2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅳ 句型训练(每小题 3 分,满分 12 分)
1. Johnny
was reading
his favourite book
when
something fell out from the book.
约翰尼正在看他最喜欢的书,这时有什么东西从书中掉了出来。
2. The young man stepped on the platform
with butterflies in his stomach
(with 复合结构)这个年轻人走上演讲台,心里很紧张。
3. With so many eyes staring at her,she was
too nervous to speak
a word.
那么多双眼睛盯着她,她太紧张了,根本说不出话来。
4. When he stepped into the classroom,he
was surprised to find
that everyone was trying to hide something.
当他走进教室时,他惊讶地发现每个人都在试图隐藏什么。
答案: Ⅳ. 1. was reading; when 2. with butterflies in his stomach
3. too nervous to speak 4. was surprised to find
Ⅴ 阅读理解(每小题 2.5 分,满分 10 分)
[2025·江苏扬州中学高一期中]
I am a multi-sport athlete and seasoned coach. When I was growing up, school wasn't really my thing, but sport very much was. Athletics connected me to my school community by giving me a sense of belonging and success even when I struggled in the classroom. When I entered education, I knew I wanted to be more than a coach on the field and court—I wanted to help students like me make meaningful connections to school through sports.
I designed a programme around the concepts of comfort and stretch zones. On day one, I set up a range of equipment for different sports across a field. In groups, students discussed sports that they felt comfortable and safe playing. They then took turns selecting their comfort sport on the field, doing a brief sharing, and playing with their group. Afterward, we had a class discussion on the importance of doing things that bring joy and passion, and how sharing that passion with others motivates us and the people around us. On day two, with the same field design and sporting equipment, I introduced the idea of stretch zones. Students formed the same groups as on day one and discussed which sports were out of their comfort zone and more challenging to them. Some of my students were shy and others slightly frustrated(沮丧的)as they struggled to perform the skills in sports in which they were not comfortable. Then we discussed, as a class, how even when something is challenging, if we recognize the difficulty and intentionally practise, we give ourselves the opportunity to overcome it over time.
The programme required more than just adjusting my curriculum(课程)—it also meant some changes to the way I taught. I found myself opening up to my students and sharing my own hardships and successes with them. As a result, my students felt freer to be their real selves.
(
A
)1. What did the author think of sport when he was a student?
A. It helped him get attached to school.
B. It led to a decline in his grades.
C. It made him struggle in the classroom.
D. It appealed mainly to seniors.
(
C
)2. Why did the author design the programme?
A. To change curricula and teaching methods.
B. To prepare students for unexpected challenges.
C. To deepen students' connections with school.
D. To share hardships and successes with students.
(
C
)3. What was a problem facing the author on the second day of the programme?
A. Students wanted material rewards.
B. It was difficult to group students.
C. Some students feared challenges.
D. The sports field became crowded.
(
D
)4. What can we infer about the author?
A. He is involved in one sport.
B. He used to be very shy.
C. He is in favour of safe sports.
D. He is a creative teacher.
答案: V.【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲的是为了让学生更好地融入校园生活,作者设计出独特的体育项目,寓教于乐,促进学生健康成长。
1. A 推理判断题。根据第一段中“When I was growing up, school wasn’t really my thing, but sport very much was. Athletics connected me to my school community by giving me a sense of belonging and success even when I struggled in the classroom.”可知,作者在学生时代对体育的看法是这让他喜欢上了学校。故选A。
2. C 推理判断题。根据第一段中“...I wanted to help students like me make meaningful connections to school through sports.”和第二段“I designed a programme around the concepts of comfort and stretch zones.”可知,作者设计这个项目是为了加深学生与学校的联系。故选C。
3. C 细节理解题。根据第二段中“Some of my students were shy and others slightly frustrated (沮丧的) as they struggled to perform the skills in sports in which they were not comfortable.”可知,在项目开展的第二天,作者遇到的问题是一些学生害怕挑战。故选C。
4. D 推理判断题。通读全文,尤其是第二段中“I designed a programme around the concepts of comfort and stretch zones.”及最后一段“The programme required more than just adjusting my curriculum (课程)—it also meant some changes to the way I taught. I found myself opening up to my students and sharing my own hardships and successes with them. As a result, my students felt freer to be their real selves.”可推断,作者是一位很有创意的老师。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭