2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版》

3a 速连
1. pupil 流行的
2. popular 学生
3. match 比赛
4. from...to... 从……到……
5. in fact 长距离散步
6. go for a long walk 事实上
答案: 1. 学生 2. 流行的 3. 比赛 4. 从……到…… 5. 事实上 6. 长距离散步
3b 阅读理解
Do you do sports at school? In the UK, everyone has to do some kinds of sports at school until(直到) the age of 16, but it’s not just football or tennis these days.
All pupils in the UK have PE. The most popular sport at school is football. All the boys and girls like playing football. There are many other kinds of sports.
Blake is 15 years old. He says, “My favourite subject at school is PE. I like sports, especially basketball. I play for the school basketball team on Saturdays.”
Drew, 16, says, “I play football for our school football team and I love it. We train(训练) after school from Monday to Thursday and play matches against other schools every week.”
“Yes, we do sports in our school. We play volleyball and football. I don’t like volleyball or team sports in fact. I prefer to go for a long walk,” Paul says.
(
)1. Everyone in the UK has to do sports at school until he/she is
years old.
A. fifteen B. sixteen C. nineteen D. eighteen
(
)2. Pupils in the UK like
best at school.
A. baseball B. basketball C. football D. volleyball
(
)3. The underlined word “especially” means “
” in Chinese.
A. 几乎 B. 突然 C. 最后 D. 尤其
(
)4. How many times(多少次) does Drew do football training every week?
A. Seven. B. Six. C. Five. D. Four.
(
)5. Which of the following is TRUE?
A. Blake is a 15-year-old girl.
B. All pupils in the UK have PE at school.
C. Drew does football training every day.
D. Paul doesn’t like sports.
答案: 【篇章导读】本文介绍了英国学生们的必修课——体育课。对于喜欢什么体育运动,不同的学生有不同的看法。
1. B [解析] 细节理解题。根据第一段“In the UK, everyone has to do some kinds of sports at school until(直到) the age of 16, but it’s not just football or tennis these days.”可知,在英国,每个人必须在学校做运动,直到16岁。故选B。
2. C
3. D [解析] 词义猜测题。根据第三段“I like sports”和“I play for the school basketball team on Saturdays.”可知,布莱克喜欢运动,尤其是篮球,要不然也不会在校篮球队打篮球了。故选D。
4. D
5. B [解析] 细节理解题。由第三段可知,布莱克是一个男孩,故选项A错误;由第二段第一句可知,英国所有的学生必须上体育课,故选项B正确;由第四段可知,德鲁的训练时间是从周一到周四,故选项C错误;由最后一段可知,保罗喜欢散步,故选项D错误。故选B。
3c 开放性题目(根据个人实际情况作答)
What sports do you like to do after school?
I like to play basketball and ping-pong after school.(答案不唯一,仅供参考)
答案: I like to play basketball and ping-pong after school.(答案不唯一,仅供参考)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭