第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
B(2025·江苏宿迁宿城区期中)
A mobile phone is used by almost everyone today. However, many people cannot get rid of (摆脱) mobile phones because phones have become part of daily life.
As the addiction to the smartphone has become a serious problem, it causes many problems in life. Most phone users look down at their phones for a long time. When hunching(弓背) or bending their neck, they put serious pressure on the neck and backbone. And this will cause a sore back or a sore neck. According to studies, as high as about 50% of the young people from age 16 to 24 these days suffer from back pain because of the heavy usage of smartphones. Also, trying to focus on and look at the screen of the phone for a long time will discomfort eyes and may cause loss of vision (视力). Besides, if someone brings the phone to sleep with, he or she will unconsciously(无意地) spend more time on the phone than sleep. It's true that phones make life more convenient, but that doesn't mean they can take control of life.
To get rid of phones, you can create a phone - free time. For example, turn off your phone or stop it from the Internet after 8 p. m. At that time, you can spend time on anything but phone so that you won't check on your phone. Just like smoking, phone addiction is a habit. You must replace the habit with another if you want to change it. So find a few things to do whenever you are not using your phone, such as reading a book or exercising.
Of course, it's not easy to get rid of a habit and the beginning is the most challenging. That's why having a strong idea really makes a big difference. Remember, do not let your phone become your master and you become its servant(仆人).
(
(▇ stand for the number)
(
A. 厌恶 B. 好奇 C. 逃避 D. 上瘾
(
A. By telling a story.
B. By giving an example.
C. By comparing two facts.
D. By listing some numbers.
(
A. The writer wants to tell students not to use cell phones.
B. The writer wants to tell us the importance of smartphones.
C. The writer wants phone users not to be controlled by phones.
D. The writer wants to tell us the bad effects caused by game addiction.
A mobile phone is used by almost everyone today. However, many people cannot get rid of (摆脱) mobile phones because phones have become part of daily life.
As the addiction to the smartphone has become a serious problem, it causes many problems in life. Most phone users look down at their phones for a long time. When hunching(弓背) or bending their neck, they put serious pressure on the neck and backbone. And this will cause a sore back or a sore neck. According to studies, as high as about 50% of the young people from age 16 to 24 these days suffer from back pain because of the heavy usage of smartphones. Also, trying to focus on and look at the screen of the phone for a long time will discomfort eyes and may cause loss of vision (视力). Besides, if someone brings the phone to sleep with, he or she will unconsciously(无意地) spend more time on the phone than sleep. It's true that phones make life more convenient, but that doesn't mean they can take control of life.
To get rid of phones, you can create a phone - free time. For example, turn off your phone or stop it from the Internet after 8 p. m. At that time, you can spend time on anything but phone so that you won't check on your phone. Just like smoking, phone addiction is a habit. You must replace the habit with another if you want to change it. So find a few things to do whenever you are not using your phone, such as reading a book or exercising.
Of course, it's not easy to get rid of a habit and the beginning is the most challenging. That's why having a strong idea really makes a big difference. Remember, do not let your phone become your master and you become its servant(仆人).
(
C
)3. Which one can show the number of the young people aged 16 - 24 who have a sore back?(▇ stand for the number)
(
D
)4. What does the underlined word "addiction" mean in Chinese in Paragraph 2?A. 厌恶 B. 好奇 C. 逃避 D. 上瘾
(
B
)5. 创新考法—行文方式题 How does the writer explain the ways to get rid of phone addiction?A. By telling a story.
B. By giving an example.
C. By comparing two facts.
D. By listing some numbers.
(
C
)6. What's the purpose of the passage?A. The writer wants to tell students not to use cell phones.
B. The writer wants to tell us the importance of smartphones.
C. The writer wants phone users not to be controlled by phones.
D. The writer wants to tell us the bad effects caused by game addiction.
答案:
3. C 【点拨】根据“According to studies, as high as about 50% of the young people from age 16 to 24 these days suffer from back pain because of the heavy usage of smartphones.”可知,50%的年轻人后背痛。故选 C。
4. D 【点拨】根据画线词后文的“it causes many problems in life”可知,智能手机导致了很多生活上的问题,说明很多人对智能手机“上瘾”。故画线词意思是“上瘾”。故选 D。
5. B 【点拨】根据“To get rid of phones, you can create a phone-free time. For example, turn off your phone or stop it from the Internet after 8 p. m.”可知,作者通过举例子的方式来说明如何摆脱手机上瘾。故选 B。
6. C 【点拨】通读全文和“Remember, do not let your phone become your master and you become its servant(仆人).”可知,作者写这篇文章是为了告诉手机使用者要好好地使用手机,不要成为手机的奴隶。故选 C。
3. C 【点拨】根据“According to studies, as high as about 50% of the young people from age 16 to 24 these days suffer from back pain because of the heavy usage of smartphones.”可知,50%的年轻人后背痛。故选 C。
4. D 【点拨】根据画线词后文的“it causes many problems in life”可知,智能手机导致了很多生活上的问题,说明很多人对智能手机“上瘾”。故画线词意思是“上瘾”。故选 D。
5. B 【点拨】根据“To get rid of phones, you can create a phone-free time. For example, turn off your phone or stop it from the Internet after 8 p. m.”可知,作者通过举例子的方式来说明如何摆脱手机上瘾。故选 B。
6. C 【点拨】通读全文和“Remember, do not let your phone become your master and you become its servant(仆人).”可知,作者写这篇文章是为了告诉手机使用者要好好地使用手机,不要成为手机的奴隶。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看