2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
3a 速译
1. untidy
2. helpful
3. need
4. bookcase
5. kitchen
6. next to
1. untidy
不整洁的
2. helpful
有帮助的
3. need
需要
4. bookcase
书柜
5. kitchen
厨房
6. next to
紧邻;在……近旁
答案:
1. 不整洁的 2. 有帮助的 3. 需要 4. 书柜 5. 厨房 6. 紧邻;在……近旁
3b 阅读理解
①Do you have a tidy desk or an untidy desk at home? Do you want to keep your desk clean and tidy for a long time? A tidy desk helps you find things easily and do things well. It's also helpful for your study. Doing the following things can help you have a tidy desk.
②Firstly, only put things you need on your desk. For old books, you can put them in the bookcase. Get a box for small things you don't need every day, and you can put your pens and pencils in a pencil box.
③Secondly, don't put food or drinks on your desk, because they can make your desk dirty. Go to the kitchen when you want to eat or drink.
④Thirdly, put important things next to you. Then it is easy for you to get them. If you have a desk drawer(抽屉), you can put things there.
⑤Fourthly, clean your desk every day. If you do it every day, you can have a new day with a tidy room next morning.
(
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
A. 有趣的 B. 重要的 C. 漂亮的 D. 整齐的
(

(
A. Eat food in the kitchen.
B. Get a box for small things.
C. Clean your desk every day.
D. Put all of your things on your desk.
(
A. Parents. B. Students. C. Teachers. D. Friends.
①Do you have a tidy desk or an untidy desk at home? Do you want to keep your desk clean and tidy for a long time? A tidy desk helps you find things easily and do things well. It's also helpful for your study. Doing the following things can help you have a tidy desk.
②Firstly, only put things you need on your desk. For old books, you can put them in the bookcase. Get a box for small things you don't need every day, and you can put your pens and pencils in a pencil box.
③Secondly, don't put food or drinks on your desk, because they can make your desk dirty. Go to the kitchen when you want to eat or drink.
④Thirdly, put important things next to you. Then it is easy for you to get them. If you have a desk drawer(抽屉), you can put things there.
⑤Fourthly, clean your desk every day. If you do it every day, you can have a new day with a tidy room next morning.
(
C
)1. How many tips(提示) can we get from the text?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
B
)2. What's the meaning of the underlined word “important” in Chinese?A. 有趣的 B. 重要的 C. 漂亮的 D. 整齐的
(
C
)3. [篇章结构题]Which is the structure(结构) of the text?(
D
)4. What CANNOT you do if you want to have a tidy desk?A. Eat food in the kitchen.
B. Get a box for small things.
C. Clean your desk every day.
D. Put all of your things on your desk.
(
B
)5. Who is the text written(写) to?A. Parents. B. Students. C. Teachers. D. Friends.
答案:
1. C [解析] 细节理解题。根据“Firstly”“Secondly”“Thirdly”“Fourthly”可知,本文一共介绍了四点保持桌面整洁的建议。故选C。
2. B [解析] 词义猜测题。根据第四段“Thirdly, put important things next to you. Then it is easy for you to get them. If you have a desk drawer(抽屉),you can put things there.”可知,应该是把“重要的”东西放到旁边或书桌的抽屉里面。故选B。
3. C [解析] 篇章结构题。本文主要介绍了使书桌整洁的几点建议。第一段引出该话题,下文分四点进行具体的介绍,故C项符合本文的行文逻辑。故选C。
4. D [解析] 细节理解题。根据第二段“Firstly, only put things you need on your desk.”可知,此处指仅仅把你需要的东西放在桌面上。D项的描述与之不符。故选D。
5. B [解析] 读者对象题。根据第一段“A tidy desk helps you find things easily and do things well. It’s also helpful for your study.”可知,一张整洁的桌子可以帮助你更容易地找到东西,把事情做好。这对你的学习也有帮助。此处的“your study”指代的是学生的学习。故选B。
2. B [解析] 词义猜测题。根据第四段“Thirdly, put important things next to you. Then it is easy for you to get them. If you have a desk drawer(抽屉),you can put things there.”可知,应该是把“重要的”东西放到旁边或书桌的抽屉里面。故选B。
3. C [解析] 篇章结构题。本文主要介绍了使书桌整洁的几点建议。第一段引出该话题,下文分四点进行具体的介绍,故C项符合本文的行文逻辑。故选C。
4. D [解析] 细节理解题。根据第二段“Firstly, only put things you need on your desk.”可知,此处指仅仅把你需要的东西放在桌面上。D项的描述与之不符。故选D。
5. B [解析] 读者对象题。根据第一段“A tidy desk helps you find things easily and do things well. It’s also helpful for your study.”可知,一张整洁的桌子可以帮助你更容易地找到东西,把事情做好。这对你的学习也有帮助。此处的“your study”指代的是学生的学习。故选B。
3c 开放性题目(根据个人实际情况作答)
How do you have a tidy desk?
How do you have a tidy desk?
I only put important things on my desk.
答案:
I only put important things on my desk.(答案不唯一,仅供参考)
查看更多完整答案,请扫码查看