2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练就优等生课后提分攻略七年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
3a 速连
1. wild 形成
2. form 狂风暴雨的
3. heat 洪水
4. flood 热
5. rise up 专家
6. expert 升起
7. blow 波浪;海浪
8. wave 吹
1. wild 形成
2. form 狂风暴雨的
3. heat 洪水
4. flood 热
5. rise up 专家
6. expert 升起
7. blow 波浪;海浪
8. wave 吹
答案:
1. 狂风暴雨的 2. 形成 3. 热 4. 洪水 5. 升起 6. 专家 7. 吹 8. 波浪;海浪
3b 阅读理解

There are all kinds of weather in the world. It affects our lives all the time. It’s very important for us to know about the weather. Now, let me introduce hurricanes (飓风).
Swish! Swoosh! The weather is very wild. It is a hurricane. It has very strong winds and lots of rain.
Hurricanes form over the sea. Warm, wet air rises up from the sea. The air forms clouds. Lots of heat comes from these clouds. This can cause thunderstorms(雷暴) with heavy rain and strong winds. “If winds reach(达到) 120 kilometres per hour(about 74 miles per hour), a hurricane will form,” say experts.
Hurricanes are wide storms. They can spread(蔓延) from one town to another 800 km away.
The strong winds in a hurricane blow round and round. The centre of a hurricane is called the eye. The winds are not strong there.
The heavy rain during a hurricane can cause floods. So can the strong wind. It makes big waves in the sea. The waves crash(猛撞) onto the land and that causes floods.
(
A. 影响 B. 提升 C. 享受 D. 丰富
(
A. It has very strong winds.
B. It has a lot of rain.
C. It forms over the sea.
D. It can cause thunderstorms.
(
①The air forms clouds.
②The clouds bring lots of heat.
③Lots of heat causes thunderstorms.
④Warm, wet air rises up from the sea.
A. ①②③④ B. ④③②① C. ④①②③ D. ②①④③
(
A. strong B. weak C. wild D. calm
(
A. a science magazine B. a news magazine C. a notebook D. a storybook
There are all kinds of weather in the world. It affects our lives all the time. It’s very important for us to know about the weather. Now, let me introduce hurricanes (飓风).
Swish! Swoosh! The weather is very wild. It is a hurricane. It has very strong winds and lots of rain.
Hurricanes form over the sea. Warm, wet air rises up from the sea. The air forms clouds. Lots of heat comes from these clouds. This can cause thunderstorms(雷暴) with heavy rain and strong winds. “If winds reach(达到) 120 kilometres per hour(about 74 miles per hour), a hurricane will form,” say experts.
Hurricanes are wide storms. They can spread(蔓延) from one town to another 800 km away.
The strong winds in a hurricane blow round and round. The centre of a hurricane is called the eye. The winds are not strong there.
The heavy rain during a hurricane can cause floods. So can the strong wind. It makes big waves in the sea. The waves crash(猛撞) onto the land and that causes floods.
(
A
)1. What’s the Chinese meaning of the underlined word “affect”?A. 影响 B. 提升 C. 享受 D. 丰富
(
D
)2. Which of the following is NOT true about a hurricane?A. It has very strong winds.
B. It has a lot of rain.
C. It forms over the sea.
D. It can cause thunderstorms.
(
C
)3. Which of the following is in the CORRECT order for hurricanes to form?①The air forms clouds.
②The clouds bring lots of heat.
③Lots of heat causes thunderstorms.
④Warm, wet air rises up from the sea.
A. ①②③④ B. ④③②① C. ④①②③ D. ②①④③
(
B
)4. The winds from the eye of the hurricane are.A. strong B. weak C. wild D. calm
(
A
)5. The passage may come from.A. a science magazine B. a news magazine C. a notebook D. a storybook
答案:
【篇章导读】飓风对生活影响很大,它甚至会导致洪涝灾害的发生。本文主要讲的是飓风的特征及其形成过程。
1. A [解析] 词义猜测题。本句中It是主语,它指代上一句提到的weather。由常识可知,天气总是影响着我们的生活。由此推出画线单词的意思是“影响”。故选A。
2. D
3. C [解析] 细节理解题。由第三段可知飓风形成的过程,即暖湿的空气从海面上升,上升的空气形成云,云带来大量的热量,大量的热量导致雷暴,当风速达到每小时120千米时,飓风就会形成。故选C。
4. B [解析] 细节理解题。由第五段的最后两句可知,飓风眼的风力不强,也就是“弱的”。calm用来形容风速时,往往指非常平和的风,风速几乎为零,与文章所表述的意思不符。故选B。
5. A
1. A [解析] 词义猜测题。本句中It是主语,它指代上一句提到的weather。由常识可知,天气总是影响着我们的生活。由此推出画线单词的意思是“影响”。故选A。
2. D
3. C [解析] 细节理解题。由第三段可知飓风形成的过程,即暖湿的空气从海面上升,上升的空气形成云,云带来大量的热量,大量的热量导致雷暴,当风速达到每小时120千米时,飓风就会形成。故选C。
4. B [解析] 细节理解题。由第五段的最后两句可知,飓风眼的风力不强,也就是“弱的”。calm用来形容风速时,往往指非常平和的风,风速几乎为零,与文章所表述的意思不符。故选B。
5. A
查看更多完整答案,请扫码查看