2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版》

3a 速译
1. half past seven
七点半

2. get dressed
穿衣

3. on foot
步行

4. listen to music
听音乐

5. have lunch
吃午饭

6. go to bed
去睡觉
答案: 3a 1. 七点半 2. 穿衣 3. 步行 4. 听音乐 5. 吃午饭 6. 去睡觉
3b 阅读理解
My name is Nick Murray! I’m 11 years old. I live in Cardiff with my parents and my baby brother.
I usually get up at half past seven. Then I go to the bathroom, brush my teeth and have a shower. After that, I get dressed and comb my hair.
I go downstairs to have my breakfast. I usually have some bread and milk for breakfast. At half past eight I go to school on foot, because I live near the school. On my way to school I always listen to music on my music player.
My classes start at 9 o’clock. I have lunch in the school canteen at half past twelve. Then we have a short break, and during the break I play with my friends.
Classes finish at 4 o’clock. I go back home on foot with my music player. When I arrive home I do my homework and watch TV.
At half past seven I have dinner with my family. After dinner I play computer games and at about 10 o’clock I go to bed.
(
B
)1. How many people are there in Nick’s family?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
(
C
)2. What does the underlined word “canteen” mean in Paragraph 4?
A. The library.
B. The playground.
C. The dining hall.
D. The computer room.
(
C
)3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Nick usually gets up at 6:30 a.m.
B. Nick brushes teeth after breakfast.
C. Nick really likes listening to music.
D. Nick has dinner with friends at school.
(
B
)4. What does the passage mainly talk about?
A. Nick’s school life.
B. Nick’s daily routine.
C. The classes Nick enjoys.
D. The rules Nick has to follow.
答案: 3b 【篇章导读】本文主要介绍了尼克的一天是如何度过的。
1. B [解析] 细节理解题。根据“My name is Nick Murray! I’m 11 years old. I live in Cardiff with my parents and my baby brother.”可知,尼克家里有四口人。故选B。
2. C [解析] 词义猜测题。根据“have lunch in the school”可知,学校可以吃午饭的地方应是食堂,故“canteen”表示“食堂”。故选C。
3. C [解析] 推理判断题。根据“On my way to school I always listen to music on my music player.”和“I go back home on foot with my music player.”可知,在上学的路上,尼克总是用音乐播放器听音乐,以及在放学的路上,他也会带上他的音乐播放器。由此推知,他真的很喜欢听音乐。故选C。
4. B [解析] 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了尼克的一天是如何度过的,即本文是关于尼克的日常生活。故选B。
3c 开放性题目(根据个人实际情况作答)
When do you usually go to bed?
I usually go to bed at 10:30 p.m.(答案不唯一,仅供参考)

_
答案: I usually go to bed at 10:30 p.m.(答案不唯一,仅供参考)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭