2025年仁爱英语同步练习册七年级英语上册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习册七年级英语上册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习册七年级英语上册仁爱版》

一、完形填空。
阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Hi! I'm Yangyang. Do you want to know about my family? Let me 1 you about it!
I have a happy family. There are five people in my family. They are my grandparents, my parents and me. I'm the 2 child in the family.
My grandparents live in Shanghai. I 3 my grandparents and study here. I'm a 4 in No. 1 Middle School. My grandparents are very 5 to me and they look after me well. I love them very much.
My parents are doctors and they work in a 6 . They also help old people at an old people's home 7 weekends. My mother likes watching films, 8 my father does not. He likes watching TV. I like 9 football and reading some books.
I love my 10 a lot! They love me and help me grow up (成长).
(
B
)1. A. meet B. tell C. visit D. watch
(
C
)2. A. also B. best C. only D. really
(
D
)3. A. talk with B. help with C. play with D. live with
(
A
)4. A. student B. nurse C. teacher D. driver
(
C
)5. A. busy B. old C. kind D. strong
(
B
)6. A. factory B. hospital C. restaurant D. park
(
A
)7. A. on B. in C. of D. for
(
D
)8. A. and B. because C. or D. but
(
B
)9. A. taking B. playing C. listening D. meeting
(
C
)10. A. class B. school C. family D. job
答案: 1. B tell sb. about sth. 是固定搭配,意为“告诉某人某事”。
2. C the only child 意为“独生子(女)”。
3. D 句意为“我和祖父母住在一起并在这儿学习”。live with 意为“和……一起住(生活)”,符合语境。
4. A 由上一句中的 study here 可知,作者是一名学生。
5. C be kind to sb. 是固定搭配,意为“对某人很好”。
6. B 由前半句中 doctors 可知,作者父母都在医院里工作。
7. A on weekends 是固定搭配,意为“在周末”。
8. D 句意为“我的妈妈喜欢看电影,但是我的爸爸不喜欢看”,上下文意思相反,为转折关系,故用 but。
9. B play football 为固定搭配,意为“踢足球”。
10. C 由全文的叙述可知,本文主要是介绍家人,故结尾处作者表达对家人的爱。
二、阅读理解。
A
Mr. Green and Mrs. Green are from Canada. They find good jobs in China and now work in Beijing. They have a son, Joe, and a daughter (女儿), Lily.
Joe comes to China with his parents to study Chinese. He studies in Beijing Bayi Middle School. Lily is too young—only five years old. She goes to a kindergarten.
After dinner, the family enjoy their family time. They read books, talk to each other and play games. They always have a good time.
On weekends, Joe likes riding a bike with his father. They like kind Chinese and enjoy nice food and the long history (历史) of China.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)11. How many children are there in Mr. Green's family?
A. One. B. Two. C. Three.
(
A
)12. What does the underlined word “kindergarten” mean in Chinese?
A. 幼儿园 B. 小学 C. 初中
(
A
)13. What can we know about the Greens from the last paragraph?
A. They are happy to be in China.
B. They are busy on weekends.
C. They like riding to school.
答案: 11. B 由第一段最后一句可知,格林先生有一个儿子和一个女儿,共2个孩子。
12. A 由上一句可知,莉莉(Lily)很小,只有5岁,所以只能上幼儿园。
13. A 由短文最后一段可推断,格林一家在中国过得很开心。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭