第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
二、根据中文意思完成句子。
1. 李阿姨是一所中学的英语教师。
Aunt Li is an English teacher
2. 在这张照片上你可以看到两个漂亮的女孩。
You can see two beautiful girls
3. 我的叔叔现在住在北京。
My uncle now
4. 年轻人应该照顾老年人。
The young should
5. 林涛在家务方面帮助父母很多。
Lin Tao helps his parents
1. 李阿姨是一所中学的英语教师。
Aunt Li is an English teacher
in a middle school
.2. 在这张照片上你可以看到两个漂亮的女孩。
You can see two beautiful girls
in the photo
.3. 我的叔叔现在住在北京。
My uncle now
lives in
Beijing.4. 年轻人应该照顾老年人。
The young should
look after
the old.5. 林涛在家务方面帮助父母很多。
Lin Tao helps his parents
a lot in
chores.
答案:
1. in a middle school 2. in the photo
3. lives in 4. look after
5. a lot in
3. lives in 4. look after
5. a lot in
三、阅读理解。
Look at the picture. This is my Chinese friend Li Jiao. Is she beautiful?
Li Jiao has a big family. She lives with her grandparents, her parents, her brother and her sister. Li Jiao has two cats—Mimi and Nini. They are white. Li Jiao likes them a lot. Li Jiao loves everyone in the family.
Li Jiao’s parents are teachers. They work in the same (相同的) school. Her father likes playing sports and her mother likes reading.
Li Jiao is a middle school student. She has a good friend at school. Her name is Li Ling. Oh, yes, Li Ling is her uncle’s daughter (女儿). They are now in the same grade but in different classes.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. Canada. B. England.
C. America. D. China.
(
A. Six. B. Seven.
C. Eight. D. Nine.
(
A. The cats.
B. The family.
C. The friends.
D. The brothers.
(
A. Li Jiao’s mother.
B. Li Jiao’s classmate.
C. Li Jiao’s sister.
D. Li Jiao’s cousin.
(
A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
Look at the picture. This is my Chinese friend Li Jiao. Is she beautiful?
Li Jiao has a big family. She lives with her grandparents, her parents, her brother and her sister. Li Jiao has two cats—Mimi and Nini. They are white. Li Jiao likes them a lot. Li Jiao loves everyone in the family.
Li Jiao’s parents are teachers. They work in the same (相同的) school. Her father likes playing sports and her mother likes reading.
Li Jiao is a middle school student. She has a good friend at school. Her name is Li Ling. Oh, yes, Li Ling is her uncle’s daughter (女儿). They are now in the same grade but in different classes.
根据材料内容选择最佳答案。
(
D
)1. Where is Li Jiao from?A. Canada. B. England.
C. America. D. China.
(
B
)2. How many people are there in Li Jiao’s family?A. Six. B. Seven.
C. Eight. D. Nine.
(
A
)3. What does the underlined word “them” refer to (指)?A. The cats.
B. The family.
C. The friends.
D. The brothers.
(
D
)4. Who is Li Ling?A. Li Jiao’s mother.
B. Li Jiao’s classmate.
C. Li Jiao’s sister.
D. Li Jiao’s cousin.
(
C
)5. In which paragraph (段落) can we learn about Li Jiao’s parents?A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
答案:
1. D 由第一段第二句可知,李娇是一个中国女孩。
2. B 由第二段第二句可知,李娇家有爷爷奶奶、爸爸妈妈、一个哥哥一个妹妹和她自己,共7口人。
3. A 由第二段第三至第五句可知,李娇有两只猫,它们是白色的,李娇很喜欢它们。故可判断 them指的是猫。
4. D 由第四段第四句可知,李玲是李娇叔叔的女儿,她们是堂姐妹。
5. C 通读全文可知,第三段介绍了李娇父母的职业和爱好。
2. B 由第二段第二句可知,李娇家有爷爷奶奶、爸爸妈妈、一个哥哥一个妹妹和她自己,共7口人。
3. A 由第二段第三至第五句可知,李娇有两只猫,它们是白色的,李娇很喜欢它们。故可判断 them指的是猫。
4. D 由第四段第四句可知,李玲是李娇叔叔的女儿,她们是堂姐妹。
5. C 通读全文可知,第三段介绍了李娇父母的职业和爱好。
查看更多完整答案,请扫码查看