第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
(
—Never mind.
A.mistake; as
B.mistook; as
C.mistake; for
D.mistook; for
D
)8. —Sorry, I ______ you ______ my old classmate just now.—Never mind.
A.mistake; as
B.mistook; as
C.mistake; for
D.mistook; for
答案:
D 【点拨】表示“把某人误认为某人”要用“mistake sb. for sb.”,且根据just now可知要用一般过去时。故选D。
(
A.so will they
B.so do they
C.neither will they
D.neither do they
C
)9. —I think the plan is just a waste of time.—Well, if you don't support it, ______.A.so will they
B.so do they
C.neither will they
D.neither do they
答案:
C
(
—______. Even people in the UK like it very much.
A.It's boring
B.It's worth watching
C.It's a waste of time
D.It's about the history of the UK
B
)10. —What do you think of the documentary Du Fu—China's Greatest Poet by BBC?—______. Even people in the UK like it very much.
A.It's boring
B.It's worth watching
C.It's a waste of time
D.It's about the history of the UK
答案:
B 【点拨】It's boring很无聊;It's worth watching值得一看;It's a waste of time这是浪费时间;It's about the history of the UK这是关于英国的历史。根据语境可知选B。
二、完形填空。(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分)(2024·江苏扬州)
Before Anne Frank went into hiding with her family, she was a carefree girl like any other.
Anne Frank ran down the stairs as fast as she could. She was supposed to do her 1, but it was so boring. Margot, her perfect sister, might be happy reading books all day, but Anne wasn't.
Other children were already out on the sunny Amsterdam streets. Some were rolling hoops, others doing handstands against the wall. Anne was 2 at handstands, but knew another way to get everyone's attention.
“ 3 this!” she cried, lifting her arm high in the air. Anne waited until everyone was looking at her, then she swung her arm around fast. All the boys 4 and cheered.
Hearing the 5 of laughter, Anne's mother, Edith, looked out the window.
“I bet that girl hasn't done her homework,” she thought. It was always hard with Anne. 6, she was glad Anne had got used to Amsterdam life so easily. Anne was only seven.
That night, Anne's father, Otto, put Anne to bed as usual.
“Tell me a story about Good Paula and Naughty(淘气的) Paula, Daddy!” Anne said. “ 7 I have one about Naughty Paula? She's more fun. ”
“Margot 8 Good Paula,” Otto said.
“Well she would,” Anne replied, angrily. It was 9 having Margot as an older sister.
Otto 10 what she was thinking. “You could be good, too, Anne. ”
“I'll try, Daddy, I promise,” Anne said. “ 11 to make you happy!”
The next day, when Anne got back from school, Edith was preparing supper. “We have 12 tonight,” she said.
“Who's coming?” Anne asked eagerly.
“Miep, from Daddy's work and her friend Jan. ”
“Hooray!” Anne cried. 13 the doorbell rang, Anne rushed to let them in. The next moment, she was throwing them 14. “How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!” Then Anne stopped and looked at them 15, her brown eyes shining with interest. “Ooh! Are you Miep's boyfriend?” she asked.
Edith cut in, “Quiet, Anne!”
“Time for supper,” added Otto, gently.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Before Anne Frank went into hiding with her family, she was a carefree girl like any other.
Anne Frank ran down the stairs as fast as she could. She was supposed to do her 1, but it was so boring. Margot, her perfect sister, might be happy reading books all day, but Anne wasn't.
Other children were already out on the sunny Amsterdam streets. Some were rolling hoops, others doing handstands against the wall. Anne was 2 at handstands, but knew another way to get everyone's attention.
“ 3 this!” she cried, lifting her arm high in the air. Anne waited until everyone was looking at her, then she swung her arm around fast. All the boys 4 and cheered.
Hearing the 5 of laughter, Anne's mother, Edith, looked out the window.
“I bet that girl hasn't done her homework,” she thought. It was always hard with Anne. 6, she was glad Anne had got used to Amsterdam life so easily. Anne was only seven.
That night, Anne's father, Otto, put Anne to bed as usual.
“Tell me a story about Good Paula and Naughty(淘气的) Paula, Daddy!” Anne said. “ 7 I have one about Naughty Paula? She's more fun. ”
“Margot 8 Good Paula,” Otto said.
“Well she would,” Anne replied, angrily. It was 9 having Margot as an older sister.
Otto 10 what she was thinking. “You could be good, too, Anne. ”
“I'll try, Daddy, I promise,” Anne said. “ 11 to make you happy!”
The next day, when Anne got back from school, Edith was preparing supper. “We have 12 tonight,” she said.
“Who's coming?” Anne asked eagerly.
“Miep, from Daddy's work and her friend Jan. ”
“Hooray!” Anne cried. 13 the doorbell rang, Anne rushed to let them in. The next moment, she was throwing them 14. “How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!” Then Anne stopped and looked at them 15, her brown eyes shining with interest. “Ooh! Are you Miep's boyfriend?” she asked.
Edith cut in, “Quiet, Anne!”
“Time for supper,” added Otto, gently.
(
C
)1. A. cooking B. shopping C. homework D. sports(
D
)2. A. endless B. fearless C. meaningless D. hopeless(
A
)3. A. Watch B. Find C. Confirm D. Search(
C
)4. A. jumped B. whispered C. laughed D. rushed(
B
)5. A. order B. sound C. call D. voice(
C
)6. A. Moreover B. Otherwise C. Anyway D. So(
A
)7. A. Can B. Must C. Need D. Should(
D
)8. A. wounds B. hates C. surprises D. prefers(
A
)9. A. hard B. different C. dangerous D. impossible(
B
)10. A. doubted B. guessed C. believed D. proved(
C
)11. A. Nothing B. No one C. Anything D. Anyone(
D
)12. A. citizens B. hosts C. customers D. guests(
D
)13. A. Whenever B. Before C. While D. As soon as(
A
)14. A. questions B. dishes C. instructions D. suggestions(
B
)15. A. all B. both C. either D. any
答案:
1. C
【点拨】根据“but it was so boring”及“I bet that girl hasn't done her homework”可知,安妮应该做作业,但是她认为这很无聊。故选C。
2. D
【点拨】根据后文可知,安妮想到另一个可以吸引孩子们注意力的方法,由此推知她不擅长倒立。be hopeless at在……方面没有希望。故选D。
3. A
【点拨】根据“she cried, lifting her arm high in the air”可知,安妮希望引起其他孩子注意,让他们看自己。故选A。
4. C
【点拨】根据下文“Hearing the 5 of laughter”可知,孩子们看到安妮的举动笑了起来。故选C。
5. B
【点拨】根据上文“All the boys laughed and cheered.”可知,安妮的母亲听到了孩子们的动静(声音)。故选B。
6. C
【点拨】根据本句语境可知做作业对安妮来说很困难,但是不管怎样,安妮的母亲还是很高兴女儿适应了在阿姆斯特丹的生活。故选C。
7. A
【点拨】根据“7 I have one about Naughty Paula?”可知,此处是安妮请求爸爸给自己讲淘气葆拉的故事,用Can来表示请求。故选A。
8. D
【点拨】根据下文“‘Well she would,’Anne replied,angrily.”可知,安妮想听淘气葆拉的故事,但是玛戈更喜欢好葆拉,所以安妮生气。故选D。
9. A
【点拨】根据语境可知,安妮认为姐姐玛戈喜欢好葆拉,自己却喜欢淘气的葆拉。又因姐姐比自己好,所以她认为有这样的姐姐相对比,自己情况很难。故选A。
10. B
【点拨】根据“Otto 10 what she was thinking. ‘You could be good,too,Anne.’”可知,爸爸奥托猜到了安妮在想什么。故选B。
11. C
【点拨】根据“I'll try,Daddy,I promise”和“to make you happy”可知,安妮承诺会做任何事情来让爸爸开心。故选C。
12. D
【点拨】根据下文“Miep,from Daddy's work and her friend Jan.”可知,爸爸的同事及同事的朋友会来安妮家做客,所以妈妈准备晚餐。故选D。
13. D
【点拨】四个选项都可以用在时间状语从句中,as soon as能更好地表达安妮紧迫而又欢喜的心情。故选D。
14. A
【点拨】根据“How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!”可知安妮向客人抛出了几个问题。故选A。
15. B
【点拨】根据“How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!”可知,安妮询问来做客的两位客人,问了他们问题,并且看着他们两个人。故选B。
【点拨】根据“but it was so boring”及“I bet that girl hasn't done her homework”可知,安妮应该做作业,但是她认为这很无聊。故选C。
2. D
【点拨】根据后文可知,安妮想到另一个可以吸引孩子们注意力的方法,由此推知她不擅长倒立。be hopeless at在……方面没有希望。故选D。
3. A
【点拨】根据“she cried, lifting her arm high in the air”可知,安妮希望引起其他孩子注意,让他们看自己。故选A。
4. C
【点拨】根据下文“Hearing the 5 of laughter”可知,孩子们看到安妮的举动笑了起来。故选C。
5. B
【点拨】根据上文“All the boys laughed and cheered.”可知,安妮的母亲听到了孩子们的动静(声音)。故选B。
6. C
【点拨】根据本句语境可知做作业对安妮来说很困难,但是不管怎样,安妮的母亲还是很高兴女儿适应了在阿姆斯特丹的生活。故选C。
7. A
【点拨】根据“7 I have one about Naughty Paula?”可知,此处是安妮请求爸爸给自己讲淘气葆拉的故事,用Can来表示请求。故选A。
8. D
【点拨】根据下文“‘Well she would,’Anne replied,angrily.”可知,安妮想听淘气葆拉的故事,但是玛戈更喜欢好葆拉,所以安妮生气。故选D。
9. A
【点拨】根据语境可知,安妮认为姐姐玛戈喜欢好葆拉,自己却喜欢淘气的葆拉。又因姐姐比自己好,所以她认为有这样的姐姐相对比,自己情况很难。故选A。
10. B
【点拨】根据“Otto 10 what she was thinking. ‘You could be good,too,Anne.’”可知,爸爸奥托猜到了安妮在想什么。故选B。
11. C
【点拨】根据“I'll try,Daddy,I promise”和“to make you happy”可知,安妮承诺会做任何事情来让爸爸开心。故选C。
12. D
【点拨】根据下文“Miep,from Daddy's work and her friend Jan.”可知,爸爸的同事及同事的朋友会来安妮家做客,所以妈妈准备晚餐。故选D。
13. D
【点拨】四个选项都可以用在时间状语从句中,as soon as能更好地表达安妮紧迫而又欢喜的心情。故选D。
14. A
【点拨】根据“How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!”可知安妮向客人抛出了几个问题。故选A。
15. B
【点拨】根据“How are you Miep? What's it like working for Daddy? Hello Jan!”可知,安妮询问来做客的两位客人,问了他们问题,并且看着他们两个人。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看