第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
B(2023.江苏连云港一模)
① The natural world is colourful with humans,plants and animals showing different colours.Human skin can be many different colours and it changes with the sun,our feelings,or our health.This is because of pigments(色素),
which reflect light and make what the eye sees as colours.
So,when we feel excited or angry,our heart sends more blood to the face and the pigments in the skin become red.
② Plants also have pigments.Colours play an important role in their life.The bright colours of flowers catch the attention of insects,which then carry their pollen(花粉)
from one flower to another.Bees can see colours we cannot,
and they follow these to the inside of the flower.Without bees visiting flowers in this way,many plants would die out.
③ Animals also use colours for their own need.They protect
themselves with different colours in order not to be seen by
predators(捕食者).The snowshoe hare,,for example,a type of
wild rabbit,changes colours with seasons for r this reason.During summer it is brown,and in winter it is white so that it can hide in the snow.However,some animals use the colour as a warning to frighten predators away.Bright colours such as yellow and red are often used in this way.
④ So,we can see that there may be many different
reasons and uses for colours in the natural world.Some uses of colours in nature ren iain unknown,but one thing is for sure.Colours not only make our planet beautiful,but they are also necessary for our planet to live on.
(
A.The leaves. B.The colour.
C.The fruit. D.The pollen..
(
in Paragraph 3?
A.To show animals can use colours to protect
themselves..
B.To explain how seasons have a great influence on
animals.
C.To show animals use colours as a warning to
keep predators away.
D.To explain why some animals use yellow and red
to make themselves attractive.
(
text?

(
A.In an art book. B.In a health report.
C.In a TV programme. D.In a science magazine.
① The natural world is colourful with humans,plants and animals showing different colours.Human skin can be many different colours and it changes with the sun,our feelings,or our health.This is because of pigments(色素),
which reflect light and make what the eye sees as colours.
So,when we feel excited or angry,our heart sends more blood to the face and the pigments in the skin become red.
② Plants also have pigments.Colours play an important role in their life.The bright colours of flowers catch the attention of insects,which then carry their pollen(花粉)
from one flower to another.Bees can see colours we cannot,
and they follow these to the inside of the flower.Without bees visiting flowers in this way,many plants would die out.
③ Animals also use colours for their own need.They protect
themselves with different colours in order not to be seen by
predators(捕食者).The snowshoe hare,,for example,a type of
wild rabbit,changes colours with seasons for r this reason.During summer it is brown,and in winter it is white so that it can hide in the snow.However,some animals use the colour as a warning to frighten predators away.Bright colours such as yellow and red are often used in this way.
④ So,we can see that there may be many different
reasons and uses for colours in the natural world.Some uses of colours in nature ren iain unknown,but one thing is for sure.Colours not only make our planet beautiful,but they are also necessary for our planet to live on.
(
B
)3.What helps plants to attract insects?A.The leaves. B.The colour.
C.The fruit. D.The pollen..
(
A
)4.Why does the writer talk about the snowshoe hare in Paragraph 3?
A.To show animals can use colours to protect
themselves..
B.To explain how seasons have a great influence on
animals.
C.To show animals use colours as a warning to
keep predators away.
D.To explain why some animals use yellow and red
to make themselves attractive.
(
B
)5.Which of the following shows the structure of the text?
(
D
)6.Where can you find this text?A.In an art book. B.In a health report.
C.In a TV programme. D.In a science magazine.
答案:
3.B 【点拨】根据第二段中“Plants also have pigments. Colours play an important role in their life. The bright colours of flowers catch the attention of insects,which then carry their pollen(花粉)from one flower to another.”可知,植物利用颜色吸引昆虫。故选 B。
4.A 【点拨】根据第三段中“Animals also use colours for their own need. They protect themselves with different colours in order not to be seen by predators(捕食者). The snowshoe hare,for example,a type of wild rabbit,changes colours with seasons for this reason.”可知,作者在第三段中谈到了北美野兔是为了说明动物可以用颜色来保护自己。故选 A。
5.B 【点拨】通读全文可知,本文是分—总结构。故选 B。
6.D 【点拨】通读全文可知,应该能在科学杂志上找到这篇文章。故选 D。
4.A 【点拨】根据第三段中“Animals also use colours for their own need. They protect themselves with different colours in order not to be seen by predators(捕食者). The snowshoe hare,for example,a type of wild rabbit,changes colours with seasons for this reason.”可知,作者在第三段中谈到了北美野兔是为了说明动物可以用颜色来保护自己。故选 A。
5.B 【点拨】通读全文可知,本文是分—总结构。故选 B。
6.D 【点拨】通读全文可知,应该能在科学杂志上找到这篇文章。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看