.
B. How the school teaches music.
C. When the school starts to teach music.
D. What the school wants the students to do.
(
A. It’s easy to learn.
B. It’s easy to carry.
C. It’s cheap.
D. It’s interesting.
(
A. Rude.
B. Impolite.
C. Strange.
D. Great.
(
A. The students’ parents are always with them.
B. The school is famous for its teachers.
C. The three music teachers spend lots of time in the music club.
D. Students in Grade Two have a recorder lesson every week.
Caopu Primary School is in Luohu, Shenzhen. About 1,300 students are learning in it. Most of the students’ parents are farmer workers. They are always so busy trying to make a living, and have no time to be with their children. The students often feel lonely. To help the students, the school chooses to teach them music.
The school chooses to teach the recorder(竖笛) because it is easy to learn and carry, and the students don’t need to pay a lot for it.
The three music teachers, Xu Guang, Chen Haiyan and Zhao Yonggang, spend many hours together researching teaching ways. Xu also helps the students learn the recorder in the school music club after school every day.
All the students at the school can play the recorder. Students in Grade One and Grade Two take a recorder lesson every week. Students from the other four grades play the recorder for 15 minutes in each music class.
The school has won some prizes for its recorder teaching. And it is also one of the 10 model schools in art teaching in Shenzhen now.
(
A
) 1. What does the first paragraph mainly tell us?A. Why the school teaches music.
B. How the school teaches music.
C. When the school starts to teach music.
D. What the school wants the students to do.
(
D
) 2. Which of the following is NOT the reason why the school chooses the recorder?A. It’s easy to learn.
B. It’s easy to carry.
C. It’s cheap.
D. It’s interesting.
(
D
) 3. What are the three music teachers like?A. Rude.
B. Impolite.
C. Strange.
D. Great.
(
D
) 4. Which of the following is TRUE?A. The students’ parents are always with them.
B. The school is famous for its teachers.
C. The three music teachers spend lots of time in the music club.
D. Students in Grade Two have a recorder lesson every week.
答案:
【篇章导读】深圳罗湖区草埔小学因特色的竖笛教学受到了广泛的关注。
1.A [解析] 段落大意题。由第一段“To help the students, the school chooses to teach them music.”可知,第一段主要介绍了草埔小学开展音乐教育的原因。故选 A。
2.D
3.D [解析] 推理判断题。第三段主要介绍了三位音乐老师潜心竖笛教学的情况,所以用 Great 来形容他们比较合适。故选 D。
4.D
1.A [解析] 段落大意题。由第一段“To help the students, the school chooses to teach them music.”可知,第一段主要介绍了草埔小学开展音乐教育的原因。故选 A。
2.D
3.D [解析] 推理判断题。第三段主要介绍了三位音乐老师潜心竖笛教学的情况,所以用 Great 来形容他们比较合适。故选 D。
4.D
查看更多完整答案,请扫码查看