2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
Ⅳ 句型训练(每小题 3 分,满分 15 分)
1.
2. What I was trying to figure out was
3.
4.
5. I’ll make my dream come true,
1.
As John Lennon once said
,life is what happens to you while you are busy making other plans.(定语从句)正如 John Lennon 曾经说过,生活就是当你忙于制订其他计划时所发生在你身上的事情。2. What I was trying to figure out was
how I was going to tell my parents the truth
.(表语从句)我正在琢磨的是我该怎么告诉我父母真相。3.
No matter what/Whatever happens
,you shouldn’t lose heart.无论发生什么事情,你都不应该丧失信心。4.
What if the weather suddenly changes
and we are not prepared for it?如果天气突然变化而我们没有准备好怎么办?5. I’ll make my dream come true,
even if/though I may face difficulties
.即使有可能面临困难,我也要实现我的梦想。
答案:
1. As John Lennon once said 2. how I was going to tell my
parents the truth 3. No matter what/Whatever happens
4. What if the weather suddenly changes 5. even if/though I
may face difficulties
parents the truth 3. No matter what/Whatever happens
4. What if the weather suddenly changes 5. even if/though I
may face difficulties
Ⅴ 阅读理解(每小题 2.5 分,满分 10 分)
[2025·安徽池州第一中学高一期中]
The first time I met Jane,we became best friends. We enjoyed the same things. We were excited to find each other. Our families became friends and everyone knew wherever you found Jane,you found me. Jane was at my house quite often that summer. We played and practised flutes(长笛).
When school began,we talked on the phone and went over to each other’s houses. Then it seemed as if we were put to a test. We both made new friends. Jane started to hang out with hers. We rarely talked on the phone. When we did take a minute to talk,one of her new friends would come up and Jane would walk away with her,leaving me hurt.
I was sure she didn’t know how bad I felt. I began to hang around with my new friends,but it wasn’t the same. I met Erma,also a friend of Jane’s. She was in the same situation. We decided to talk to Jane.
The call was not easy. However,when we talked on the phone,we were friends again. I explained my feelings and so did she. I realized I was not the only one hurting. She also felt left out. There were times when I didn’t even notice I was ignoring her. We talked for a long time and I felt a heavy weight lifted off my heart. We decided we wanted to be with our new friends,but would never forget the fun and friendship we had.
Today,I look back on all of this. Jane is not my best friend anymore,but more like my sister. We still enjoy the same things. Jane taught me that things change,people change but it doesn’t mean you forget the past. It simply means you move on and treasure all the memories.
(
A. They often studied together.
B. Jane was the author’s first friend.
C. They had much in common.
D. The author had only one friend.
(
A. They performed badly.
B. They spent less time together.
C. They argued with each other.
D. They were unwilling to talk to each other.
(
A. Relieved.
B. Surprised.
C. Disappointed.
D. Confused.
(
A. Friends will eventually leave us.
B. Friends make our childhood colourful.
C. Friends always hurt us by accident.
D. Things will change but memories won’t.
[2025·安徽池州第一中学高一期中]
The first time I met Jane,we became best friends. We enjoyed the same things. We were excited to find each other. Our families became friends and everyone knew wherever you found Jane,you found me. Jane was at my house quite often that summer. We played and practised flutes(长笛).
When school began,we talked on the phone and went over to each other’s houses. Then it seemed as if we were put to a test. We both made new friends. Jane started to hang out with hers. We rarely talked on the phone. When we did take a minute to talk,one of her new friends would come up and Jane would walk away with her,leaving me hurt.
I was sure she didn’t know how bad I felt. I began to hang around with my new friends,but it wasn’t the same. I met Erma,also a friend of Jane’s. She was in the same situation. We decided to talk to Jane.
The call was not easy. However,when we talked on the phone,we were friends again. I explained my feelings and so did she. I realized I was not the only one hurting. She also felt left out. There were times when I didn’t even notice I was ignoring her. We talked for a long time and I felt a heavy weight lifted off my heart. We decided we wanted to be with our new friends,but would never forget the fun and friendship we had.
Today,I look back on all of this. Jane is not my best friend anymore,but more like my sister. We still enjoy the same things. Jane taught me that things change,people change but it doesn’t mean you forget the past. It simply means you move on and treasure all the memories.
(
C
)1. What can we learn from the first paragraph?A. They often studied together.
B. Jane was the author’s first friend.
C. They had much in common.
D. The author had only one friend.
(
B
)2. What was wrong with them when school started?A. They performed badly.
B. They spent less time together.
C. They argued with each other.
D. They were unwilling to talk to each other.
(
A
)3. How did the author feel after talking to Jane on the phone?A. Relieved.
B. Surprised.
C. Disappointed.
D. Confused.
(
D
)4. What is the text mainly about?A. Friends will eventually leave us.
B. Friends make our childhood colourful.
C. Friends always hurt us by accident.
D. Things will change but memories won’t.
答案:
1. C 2. B 3. A 4. D
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和儿时
好友简的友情经历挫折后,两人获得成长的故事。
1. C 细节理解题。根据第一段中“We enjoyed the same things.
We were excited to find each other. Our families became friends
and everyone knew wherever you found Jane, you found me.”可
知,从第一段我们能知道作者和简有很多共同之处。故选C。
2. B 细节理解题。根据第二段中“We both made new friends.
Jane started to hang out with hers. We rarely talked on the phone.
When we did take a minute to talk, one of her new friends would
come up and Jane would walk away with her, leaving me hurt.”可
知,开学后,作者和简在一起的时间少了。故选B。
3. A 推理判断题。根据第四段中“We talked for a long time
and I felt a heavy weight lifted off my heart.”可推知,作者和简通
过电话后感觉如释重负。故选A。
4. D 主旨大意题。根据全文内容及最后一段中“Jane taught
me that things change, people change but it doesn't mean you
forget the past. It simply means you move on and treasure all the
memories.”可知,本文主要讲述的道理是:事情会改变,但记忆不
会改变。故选D。
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和儿时
好友简的友情经历挫折后,两人获得成长的故事。
1. C 细节理解题。根据第一段中“We enjoyed the same things.
We were excited to find each other. Our families became friends
and everyone knew wherever you found Jane, you found me.”可
知,从第一段我们能知道作者和简有很多共同之处。故选C。
2. B 细节理解题。根据第二段中“We both made new friends.
Jane started to hang out with hers. We rarely talked on the phone.
When we did take a minute to talk, one of her new friends would
come up and Jane would walk away with her, leaving me hurt.”可
知,开学后,作者和简在一起的时间少了。故选B。
3. A 推理判断题。根据第四段中“We talked for a long time
and I felt a heavy weight lifted off my heart.”可推知,作者和简通
过电话后感觉如释重负。故选A。
4. D 主旨大意题。根据全文内容及最后一段中“Jane taught
me that things change, people change but it doesn't mean you
forget the past. It simply means you move on and treasure all the
memories.”可知,本文主要讲述的道理是:事情会改变,但记忆不
会改变。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看