2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



句型训练
1. We are always there for each other
whenever/no matter when one of us needs help
or just a bit of encouragement.(让步状语从句)
无论何时我们其中一人需要帮助或只是一点鼓励,我们总是相互支持。
2.
Stepping onto the stage
,he felt the passion of the audience.(分词作状语)
一走上舞台,他就感受到了观众的热情。
3. Please choose to be positive
even if/though you are under stress/pressure
.
即使你正承受着压力,也请选择保持积极的心态。
4.
As the Chinese saying goes
,“A kind - hearted person lives a long life.”(定语从句)
正如中国俗语所说:“好人长命百岁。”
5.
How we can protect the environment effectively
is a question that requires our serious consideration.(主语从句)
我们如何能有效地保护环境是一个需要我们认真思考的问题。
答案: 1. whenever/no matter when one of us needs help
2. Stepping onto the stage 3. even if/though you are under
stress/pressure 4. As the Chinese saying goes
5. How we can protect the environment effectively
A [2025·山东济南第二中学高一期中]
Once upon a time there was a little boy Philip who was raised in an orphanage(孤儿院). Philip had always desired that he could fly like a bird. There were birds at the zoo that were much bigger than him,and they could fly. “Why can't I?” he thought. “Is there something wrong with me?”
There was another little boy Walid who was crippled,always wishing that he could walk and run like other normal little boys and girls. “Why can't I be like them?” he thought.
One day Philip ran away from the orphanage. He came upon a park where he found Walid playing in the sandbox. He ran over to the little boy and asked him if he had ever wanted to fly like a bird. “No,” said Walid. “But I have wondered what it would be like to walk and run.” “That is very sad,” said Philip. “Do you think we could be friends?” he said to Walid in the sandbox. “Sure,” said Walid.
The two little boys played for hours,making sandcastles and making really funny sounds with their mouths,laughing real hard. Then Walid's father came with a wheelchair to pick up his son. Philip ran over to the father and whispered something in his ear. “That would be OK,” said the man. Philip ran over to his new friend,“You are my only friend and I am eager to make you walk and run,and there is something that I can do for you.”
Philip turned around and told Walid to slide up onto his back,running across the grass faster and faster with Walid on his back. Soon the wind just whistled across the two little boys' faces.
Walid's father began to cry as he watched his son cheering up and flapping his arms up and down in the wind,all the while yelling at the top of his voice,“I'M FLYING,DADDY. I'M FLYING!”
C
)1. What puzzled the orphan Philip?
A. Something wrong with his body made him unable to fly.
B. He couldn't walk and run like other boys and girls.
C. He couldn't fly in the sky like a bird.
D. He couldn't see his parents like other boys and girls.
C
)2. What does the underlined word “crippled” mean in the second paragraph?
A. There was something wrong with hearts.
B. There was something wrong with arms.
C. There was something wrong with legs.
D. There was something wrong with eyes.
A
)3. What did the two boys do to realize their dreams?
A. Philip carried Walid on his back and ran fast like flying.
B. Philip and Walid both made a magic castle in the sandbox.
C. Walid's father helped them both fly in the sky happily.
D. Walid ran faster and faster to make Philip feel like flying.
B
)4. What is the main idea of the passage?
A. If you are determined,you can fly like a bird.
B. True friendship can make us realize what is impossible.
C. Even when one is disabled,he still can walk and run.
D. When you help others,others will help you in return.
答案: 1. C 2. C 3. A 4. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭