第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
D

China now has more than 30,000 kilometres of high-speed track,and this is expected to increase to 38,000 kilometres by 2025. Fully two-thirds of the world’s high-speed rail(by length)is in China. Here,we track the exciting technological developments in high-speed rail and consider their cultural influence.
While the main advantage of the high-speed rail lines is a great convenience(方便)for people to get from one city to another as quickly as possible,and some of these high-speed lines have become popular tourist attractions(places that many tourists visit). A good example of this is the Hefei-Fuzhou high-speed line. This was one of the most challenging high-speed rail routes ever built;nearly 90% of the track was laid either on bridges or in tunnels. However,the amazing views are worth it,as the train goes through some of China’s most beautiful mountainous areas,including the Huangshan and the Wuyi Mountain Ranges(山脉).
As China has had skills and knowledge in high-speed rail,it is trying to extend its technology to other countries. Its first project on the international market was the line connecting Istanbul with Türkiye’s capital,Ankara,530 kilometres away. This was followed by projects among other countries. Perhaps its most challenging project is a Trans Asian network(横贯亚洲铁路网)connecting China with Europe. Although it is difficult,China will make every effort to take on this plan. It is hoped to be completed by 2030 as a part of China’s Belt and Road Initiative(一带一路的倡议).
Thanks to high-speed rail,the travel time between main cities in China has already been reduced to only a few hours. So this convenience should improve the development within and out of China. No doubt,it will also bring the people of the country closer together,and in time bring about deep social changes.
(
A. Over 38,000. B. Over 30,000.
C. Over 45,000. D. Over 57,000.
(
A. To prove how fast the high-speed lines can be.
B. To stress how convenient the high-speed lines are.
C. To explain high-speed lines can be popular tourist attractions.
D. To show the technical development of the high-speed lines.
(
A. Sell. B. Return.
C. Hide. D. Spread.
(
A. Inventing faster trains.
B. Connecting China with Europe.
C. Designing and building its own trains.
D. Connecting the whole country in 2030.
(
A. Racing to the Future
B. Great Changes in China
C. Rising China in the World
D. High-speed Rail in the World
China now has more than 30,000 kilometres of high-speed track,and this is expected to increase to 38,000 kilometres by 2025. Fully two-thirds of the world’s high-speed rail(by length)is in China. Here,we track the exciting technological developments in high-speed rail and consider their cultural influence.
While the main advantage of the high-speed rail lines is a great convenience(方便)for people to get from one city to another as quickly as possible,and some of these high-speed lines have become popular tourist attractions(places that many tourists visit). A good example of this is the Hefei-Fuzhou high-speed line. This was one of the most challenging high-speed rail routes ever built;nearly 90% of the track was laid either on bridges or in tunnels. However,the amazing views are worth it,as the train goes through some of China’s most beautiful mountainous areas,including the Huangshan and the Wuyi Mountain Ranges(山脉).
As China has had skills and knowledge in high-speed rail,it is trying to extend its technology to other countries. Its first project on the international market was the line connecting Istanbul with Türkiye’s capital,Ankara,530 kilometres away. This was followed by projects among other countries. Perhaps its most challenging project is a Trans Asian network(横贯亚洲铁路网)connecting China with Europe. Although it is difficult,China will make every effort to take on this plan. It is hoped to be completed by 2030 as a part of China’s Belt and Road Initiative(一带一路的倡议).
Thanks to high-speed rail,the travel time between main cities in China has already been reduced to only a few hours. So this convenience should improve the development within and out of China. No doubt,it will also bring the people of the country closer together,and in time bring about deep social changes.
(
B
)11. How many kilometres of high-speed track does China have now?A. Over 38,000. B. Over 30,000.
C. Over 45,000. D. Over 57,000.
(
C
)12. Why does the writer talk about the Hefei-Fuzhou line in Paragraph 2?A. To prove how fast the high-speed lines can be.
B. To stress how convenient the high-speed lines are.
C. To explain high-speed lines can be popular tourist attractions.
D. To show the technical development of the high-speed lines.
(
D
)13. What does the underlined word “extend” in Paragraph 3 mean?A. Sell. B. Return.
C. Hide. D. Spread.
(
B
)14. What is the most challenging project that China plans to take on?A. Inventing faster trains.
B. Connecting China with Europe.
C. Designing and building its own trains.
D. Connecting the whole country in 2030.
(
A
)15. Which of the following would be the best title for the passage?A. Racing to the Future
B. Great Changes in China
C. Rising China in the World
D. High-speed Rail in the World
答案:
11.B 【点拨】根据“China now has more than 30,000 kilometres of high-speed track”可知,现在中国高铁里程已超过 3 万公里。故选 B。
12.C 【点拨】根据第二段中的“... some of these high-speed lines have become popular tourist attractions (places that many tourists visit). A good example of this is the Hefei-Fuzhou high-speed line.”可知,文章提到合福高铁线是为了说明一些高铁线路已经成为受欢迎的旅游景点。故选 C。
13.D 【点拨】根据“it is trying to extend its technology to other countries”可知,extend 在文中指的是将技术“扩展”到其他国家。spread 传播,扩张。故选 D。
14.B 【点拨】根据“This was followed by projects among other countries. Perhaps its most challenging project is a Trans Asian network(横贯亚洲铁路网) connecting China with Europe.”可知,最具挑战性的项目是连接中国与欧洲的横贯亚洲铁路网。故选 B。
15.A 【点拨】文章主要讨论了中国高铁的快速发展及其未来计划,因此“Racing to the Future”是最佳标题。故选 A。
12.C 【点拨】根据第二段中的“... some of these high-speed lines have become popular tourist attractions (places that many tourists visit). A good example of this is the Hefei-Fuzhou high-speed line.”可知,文章提到合福高铁线是为了说明一些高铁线路已经成为受欢迎的旅游景点。故选 C。
13.D 【点拨】根据“it is trying to extend its technology to other countries”可知,extend 在文中指的是将技术“扩展”到其他国家。spread 传播,扩张。故选 D。
14.B 【点拨】根据“This was followed by projects among other countries. Perhaps its most challenging project is a Trans Asian network(横贯亚洲铁路网) connecting China with Europe.”可知,最具挑战性的项目是连接中国与欧洲的横贯亚洲铁路网。故选 B。
15.A 【点拨】文章主要讨论了中国高铁的快速发展及其未来计划,因此“Racing to the Future”是最佳标题。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看