2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
2a 速译
1. wet
2. season
3. quite
4. dry
5. heavy snow
6. change
1. wet
潮湿的
2. season
季节
3. quite
十分
4. dry
干燥的
5. heavy snow
大雪
6. change
变化;改变
答案:
1. 潮湿的 2. 季节 3. 十分 4. 干燥的 5. 大雪 6. 变化;改变
2b 阅读理解
①In the south of China, winter is usually short and cool. It sometimes rains. In summer, the weather is often hot and wet.
②The weather in the southwest of China is quite special. It is nice to live there because summer is cool and winter is warm.
③The weather in the middle and east of China is quite different. It is hot and dry in summer and very cold and wet in winter.
④In the north of China, it is very cold and dry in winter. There is sometimes heavy snow. But many people like playing in the snow. Summer is different. It is sometimes very hot during the day, but it is often cool in the evening. Spring and autumn are the best seasons.
⑤However, people made too much carbon dioxide and the weather is getting warmer. We must do something to stop great changes in weather.
(
A. It’s often dry and cool.
B. It’s often cool and rainy.
C. It’s often hot and rainy.
D. It’s often hot and wet.
(
A. It is nice to live in the southwest of China.
B. It is cold and dry in winter in the middle and east of China.
C. It is very cold and dry in winter in the north of China.
D. Spring and autumn are the best seasons in the north of China.
(
A. 氧气 B. 二氧化碳 C. 氢气 D. 氦气
(
A. The ways to stop great changes in weather.
B. The weather in other parts of China.
C. The activities in different weather in China.
D. The reasons why the weather is warmer.
(

①In the south of China, winter is usually short and cool. It sometimes rains. In summer, the weather is often hot and wet.
②The weather in the southwest of China is quite special. It is nice to live there because summer is cool and winter is warm.
③The weather in the middle and east of China is quite different. It is hot and dry in summer and very cold and wet in winter.
④In the north of China, it is very cold and dry in winter. There is sometimes heavy snow. But many people like playing in the snow. Summer is different. It is sometimes very hot during the day, but it is often cool in the evening. Spring and autumn are the best seasons.
⑤However, people made too much carbon dioxide and the weather is getting warmer. We must do something to stop great changes in weather.
(
D
)1. In the south of China, what's the weather like in summer?A. It’s often dry and cool.
B. It’s often cool and rainy.
C. It’s often hot and rainy.
D. It’s often hot and wet.
(
B
)2. Which of the following is NOT true according to the passage?A. It is nice to live in the southwest of China.
B. It is cold and dry in winter in the middle and east of China.
C. It is very cold and dry in winter in the north of China.
D. Spring and autumn are the best seasons in the north of China.
(
B
)3. What’s the Chinese meaning of the underlined words “carbon dioxide”?A. 氧气 B. 二氧化碳 C. 氢气 D. 氦气
(
A
)4. [后续发展题]What is the writer most likely to talk about after the last paragraph?A. The ways to stop great changes in weather.
B. The weather in other parts of China.
C. The activities in different weather in China.
D. The reasons why the weather is warmer.
(
C
)5. What’s the structure of the passage?
答案:
【篇章导读】本文介绍了中国各个地区的气候、气候的变化趋势和面临的问题。
1. D 2. B
3. B [解析] 词义猜测题。根据第五段“However, people made too much carbon dioxide and the weather is getting warmer.”可知,人们排放了很多二氧化碳,从而导致气温升高;画线部分意为“二氧化碳”。故选B。
4. A [解析] 后续发展题。根据第五段“We must do something to stop great changes in weather.”可知,此处提到了应该阻止天气的巨大变化,所以接下来最有可能介绍阻止天气发生巨大变化的方法。故选A。
5. C [解析] 篇章结构题。通读全文可知,文章的①②③④分别介绍了中国各地区的气候,⑤介绍了我们面临的气候问题,以及呼吁人们采取行动保护环境。故选C。
1. D 2. B
3. B [解析] 词义猜测题。根据第五段“However, people made too much carbon dioxide and the weather is getting warmer.”可知,人们排放了很多二氧化碳,从而导致气温升高;画线部分意为“二氧化碳”。故选B。
4. A [解析] 后续发展题。根据第五段“We must do something to stop great changes in weather.”可知,此处提到了应该阻止天气的巨大变化,所以接下来最有可能介绍阻止天气发生巨大变化的方法。故选A。
5. C [解析] 篇章结构题。通读全文可知,文章的①②③④分别介绍了中国各地区的气候,⑤介绍了我们面临的气候问题,以及呼吁人们采取行动保护环境。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看