第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
C(2025·江苏南京联合体期中)
When Leon Martin asked for his parents' advice on how to become a UX designer, they both went silent. “In fact, I had no idea what he was talking about,” said Anne, his mother.
Even when her 18-year-old son explained that it was something about “behind the scenes” online design, his mother was still a bit lost. “I felt like I had totally failed as a parent,” she said. “My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability, but how can I do that when I don't even understand what their dreams are?”
______ Research has found that more than 2/3 of parents in England are now facing the problem that, when their children express interest in job choices, they may know nothing about them. Over 75% of parents feel it is impossible to offer their children good advice in such a fast-changing job market.
Michelle Rea did a survey of over 2, 000 parents of secondary school students in England. She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career plans simply because their parents could hardly follow them. “We all know parents' opinions and suggestions play an important role in shaping their children's career dreams,” she said. “But we usually depend much on our own experiences. And things have changed so much since most of us were at school.”
Bryony Mathew, writer of the Awesome Career Books, said the world was changing so rapidly that parents should respect their children's decisions.
(
A. To give the standard of failed parents.
B. To tell the importance of being a UX designer.
C. To show parents never understand their children.
D. To give an example of a common problem among parents.
(
A. Become a great UX designer.
B. Do an excellent job online.
C. Improve their children's ability.
D. Realize their children's dreams.
(
A. Anne is not alone.
B. Anne has bad luck.
C. This is very strange.
D. This is very interesting.
(
A. Most of the parents in England were facing trouble in accepting new jobs.
B. Parents feared that their children would refuse to share their career dreams.
C. A lot of parents found it difficult to help their children with their education.
D. Children's future career depended a lot on their parents'working experiences.
When Leon Martin asked for his parents' advice on how to become a UX designer, they both went silent. “In fact, I had no idea what he was talking about,” said Anne, his mother.
Even when her 18-year-old son explained that it was something about “behind the scenes” online design, his mother was still a bit lost. “I felt like I had totally failed as a parent,” she said. “My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability, but how can I do that when I don't even understand what their dreams are?”
______ Research has found that more than 2/3 of parents in England are now facing the problem that, when their children express interest in job choices, they may know nothing about them. Over 75% of parents feel it is impossible to offer their children good advice in such a fast-changing job market.
Michelle Rea did a survey of over 2, 000 parents of secondary school students in England. She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career plans simply because their parents could hardly follow them. “We all know parents' opinions and suggestions play an important role in shaping their children's career dreams,” she said. “But we usually depend much on our own experiences. And things have changed so much since most of us were at school.”
Bryony Mathew, writer of the Awesome Career Books, said the world was changing so rapidly that parents should respect their children's decisions.
(
D
)7. Why did the writer mention Leon and his parents' problems at the beginning of the passage?A. To give the standard of failed parents.
B. To tell the importance of being a UX designer.
C. To show parents never understand their children.
D. To give an example of a common problem among parents.
(
C
)8. What should a successful parent be able to do according to Anne?A. Become a great UX designer.
B. Do an excellent job online.
C. Improve their children's ability.
D. Realize their children's dreams.
(
A
)9. Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 3?A. Anne is not alone.
B. Anne has bad luck.
C. This is very strange.
D. This is very interesting.
(
B
)10. What did Michelle Rea's survey mainly show?A. Most of the parents in England were facing trouble in accepting new jobs.
B. Parents feared that their children would refuse to share their career dreams.
C. A lot of parents found it difficult to help their children with their education.
D. Children's future career depended a lot on their parents'working experiences.
答案:
7. D【点拨】根据第一、二段内容可知,文章开头提到 Leon 和他父母的问题是要表明父母中存在的一个普遍问题——当他们的孩子表达对工作选择的兴趣时,他们可能对此一无所知。故选 D。
8. C【点拨】根据第二段中“My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability”可知,Anne 认为一个成功的父/母应该能提高自己孩子的能力。故选 C。
9. A【点拨】根据上文“My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability,but how can I do that when I don't even understand what their dreams are?”和第三段内容可知,此处是说 Anne 的情况不是个例,很多父母都有这样的经历。故选 A。
10. B【点拨】根据第四段中“She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career plans simply because their parents could hardly follow them.”可知,Michelle Rea 的调查发现,许多父母担心他们的孩子会停止和他们谈论自己的职业规划。故选 B。
7. D【点拨】根据第一、二段内容可知,文章开头提到 Leon 和他父母的问题是要表明父母中存在的一个普遍问题——当他们的孩子表达对工作选择的兴趣时,他们可能对此一无所知。故选 D。
8. C【点拨】根据第二段中“My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability”可知,Anne 认为一个成功的父/母应该能提高自己孩子的能力。故选 C。
9. A【点拨】根据上文“My job as a parent is to open doors so my children can achieve best of their ability,but how can I do that when I don't even understand what their dreams are?”和第三段内容可知,此处是说 Anne 的情况不是个例,很多父母都有这样的经历。故选 A。
10. B【点拨】根据第四段中“She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career plans simply because their parents could hardly follow them.”可知,Michelle Rea 的调查发现,许多父母担心他们的孩子会停止和他们谈论自己的职业规划。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看