第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
D
It was a week before I saw Captain Nemo again. Every morning, I noticed fresh air coming into the rooms and I knew that the Nautilus had surfaced(浮出水面). I would go out and see the sunrise.
Then I received a note from Captain Nemo. He invited me and my friends to go hunting with him in the forests of Crespo Island. Ned was excited because he thought there he could find a chance to escape. When I saw Captain Nemo the next day, I asked him why he was so interested in Crespo Island. “I thought you preferred the sea to being on land.”
“I do,” replied the Captain, “but these forests are under the sea.” During breakfast, he explained that he had made diving suits(潜水服) that used special air tanks. These tanks would allow us to stay under the water for ten hours. He had also made lights that worked in electric batteries(电池). When Ned realized that we were not going onto land for our hunting trip, he decided not to come at all.
Conseil and I put on our diving suits, and so did Captain Nemo and one of his men. We stepped into a room and closed the door. The room was filled with water, and another door opened. We must go through it, and we were on the seafloor. It was an amazing experience.
We were about ten metres under the water. The light from the sun reached us. Everything looked very colourful. We walked over the fine sand and enjoyed the colours of the shells, fish and seaweed(海草). Conseil and I followed Captain Nemo and his man as they crossed a large grassy area. We were going deeper and deeper. Two hours later, we were a hundred metres under the water. The suits worked very well, and it was easy to walk and breathe.
At one hundred metres deep, we could still see quite well, and Captain Nemo stopped and pointed to some dark shapes. This was the forest. The “trees” in the forest were giant seaweed, and all their branches were vertical(垂直的). We could not stop looking at them. Fish swam around the branches like birds in a forest. Small shrubs(灌木) grew under the large seaweed trees. Some of them had flowers.
We walked through this forest for about an hour, and then we lay down to rest. I was not hungry, but I was very sleepy. We all slept, and when we woke up, we walked further.
(Adapted from Twenty Thousand Leagues Under the Sea)
(
A. A kind of ship under the sea.
B. A kind of fish in the sea.
C. A kind of plane in the sky.
D. A kind of transport on land.
(
A. Captain Nemo. B. Captain Nemo's man.
C. Ned. D. Conseil.
(
①They visited the forest.
②They crossed the large grassy area.
③They felt sleepy and lay down to rest.
④Captain Nemo offered them diving suits and lights.
⑤Captain Nemo invited some people to go hunting.
A. ④⑤①②③ B. ⑤④①②③
C. ③⑤④②① D. ⑤④②①③
(
A. Ten metres under the water, they felt the light from the sun.
B. Ned wanted to find a chance to escape.
C. Diving suits worked so well that they could walk freely under the sea.
D. After they went through the forest, they slept on land for two hours.
(
A. Ned and Nemo were close friends
B. Captain Nemo enjoyed the hunting trip
C. there were three people visiting the forest
D. it took them 30 minutes to walk through the forest
It was a week before I saw Captain Nemo again. Every morning, I noticed fresh air coming into the rooms and I knew that the Nautilus had surfaced(浮出水面). I would go out and see the sunrise.
Then I received a note from Captain Nemo. He invited me and my friends to go hunting with him in the forests of Crespo Island. Ned was excited because he thought there he could find a chance to escape. When I saw Captain Nemo the next day, I asked him why he was so interested in Crespo Island. “I thought you preferred the sea to being on land.”
“I do,” replied the Captain, “but these forests are under the sea.” During breakfast, he explained that he had made diving suits(潜水服) that used special air tanks. These tanks would allow us to stay under the water for ten hours. He had also made lights that worked in electric batteries(电池). When Ned realized that we were not going onto land for our hunting trip, he decided not to come at all.
Conseil and I put on our diving suits, and so did Captain Nemo and one of his men. We stepped into a room and closed the door. The room was filled with water, and another door opened. We must go through it, and we were on the seafloor. It was an amazing experience.
We were about ten metres under the water. The light from the sun reached us. Everything looked very colourful. We walked over the fine sand and enjoyed the colours of the shells, fish and seaweed(海草). Conseil and I followed Captain Nemo and his man as they crossed a large grassy area. We were going deeper and deeper. Two hours later, we were a hundred metres under the water. The suits worked very well, and it was easy to walk and breathe.
At one hundred metres deep, we could still see quite well, and Captain Nemo stopped and pointed to some dark shapes. This was the forest. The “trees” in the forest were giant seaweed, and all their branches were vertical(垂直的). We could not stop looking at them. Fish swam around the branches like birds in a forest. Small shrubs(灌木) grew under the large seaweed trees. Some of them had flowers.
We walked through this forest for about an hour, and then we lay down to rest. I was not hungry, but I was very sleepy. We all slept, and when we woke up, we walked further.
(Adapted from Twenty Thousand Leagues Under the Sea)
(
A
)11. What do you think the Nautilus is?A. A kind of ship under the sea.
B. A kind of fish in the sea.
C. A kind of plane in the sky.
D. A kind of transport on land.
(
C
)12. Who didn't go hunting with others in the forests of Crespo Island under the water?A. Captain Nemo. B. Captain Nemo's man.
C. Ned. D. Conseil.
(
D
)13. What's the right time order of the following events?①They visited the forest.
②They crossed the large grassy area.
③They felt sleepy and lay down to rest.
④Captain Nemo offered them diving suits and lights.
⑤Captain Nemo invited some people to go hunting.
A. ④⑤①②③ B. ⑤④①②③
C. ③⑤④②① D. ⑤④②①③
(
D
)14. Which is NOT true according to the passage?A. Ten metres under the water, they felt the light from the sun.
B. Ned wanted to find a chance to escape.
C. Diving suits worked so well that they could walk freely under the sea.
D. After they went through the forest, they slept on land for two hours.
(
B
)15. From the passage, we can learn that ______.A. Ned and Nemo were close friends
B. Captain Nemo enjoyed the hunting trip
C. there were three people visiting the forest
D. it took them 30 minutes to walk through the forest
答案:
11. A
【点拨】根据第一段中的“Every morning,I noticed fresh air coming into the rooms and I knew that the Nautilus had surfaced(浮出水面).”可知,每天早上,“我”注意到有新鲜空气进入房间,就知道鹦鹉螺号已经浮出水面了。由此可推断出,Nautilus 是一种能在水下航行的船。故选 A。
12. C
【点拨】根据第三段中的“When Ned realized that we were not going onto land for our hunting trip,he decided not to come at all.”可知,当奈德意识到我们的打猎之旅不是去陆地上时,他决定干脆不来了。由此可知,奈德没有和其他人一起去克雷斯波岛的水下森林打猎。故选 C。
13. D
【点拨】根据文章内容可知,首先,尼莫船长邀请一些人去打猎;然后,尼莫船长制作了潜水服和照明灯;接下来他们跨过一大片长草的地方;随后,他们观赏了森林的景色;最后,他们睡着了,醒后继续往深处走。按情节的发展,⑤④②①③顺序正确。故选 D。
14. D
【点拨】根据最后一段“We walked through this forest for about an hour,and then we lay down to rest. I was not hungry,but I was very sleepy. We all slept,and when we woke up,we walked further.”可知,我们穿过森林后,躺下休息,醒来后继续走,并没有提到我们在陆地上睡了两个小时。所以选项 D 不正确。故选 D。
15. B
【点拨】根据第二段中的“Then I received a note from Captain Nemo. He invited me and my friends to go hunting with him in the forests of Crespo Island.”及全文内容可知,尼莫船长邀请“我”和朋友们去克雷斯波岛的水下森林打猎,我们在那里度过了一段时光,由此可推断出尼莫船长喜欢这次打猎之旅。故选 B。
【点拨】根据第一段中的“Every morning,I noticed fresh air coming into the rooms and I knew that the Nautilus had surfaced(浮出水面).”可知,每天早上,“我”注意到有新鲜空气进入房间,就知道鹦鹉螺号已经浮出水面了。由此可推断出,Nautilus 是一种能在水下航行的船。故选 A。
12. C
【点拨】根据第三段中的“When Ned realized that we were not going onto land for our hunting trip,he decided not to come at all.”可知,当奈德意识到我们的打猎之旅不是去陆地上时,他决定干脆不来了。由此可知,奈德没有和其他人一起去克雷斯波岛的水下森林打猎。故选 C。
13. D
【点拨】根据文章内容可知,首先,尼莫船长邀请一些人去打猎;然后,尼莫船长制作了潜水服和照明灯;接下来他们跨过一大片长草的地方;随后,他们观赏了森林的景色;最后,他们睡着了,醒后继续往深处走。按情节的发展,⑤④②①③顺序正确。故选 D。
14. D
【点拨】根据最后一段“We walked through this forest for about an hour,and then we lay down to rest. I was not hungry,but I was very sleepy. We all slept,and when we woke up,we walked further.”可知,我们穿过森林后,躺下休息,醒来后继续走,并没有提到我们在陆地上睡了两个小时。所以选项 D 不正确。故选 D。
15. B
【点拨】根据第二段中的“Then I received a note from Captain Nemo. He invited me and my friends to go hunting with him in the forests of Crespo Island.”及全文内容可知,尼莫船长邀请“我”和朋友们去克雷斯波岛的水下森林打猎,我们在那里度过了一段时光,由此可推断出尼莫船长喜欢这次打猎之旅。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看