2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

A)阅读下面四篇短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。
A(2023·黑龙江大庆)
Time: 30th June 1948
Event: China's first colour film Remorse at Death started filming.
Yan Heming studied abroad and brought the most developed colour film making technology back to China. He invited Mei Lanfang, a great opera performer to act in this film and Fei Mu, a well-known director to direct the film. The film had great importance in exploring the road to colour film making in China.
Time: 17th June 1984
Event: Chinese athletes attended the 7th Paralympic Games(残奥会) for the first time.
24 Chinese athletes attended the 7th Paralympic Games. With the great effort from all of them, they won 2 gold medals, 13 silver medals and 9 bronze(铜制的) medals for China in total. Ping Yali won the first gold medal in the long jump event.
Time: 7th June 2023
Event: A rocket carried 26 satellites(卫星) into space.
China has sent a ZK-1A carrier rocket at the Jiuquan Satellite Launch Centre in north-western China to carry a total of 26 satellites into space, setting a new record for the most satellites sent by one Chinese rocket.
(
B
)1. Who was invited in Remorse at Death as the director?
A. Ping Yali. B. Fei Mu. C. Mei Lanfang. D. Yan Heming.
(
B
)2. What do the three events have in common?
A. They all set world records.
B. They all happened in June.
C. They all took place in Jiuquan.
D. They are all about technology.
答案: 1. B 【点拨】根据“He invited Mei Lanfang,a great opera performer to act in this film and Fei Mu,a well-known director to direct the film.”可知,费穆执导这部电影。故选B。
2. B 【点拨】根据时间可知,这几个事件都发生在6月份。故选B。
B(2024·江苏扬州邗江区一模)
In our daily lives, we often follow the same routines(日常作息): getting up, going to school or work, eating, and going to bed. Sounds familiar? But what if something unusual or unexpected happens? That's what I experienced one evening in April 2023 on my way home from work.
As I was riding my bike home in the evening, I saw a big scruffy(邋遢的) dog with orange and white fur. It looked sad and lost, simply sitting in the middle of the road by a pedestrian crossing. It seemed unsure of what to do as it lay down and stared at the passing traffic. Nobody seemed to mind the dog either, only passing him by at a distance.
At first, I also crossed over to the other side, hoping that somebody else would care for the dog. But, realizing that the dog might suddenly get up and walk into traffic, I decided I must do something to help the dog. When the light changed, I saw my opportunity. I used my bike to guide the dog to a street corner, blocking the way to keep it safe from passing cars. Slowly but surely, I was able to encourage the dog to keep walking until finally, we both made it to the sidewalk. I messaged a dog shelter group to let them know about the dog's whereabouts. Yet, by the time I turned to it again, the dog was gone.
Sometimes we don't know what we will find or see in our daily lives. Still, what matters is how we react to them. Despite how shy I normally am in these situations, I am glad I found the courage to help a dog in need, even if just for a moment.
(
B
)3. What unusual event did the writer experience one evening in April 2023?
A. Falling off his bike unexpectedly.
B. Helping a dog on the road.
C. Giving a hand at a traffic accident.
D. Seeing a guide dog for the first time.
(
A
)4. How did the writer react at the first sight of the dog?
A. He passed it without minding much.
B. He called a dog shelter for help at once.
C. He tried to guide the dog to safety.
D. He watched the dog crossing the road.
(
C
)5. Why did the writer use his bike to block the way?
A. To prevent the dog from walking away.
B. To warn passers-by not to get close.
C. To stop cars getting too close.
D. To hold the dog for the light change.
(
B
)6. What does the writer want to tell us with his experience?
A. Be calm for unexpected events.
B. Take action even if others do not.
C. Be brave to look for help in hard times.
D. It takes courage to help animals.
答案: 3. B 【点拨】根据“When the light changed,I saw my opportunity. I used my bike to guide the dog to a street corner,blocking the way to keep it safe from passing cars.”可知,作者在这一天的经历是在路上帮助了一只狗。故选B。
4. A 【点拨】根据“At first,I also crossed over to the other side,hoping that somebody else would care for the dog.”可知,作者看到狗后,先是正常地过马路。故选A。
5. C 【点拨】根据“I used my bike to guide the dog to a street corner,blocking the way to keep it safe from passing cars.”可知,作者用自行车挡住路是为了保护狗的安全,让它远离过往的汽车。故选C。
6. B 【点拨】根据最后一段可知,作者用自身的经历告诉我们,即使别人没有采取行动,你也要采取行动帮助他人。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭