2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
A
Social media networks have been shown to have greatly changed students' social behaviour. But the relationship between social media and students' English language writing has been largely ignored(忽视). So our team of four researchers studied one English as a Second Language(ESL)class at Fiaseman Senior High School in Tarkwa,southwestern Ghana. Our research focused on a Form 2 class,made up of 47 students aged 17 and 18 on average. It was one of the largest classes in the school,which offered English as a general subject.
The study found that the students spent really long periods of time on various social media platforms(平台). But most of the sites they visited were not about learning. That was worrying. One student said,“I visit social media every day. I can't count. I'm always there. It is very difficult to control my presence there. I truly don't know what to do.”
We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as “4” in place of “for”,“u” in place of “you” and “d” in place of “the”—in their writing,including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.
We concluded that the way in which English is being used in examinations by students is being undermined by their use of the English language on social media. This is a growing trend(趋势)that will see students struggle to get ahead in the subject,as more formal English language writing is needed for examinations and further studies.
We recommend that those involved in education should consider employing teaching practices that take advantage of social media to attract students. This would allow students to learn during their time on social media platforms. Also,teachers should help students choose proper social media sites. They should tell students about the importance and dangers of social media and how to use them,especially for educational purposes.
(
A. He used social media for educational purposes.
B. He was worried about his privacy on social media.
C. He lacked the knowledge of properly using social media.
D. He was interested in new information on social media.
(
A. Creativity in English expressions.
B. More chances to master new words.
C. Increased competition among them.
D. Disappointing English writing performance.
(
A. Improved slowly.
B. Proven scientifically.
C. Influenced negatively.
D. Corrected effectively.
(
A. Guiding students in using social media as a learning tool.
B. Encouraging students to join in outdoor activities regularly.
C. Limiting the time of students' using their phones strictly.
D. Providing different online courses for students.
Social media networks have been shown to have greatly changed students' social behaviour. But the relationship between social media and students' English language writing has been largely ignored(忽视). So our team of four researchers studied one English as a Second Language(ESL)class at Fiaseman Senior High School in Tarkwa,southwestern Ghana. Our research focused on a Form 2 class,made up of 47 students aged 17 and 18 on average. It was one of the largest classes in the school,which offered English as a general subject.
The study found that the students spent really long periods of time on various social media platforms(平台). But most of the sites they visited were not about learning. That was worrying. One student said,“I visit social media every day. I can't count. I'm always there. It is very difficult to control my presence there. I truly don't know what to do.”
We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as “4” in place of “for”,“u” in place of “you” and “d” in place of “the”—in their writing,including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.
We concluded that the way in which English is being used in examinations by students is being undermined by their use of the English language on social media. This is a growing trend(趋势)that will see students struggle to get ahead in the subject,as more formal English language writing is needed for examinations and further studies.
We recommend that those involved in education should consider employing teaching practices that take advantage of social media to attract students. This would allow students to learn during their time on social media platforms. Also,teachers should help students choose proper social media sites. They should tell students about the importance and dangers of social media and how to use them,especially for educational purposes.
(
C
)1. What do we know from the student's words in Paragraph 2?A. He used social media for educational purposes.
B. He was worried about his privacy on social media.
C. He lacked the knowledge of properly using social media.
D. He was interested in new information on social media.
(
D
)2. What has students' social media use led to according to the study?A. Creativity in English expressions.
B. More chances to master new words.
C. Increased competition among them.
D. Disappointing English writing performance.
(
C
)3. What does the underlined word “undermined” in Paragraph 4 probably mean?A. Improved slowly.
B. Proven scientifically.
C. Influenced negatively.
D. Corrected effectively.
(
A
)4. What does the author suggest doing?A. Guiding students in using social media as a learning tool.
B. Encouraging students to join in outdoor activities regularly.
C. Limiting the time of students' using their phones strictly.
D. Providing different online courses for students.
答案:
A
【文章大意】本文是一篇说明文。研究表明,学生在社交媒体上使用英语的方式对其英语写作有消极的影响。
1. C 推理判断题。由文章第二段中“One student said, ‘I visit social media every day. I can’t count. I’m always there. It is very difficult to control my presence there. I truly don’t know what to do.’”可知,这个学生的话表明他缺乏正确使用社交媒体的知识。
故选C。
2. D 推理判断题。由文章第三段“We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as ‘4’ in place of ‘for’, ‘u’ in place of ‘you’ and ‘d’ in place of ‘the’—in their writing, including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.”可知,这项研究显示,学生使用社交媒体导致了令人失望的英语写作表现。故选D。
3. C 词义猜测题。由文章第三段“We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as ‘4’ in place of ‘for’, ‘u’ in place of ‘you’ and ‘d’ in place of ‘the’—in their writing, including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.”和第四段中 by their use of the English language on social media 可知,学生使用英语的方式受到了他们在社交媒体上使用英语的方式的负面影响,所以画线词的含义是“被削弱,受到负面影响”。故选C。
4. A 推理判断题。由文章最后一段“We recommend that those involved in education should consider employing teaching practices that take advantage of social media to attract students. This would allow students to learn during their time on social media platforms. Also, teachers should help students choose proper social media sites. They should tell students about the importance and dangers of social media and how to use them, especially for educational purposes.”可知,作者建议教育工作者指导学生将社交媒体作为学习工具来使用。故选A。
【文章大意】本文是一篇说明文。研究表明,学生在社交媒体上使用英语的方式对其英语写作有消极的影响。
1. C 推理判断题。由文章第二段中“One student said, ‘I visit social media every day. I can’t count. I’m always there. It is very difficult to control my presence there. I truly don’t know what to do.’”可知,这个学生的话表明他缺乏正确使用社交媒体的知识。
故选C。
2. D 推理判断题。由文章第三段“We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as ‘4’ in place of ‘for’, ‘u’ in place of ‘you’ and ‘d’ in place of ‘the’—in their writing, including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.”可知,这项研究显示,学生使用社交媒体导致了令人失望的英语写作表现。故选D。
3. C 词义猜测题。由文章第三段“We also found that their social media use had resulted in their use of shortened forms of English words—such as ‘4’ in place of ‘for’, ‘u’ in place of ‘you’ and ‘d’ in place of ‘the’—in their writing, including in their English examinations. These are the unacceptable written forms of English.”和第四段中 by their use of the English language on social media 可知,学生使用英语的方式受到了他们在社交媒体上使用英语的方式的负面影响,所以画线词的含义是“被削弱,受到负面影响”。故选C。
4. A 推理判断题。由文章最后一段“We recommend that those involved in education should consider employing teaching practices that take advantage of social media to attract students. This would allow students to learn during their time on social media platforms. Also, teachers should help students choose proper social media sites. They should tell students about the importance and dangers of social media and how to use them, especially for educational purposes.”可知,作者建议教育工作者指导学生将社交媒体作为学习工具来使用。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看