2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅳ 句型训练(每小题 3 分,满分 9 分)
1. There is no doubt that
the more we learn/study
now,
the better we will be able to serve people
in the future. 毫无疑问,我们现在学得越多,将来就能越好地为人民服务。
2. The inspiring story
told by my English teacher
set me thinking deeply.(分词作定语) 我的英语老师讲的那个励志故事让我陷入了深深的思考。
3. The reason
why the activity is highly thought of
is that it raises our awareness of protecting wildlife.(定语从句) 这个活动受到高度评价的原因是它提高了我们保护野生动物的意识。
答案: IV. 1. the more we learn/study; the better we will be able to serve people 2. told by my English teacher 3. why the activity is highly thought of
[2025·广东茂名高一期中]
A lonely elderly man has left people feeling moved after he wrote his neighbour a thank-you letter for changing his life.
The letter reads,“Good afternoon. This letter is regarding your vocation two weeks ago and how you let me take care of your dogs. I'd just like to give you a letter of thanks. As you know,I'm a lonely old man without a wife or a kid. To add to that,two years ago,my dad died of cancer. After his death,I was left alone in my home. You don't see me outside often anymore. Every day was spent just sitting around and wondering what I have done for this world until I met Smokey,Oreo and Jennifer. Your pets are the cutest,funniest and most troublesome(in a good way,don't worry)individuals. They gave me the motivation to restart my life. I started waking up early in the mornings. I began to take walks outside with your pets for the first time in years. Whenever I felt sad,they would bark or rub against my leg and make me laugh. The highlight of their stay was when I took them to the park. It was the longest time I've spent outside in a while. It didn't just bring back pet interaction;I also met other people,started talking and made some friends. I was so happy to finally be able to interact with others again,and feel like I'm part of the human race. Anyway,thank you so much. You brought back meaning to my life. That's all that matters.”
Many Reddit users felt emotional reading the letter and shared their responses online. One commented,“We all get busy with our lives and don't realize the power a small act of kindness can do.”
D
)1. How was the old man's life before he met the dogs?
A. Busy.
B. Tiring.
C. Meaningful.
D. Lifeless.
B
)2. What changes do the pets bring to the old man?
A. Not getting up late.
B. Living a regular life.
C. Starting to stay up.
D. Loving to stay with animals.
D
)3. What can we learn from the text?
A. It's wise to lead a busy life.
B. Humans should live in peace with animals.
C. We should interact with others as much as possible.
D. Some small acts of kindness can make a difference.
C
)4. Where can we most probably read the letter?
A. In a newspaper.
B. In a magazine.
C. On a website.
D. On a message board.
答案: V.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了一位孤寡老人写给邻居的感动物网友的故事。老人因帮助邻居照顾宠物而从孤寂无聊的生活中解脱出来,重新过上了规律的生活。
1. D 推理判断题。根据第二段中“As you know, I’m a lonely old man without a wife or a kid. To add to that, two years ago, my dad died of cancer. After his death, I was left alone in my home.”可知,父亲去世后,老人足不出户,整天独居在家,由此可知老人过着“单调、没有生气的”生活,故选D。
2. B 细节理解题。根据第二段中“Your pets are the cutest, funniest and most troublesome ( in a good way, don’t worry) individuals. They gave me the motivation to restart my life. I started waking up early in the mornings. I began to take walks outside with your pets for the first time in years.”可知,在照看几只小狗后,老人有了重新生活的动力,开始了正常、有规律的生活,故选B。
3. D 推理判断题。根据最后网友的评论“One commented, ‘We all get busy with our lives and don’t realize the power a small act of kindness can do.’”及文章主要讲述一个老人因为帮助邻居照料三只小狗,慢慢有了重新生活的动力,开始过正常且有规律的生活可知,文章想告诉读者:某些生活中的小善举也会产生大的影响,故选D。
4. C 推理判断题。根据文章最后一段“Many Reddit users felt emotional reading the letter and shared their responses online.”可知,这封感谢信是发表在某个网站上的,故选C。
Ⅵ 阅读七选五(每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
[2025·江苏南通高一期中]
People are spending like never before on their pets
There is little,it seems,that people won't do for their pets. This is not limited to any particular country or region. 1.
G
That is more than they spent on childcare. In this case,pet industry has become big business. Mars,a company best known for its chocolate bars,made two-thirds of its income last year from pet care. Besides owning the Royal Canin pet-food brand,the company also operates thousands of vet hospitals.
At present,though facing higher prices and a cooling job market,pet owners have been unwilling to cut back on spending for their pets. Morgan Stanley,a bank,predicts pet spending in America will grow by 2.5% this year. The pet business proved similarly strong during the pandemic(疫情),as lonely people adopted(领养)animals and spent generously on them. 2.
E

Behind that is a change in the relationship between pets and humans.
3.
C
“Pets have gone from the backyard to the living room to the bedroom,”says Loic Moutault,head of the pet division at Mars. For many,pets are considered family members,and this emotional connection drives spending decisions.
4.
A
Younger owners are more likely to take their pets to the vet's more often and to buy them more gifts. About 95% of Gen Z owners(born between 1995 and 2009),surveyed last year by the American Pet Products Association,said they bought their dog a gift at least once a year,compared with 81% of boomers(born between 1946 and 1965). 5.
F

As pets continue to be seen as family members,it is expected that spending on them will remain high.
答案: Ⅵ.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们在宠物上的消费呈现出前所未有的高水平这一现象。
1. G 根据下文“That is more than they spent on childcare.”可知,空处应是提到了具体的花费金额,G项与上下文一致,符合文意,故选G。
2. E 根据上文“The pet business proved similarly strong during the pandemic(疫情), as lonely people adopted(领养) animals and spent generously on them.”可知,在疫情期间人们对宠物消费的态度没有变化,E项与上文一致,符合文意,故选E项。
3. C 根据下文“For many, pets are considered family members, and this emotional connection drives spending decisions.”可知,人们与宠物的关系发生了变化,把宠物当作家庭成员,C项与上下文一致,体现了人们与宠物的关系的转变,符合文意,故选C。
4. A 根据下文“Younger owners are more likely to take their pets to the vet’s more often and to buy them more gifts.”可知,不同年龄的人对于宠物消费的态度不同,A项与下文一致,符合文意,故选A。
5. F 根据上文“About 95% of Gen Z owners (born between 1995 and 2009), surveyed last year by the American Pet Products Association, said they bought their dog a gift at least once a year, compared with 81% of boomers (born between 1946 and 1965).”可知,两个群体给宠物买礼物的平均花费是不同的,F项与上文一致,是对前文的进一步补充说明,符合文意,故选F。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭