2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版泰州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版泰州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版泰州专版》

第135页
(总分:120分 本卷得分:
分)
一、完形填空(每小题1分,满分15分)
This past autumn, my husband and I went into a store. While paying, I (
B
) the cashier(收银员) say “How are you today?” as usual. Then I (
A
) her and said, “And how are you doing?” and waited kindly for an answer. She was a little surprised, but then she looked (
B
) because her grandfather was in hospital. He had a terrible (
A
). She felt (
D
). “I know he is ninety-one, but ...” she began crying. “Don’t worry too much. He will be (
C
) soon,” I said. “Oh, thank you!” she (
C
).
Several weeks (
A
), I went to the store again. I wanted to do some (
D
). Also, I wanted to see the cashier again. After the usual “How are you?”, I stopped, then (
A
) said, “I hope this is not a bad question, but how is your grandfather doing?” She (
B
) at first why I was asking such a question. Then she (
C
) and started excitedly telling us about how he was a brave old bird, how he was doing well. She felt happy, and even after we (
C
) what we bought, she kept talking, sharing her happiness with people around.
Sometimes all we need is (
A
) to see and care us. Taking time to listen when we ask “How are you?” is (
B
) a small action, but it is helpful and important to others!
答案: 1.B 2.A 3.B 4.A 5.D 6.C 7.C 8.A 9.D 10.A 11.B 12.C 13.C 14.A 15.B
A
①Do you wear clothes with colourful patterns? People usually use machines to make these patterns. But how did ancient people make them?
②Ancient people used tie-dye(扎染). Tie-dye is a very old way of dyeing clothes in China—it’s more than 1,000 years old! It is popular in Yunnan. People first put cloth into the blue dye. Some parts of the cloth become blue, but other parts have a lighter colour. When you open out the cloth, you’ll see beautiful patterns.
③Now, the tie-dye skill is China’s national intangible cultural heritage(国家级非物质文化遗产). Anning in Yunnan is famous for tie-dye.
④Yang Cheng, 52, learned tie-dye from his mother in the 1980s. Yang got the old skills. At the same time, he studied tie-dye in other countries, such as Japan, India and France. It once took Yang two years to make two tie-dyed dresses! He used many skills of Anning tie-dye. Some patterns on the dress are traditional, while some are modern. He used images of Dianchi Lake and eight popular flowers in Yunnan. “I want to put all the beautiful things into tie-dye works,” Yang said.
⑤Now Yang is still dyeing and he teaches his daughter tie-dye. “We have the duty to pass down the skill to younger generation(一代人),” Yang said. Yang now teaches tie-dye in schools, communities, and companies. More than 100,000 people learned from him.
⑥ ▲ But Yang said, “Machines can’t take the place of our creative(有创造力的) hands.”
(
C
)16. What can tie-dye help people do?
A. Make cloth. B. Grow popular flowers.
C. Make colourful patterns. D. Practise skills.
(
C
)17. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Tie-dye is going to die out.
B. We can find tie-dye only in China.
C. Yang Cheng not only uses traditional patterns but modern ones.
D. Younger generations learn tie-dye to make beautiful clothes for themselves.
(
B
)18. Paragraph 5 shows that tie-dye is ______.
A. not so useful as before B. popular with young people
C. hard to see in other places D. still meaningful to us
(
C
)19. Which of the sentences can we put in the “▲”?
A. Yang’s daughter likes tie-dye very much because it is full of interesting ideas.
B. Although it takes people more time to tie-dye, the patterns are really beautiful.
C. Some worry that tie-dye may die out because using machines is fast and cheap.
D. Chinese government is trying hard to protect the traditional way of dyeing.
(
D
)20. Which of the following is the best structure of this passage? (①= Paragraph 1)
答案: 16.C 17.C 18.B 19.C 20.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭