2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
3a 速连
1. keeper 饲养员
2. cute 无聊的
3. boring 可爱的
4. be in danger 害怕
5. think about 思考
6. be afraid of 处于危险中
1. keeper 饲养员
2. cute 无聊的
3. boring 可爱的
4. be in danger 害怕
5. think about 思考
6. be afraid of 处于危险中
答案:
1. 饲养员 2. 可爱的 3. 无聊的 4. 处于危险中 5. 思考 6. 害怕
3b 阅读理解

Here is a picture from Beijing Zoo! It shows a dog sleeping with a cat. Many people think the dog is in danger because cats don’t like dogs. But the dog and the cat are good friends. A keeper from the zoo says, “The dog usually lives with small tigers and lions. It isn’t afraid of cats. The cute dog usually helps the cat clean its fur.”
In other places we can find different kinds of animals can be friends, too. At an animal sanctuary(保护区) in Santiago, Chile, a cat named Marina and a pig named Laura are good friends. Laura and Marina don’t come from the same place. They have no mothers and need friends to play with. So they became friends the first time they met.
Scientists think animals in zoos don’t need to think about food and they have places to live in. For lots of animals, they don’t have much to do but sleep. The life in zoos is boring for them. They really need friends to play with. So they want to make friends with other animals.
(num=第1题图)
(
A. Because the cat may fight with the dog.
B. Because the cat may eat the dog’s food.
C. Because the dog usually lives with lions and tigers.
D. Because the dog has no place to live in.
(
A. Get food. B. Get water. C. Clean its fur. D. Relax.
(
A. There is an animal sanctuary in Santiago.
B. A dog and a cat are good friends.
C. Different kinds of animals can be friends.
D. Different kinds of animals can live in the same place.
(
A. Because they have lots of food.
B. Because they want to play with friends.
C. Because they have places to live in.
D. Because they don’t want to sleep.
(
A. Travel. B. Sports. C. Health. D. Animals.
Here is a picture from Beijing Zoo! It shows a dog sleeping with a cat. Many people think the dog is in danger because cats don’t like dogs. But the dog and the cat are good friends. A keeper from the zoo says, “The dog usually lives with small tigers and lions. It isn’t afraid of cats. The cute dog usually helps the cat clean its fur.”
In other places we can find different kinds of animals can be friends, too. At an animal sanctuary(保护区) in Santiago, Chile, a cat named Marina and a pig named Laura are good friends. Laura and Marina don’t come from the same place. They have no mothers and need friends to play with. So they became friends the first time they met.
Scientists think animals in zoos don’t need to think about food and they have places to live in. For lots of animals, they don’t have much to do but sleep. The life in zoos is boring for them. They really need friends to play with. So they want to make friends with other animals.
(num=第1题图)
(
A
) 1. Why do many people think the dog is in danger?A. Because the cat may fight with the dog.
B. Because the cat may eat the dog’s food.
C. Because the dog usually lives with lions and tigers.
D. Because the dog has no place to live in.
(
C
) 2. What does the dog usually help the cat do?A. Get food. B. Get water. C. Clean its fur. D. Relax.
(
C
) 3. What does the second paragraph mainly tell us?A. There is an animal sanctuary in Santiago.
B. A dog and a cat are good friends.
C. Different kinds of animals can be friends.
D. Different kinds of animals can live in the same place.
(
B
) 4. Why do animals in zoos need friends?A. Because they have lots of food.
B. Because they want to play with friends.
C. Because they have places to live in.
D. Because they don’t want to sleep.
(
D
) 5. In which part of a magazine can we find the passage?A. Travel. B. Sports. C. Health. D. Animals.
答案:
【篇章导读】在动物园里,不同种类的动物也能成为朋友。这是为什么呢?本文将为您揭晓答案。
1. A [解析] 推理判断题。由第一段“…because cats don’t like dogs.”并结合题干“in danger”可推测出,这只猫可能会与这条狗打架,所以人们才认为狗处于危险中。故选A。
2. C [解析] 细节理解题。由第一段“The cute dog usually helps the cat clean its fur.”可知,这条狗通常给这只猫清理毛发。故选C。
3. C [解析] 段落大意题。本段通过小猫“玛丽娜”和小猪“劳拉”成为朋友的例子告诉我们,不同种类的动物也能成为朋友。故选C。
4. B 5. D
1. A [解析] 推理判断题。由第一段“…because cats don’t like dogs.”并结合题干“in danger”可推测出,这只猫可能会与这条狗打架,所以人们才认为狗处于危险中。故选A。
2. C [解析] 细节理解题。由第一段“The cute dog usually helps the cat clean its fur.”可知,这条狗通常给这只猫清理毛发。故选C。
3. C [解析] 段落大意题。本段通过小猫“玛丽娜”和小猪“劳拉”成为朋友的例子告诉我们,不同种类的动物也能成为朋友。故选C。
4. B 5. D
查看更多完整答案,请扫码查看