2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅳ 句型训练(每小题 3 分,满分 9 分)
1. By taking part in school activities, you can make friends with those
who share the same interest with you
. (定语从句)
通过参加学校活动,你可以和那些跟你有共同兴趣的人成为朋友。
2. Not only
am I familiar with
the history and traditions of our city, but also I have a strong affection for them. (部分倒装)
我不仅熟悉我们城市的历史和传统,而且对它们有着强烈的感情。
3. I wonder
if/whether the topics will be based on
the latest research findings. (宾语从句)
我想知道这些话题是否将基于最新的研究成果。
答案: 1. who share the same interest with you 2. am I familiar with 3. if/whether the topics will be based on
A
To develop one's taste in English, the most effective way is to read a wide variety of English books. Yet one may be at a loss to choose the right books, especially as a beginner. As a native Spanish, I would like to share some of my experience.
My first English novel was Jane Austen's *Pride and Prejudice*, recommended by many English teachers and professors as an ideal book for English learners. But my experience was somewhat disastrous. I had great difficulty in understanding the novel, let alone enjoying it. It's not the vocabulary that troubled me, but rather the way Austen makes sentences, and her way of thinking, which seemed too hard for me at that time. My enthusiasm was much recovered after reading Hemingway's novel *A Farewell to Arms*. No long and complicated sentences. And I particularly liked his brief and straightforward (简单的) style. So my first suggestion is: as a beginner, you'd better choose contemporary novels instead of classical ones.
However, if you limit yourself to novels, you will miss a lot of treasures. English essays can at once inform you, entertain you, and improve your taste in English. The best example is Bertrand Russell's work. His simple language enables his philosophy within the reach of ordinary people. Here comes my second suggestion—essays are necessary.
Never follow others' suggestions and opinions blindly, however famous or influential the person might be. We should be open to various ideas, but always think and determine by ourselves. As the saying goes: one man's meat is another man's poison. With that in mind, we are bound to find out our favourite writers through reading and develop our fine taste in English.
(
B
)1. What made the first English novel that the author read hard to understand?
A. Complicated conversations.
B. Sentences and Austen's thinking style.
C. The old - fashioned vocabulary.
D. Not knowing the social background.
(
A
)2. Which word can best describe the author's first English novel reading experience?
A. Terrible.
B. Challenging.
C. Enjoyable.
D. Inspirational.
(
C
)3. What advice does the author give in the last paragraph?
A. Choose books that challenge us most.
B. Read books that are instructive.
C. Don't be affected by others' ideas.
D. Compare books before buying.
(
B
)4. What is the author's purpose of writing the passage?
A. Give comments on literature works.
B. Tell beginners how to choose English books.
C. Encourage people to read more English books.
D. Recommend first - class books to English learners.
答案: V. A
【文章大意】本文是一篇说明文。文章中作者主要就初学者如何选择适合自己的英文读物,给出了自己的建议。
1. B 细节理解题。根据第二段“It's not the vocabulary that troubled me, but rather the way Austen makes sentences, and her way of thinking, which seemed too hard for me at that time.”可知,作者的第一本英文读物《傲慢与偏见》的句子结构和作者简·奥斯汀的思维方式使作者很难读懂这本书。故选B。
2. A 细节理解题。根据第二段“But my experience was somewhat disastrous.”可知,“糟糕的”最能描述作者第一次读英文小说的经历。故选A。
3. C 细节理解题。根据最后一段“Never follow others' suggestions and opinions blindly, however famous or influential the person might be.”可知,作者建议我们要自己做决定,不要盲目听从别人的建议,不要受别人的影响。故选C。
4. B 主旨大意题。根据第一段“To develop one's taste in English, the most effective way is to read a wide variety of English books... As a native Spanish, I would like to share some of my experience.”可推知,本文作者主要就初学者如何选择适合自己的英文读物,给出了自己的建议。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭