第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
三、阅读理解。
A
Hello, I'm Xie Fei. I'm a girl. I'm 8 years old. Do you want to know my family?

根据材料内容选择最佳答案。
(
A. A cleaner.
B. A driver.
C. A nurse.
D. A worker.
(
A. In a school.
B. In a factory.
C. In a hospital.
D. In an old people's home
(
A. Xie Fei's sister.
B. Xie Fei's classmate.
C. Xie Fei's cousin.
D. Xie Fei's friend.
(
① Xie Fei's father works in Shanghai.
② Xie Fei's mother is happy to be a cleaner.
③ Xie Fei's uncle is kind to students.
④ Xie Fei's sister is a doctor.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
(
A. The activities of Xie Fei's family.
B. The jobs of Xie Fei's family.
C. The weekends of Xie Fei's family.
D. The time of Xie Fei's family.
A
Hello, I'm Xie Fei. I'm a girl. I'm 8 years old. Do you want to know my family?
根据材料内容选择最佳答案。
(
D
)16. What does Xie Fei's father do?A. A cleaner.
B. A driver.
C. A nurse.
D. A worker.
(
A
)17. Where does Xie Fei's uncle work?A. In a school.
B. In a factory.
C. In a hospital.
D. In an old people's home
(
C
)18. Who is Xie Li?A. Xie Fei's sister.
B. Xie Fei's classmate.
C. Xie Fei's cousin.
D. Xie Fei's friend.
(
A
)19. What can we learn from the text?① Xie Fei's father works in Shanghai.
② Xie Fei's mother is happy to be a cleaner.
③ Xie Fei's uncle is kind to students.
④ Xie Fei's sister is a doctor.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
(
B
)20. What's the text mainly about?A. The activities of Xie Fei's family.
B. The jobs of Xie Fei's family.
C. The weekends of Xie Fei's family.
D. The time of Xie Fei's family.
答案:
16. D 由表格的第一栏第二句可知,谢菲的父亲是一名工人。 17. A 由表格的第三栏第二句可知,谢菲的叔叔是一名校车司机,在学校工作。 18. C 由表格的第四栏第一句可知,谢丽是谢菲的堂姐妹。 19. A 由表格的第一栏第三句可知,①是正确的;由表格的第二栏最后一句可知,②是正确的;由表格的第三栏第三句可知,③是正确的;由表格的第四栏第二句可知,谢菲的姐姐是护士,故④的描述是错误的。 20. B 这些材料主要介绍了谢菲家庭成员的工作。
B
①Do you know who loves you best? Of course (当然) I do. She is tall and has short black hair. She teaches math in a middle school. That's my mom. She is 48 years old.
②We do many things together, such as playing games, drawing pictures and reading books. Reading books is our favorite. Our favorite book is *If You Give a Mouse a Cookie*. She often tells stories to me before I go to bed.
③______ We buy toys and clothes, but we usually eat at home. Each weekend my mom and I visit my grandma and we take some vegetables home.
④My mom is the best mother and I love her very much. She is also my best friend!
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
(
①play games
②draw pictures
③talk happily
④read books
⑤do shopping
⑥walk the dog
A. ①②③④⑤⑥
B. ①②④⑤
C. ①③④⑥
D. ③④⑤⑥
(
A. We always eat outside.
B. My mother loves me very much.
C. We also go shopping together.
D. My mother also likes to buy dresses.
(
A. ①②③/④
B. ①②/③④
C. ①/②③④
D. ①/②③/④
①Do you know who loves you best? Of course (当然) I do. She is tall and has short black hair. She teaches math in a middle school. That's my mom. She is 48 years old.
②We do many things together, such as playing games, drawing pictures and reading books. Reading books is our favorite. Our favorite book is *If You Give a Mouse a Cookie*. She often tells stories to me before I go to bed.
③______ We buy toys and clothes, but we usually eat at home. Each weekend my mom and I visit my grandma and we take some vegetables home.
④My mom is the best mother and I love her very much. She is also my best friend!
根据材料内容选择最佳答案。
(
A
)21. In which Paragraph does the writer introduce (介绍) her mom?A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
(
B
)22. What do the writer (作者) and her mother do together?①play games
②draw pictures
③talk happily
④read books
⑤do shopping
⑥walk the dog
A. ①②③④⑤⑥
B. ①②④⑤
C. ①③④⑥
D. ③④⑤⑥
(
C
)23. Which sentence (句子) can be put in the ______?A. We always eat outside.
B. My mother loves me very much.
C. We also go shopping together.
D. My mother also likes to buy dresses.
(
D
)24. Which of the following shows the structure (结构) of this text?A. ①②③/④
B. ①②/③④
C. ①/②③④
D. ①/②③/④
答案:
21. A 通读全文可知,作者在第一段介绍了自己的母亲(外貌、工作、年龄)。 22. B 由第二段和第三段可知,作者和她的妈妈经常一起玩游戏、画画、读书及购物。 23. C 第二、第三段都在介绍作者和她妈妈的一些活动,结合下一句“我们会买玩具和衣服”可知,此处选择 C 项“我们也一起购物”与上下文更连贯。 24. D
查看更多完整答案,请扫码查看