第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
三、完形填空。
阅读下面短文,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
My name is Wei Guo. There are ____1____ people in my family. They are my grandparents, my parents, my baby ____2____ and me.
My mother is a teacher. She ____3____ English in a school. She cooks ____4____ the family. My father is a policeman. He is ____5____ and has little time to play with me. He helps people when they ____6____ help. When he has time, he helps Mom cook and ____7____ me in the evening. My grandparents are old. They don't need to go to ____8____. They look after (照顾) my sister and me. I am a ____9____ and I work hard at school. After school, I often help do ____10____ at home.
I love my family.
( )1. A. four
B. five
C. six
D. seven
( )2. A. brother
B. sister
C. cousin
D. uncle
( )3. A. talks
B. plays
C. teaches
D. watches
( )4. A. for
B. in
C. of
D. at
( )5. A. busy
B. young
C. tall
D. short
( )6. A. know
B. need
C. meet
D. have
( )7. A. live with
B. listen to
C. play with
D. live in
( )8. A. study
B. work
C. read
D. draw
( )9. A. student
B. driver
C. doctor
D. policeman
( )10. A. chores
B. books
C. pictures
D. sports
阅读下面短文,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
My name is Wei Guo. There are ____1____ people in my family. They are my grandparents, my parents, my baby ____2____ and me.
My mother is a teacher. She ____3____ English in a school. She cooks ____4____ the family. My father is a policeman. He is ____5____ and has little time to play with me. He helps people when they ____6____ help. When he has time, he helps Mom cook and ____7____ me in the evening. My grandparents are old. They don't need to go to ____8____. They look after (照顾) my sister and me. I am a ____9____ and I work hard at school. After school, I often help do ____10____ at home.
I love my family.
( )1. A. four
B. five
C. six
D. seven
( )2. A. brother
B. sister
C. cousin
D. uncle
( )3. A. talks
B. plays
C. teaches
D. watches
( )4. A. for
B. in
C. of
D. at
( )5. A. busy
B. young
C. tall
D. short
( )6. A. know
B. need
C. meet
D. have
( )7. A. live with
B. listen to
C. play with
D. live in
( )8. A. study
B. work
C. read
D. draw
( )9. A. student
B. driver
C. doctor
D. policeman
( )10. A. chores
B. books
C. pictures
D. sports
答案:
1. C 由下文可知,作者家里共6口人:祖父母、父母、妹妹和作者自己。
2. B 由第二段倒数第三句中的 my sister and me 可知,作者有一个妹妹。
3. C 由上一句可知,作者的妈妈是一位教师,故推断其在一所学校教英语。
4. A for 后接对象,意为“为……”。
5. A 由后半句中“...has little time to play with me”可知,爸爸作为一名警察,很忙。
6. B need help 是固定搭配,意为“需要帮助”,符合语境。
7. C 句意为“当他有时间的时候,他会晚上帮妈妈做饭并陪我玩”。play with sb. 意为“和某人一起玩”,符合语境。
8. B 由上一句可知,爷爷、奶奶年纪大了,不需要上班了。go to work 意为“上班”,符合语境。
9. A 由后半句中 at school 可知,作者是一名学生。
10. A do chores 是固定搭配,意为“做家务”,符合语境。
2. B 由第二段倒数第三句中的 my sister and me 可知,作者有一个妹妹。
3. C 由上一句可知,作者的妈妈是一位教师,故推断其在一所学校教英语。
4. A for 后接对象,意为“为……”。
5. A 由后半句中“...has little time to play with me”可知,爸爸作为一名警察,很忙。
6. B need help 是固定搭配,意为“需要帮助”,符合语境。
7. C 句意为“当他有时间的时候,他会晚上帮妈妈做饭并陪我玩”。play with sb. 意为“和某人一起玩”,符合语境。
8. B 由上一句可知,爷爷、奶奶年纪大了,不需要上班了。go to work 意为“上班”,符合语境。
9. A 由后半句中 at school 可知,作者是一名学生。
10. A do chores 是固定搭配,意为“做家务”,符合语境。
一、选出正确答案并填在横线上。
1. —What is your mother's
—She is a policewoman.
2. Lingling's sister is lovely. She often
3. Xiaoxiao has a big family. He lives
4. I always help my mother
5. They eat, talk, read and
6. —What does your mother do?
—She is a
7. —Is that your teacher?
—Yes. He
8. —Where does your father work?
—He works in a
9. In my family, everyone
10. Meimei's mother enjoys
1. —What is your mother's
job
(job/age)?—She is a policewoman.
2. Lingling's sister is lovely. She often
wears
(wears/visits) a white dress.3. Xiaoxiao has a big family. He lives
with
(for/with) his grandparents, his parents, his baby sister and his big brother.4. I always help my mother
set
(set/play) the table before dinner.5. They eat, talk, read and
watch
(see/watch) TV together.6. —What does your mother do?
—She is a
worker
(worker/nurse). She works in a big factory.7. —Is that your teacher?
—Yes. He
teaches
(helps/teaches) me math.8. —Where does your father work?
—He works in a
restaurant
(school/restaurant). He is a cook.9. In my family, everyone
does
(does/do) something for dinner.10. Meimei's mother enjoys
walking the dog
(walking the dog/going shopping) after work. She likes her pet very much.
答案:
1. job 2. wears 3. with 4. set 5. watch 6. worker 7. teaches 8. restaurant 9. does 10. walking the dog
查看更多完整答案,请扫码查看