2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

C(2025·江苏连云港期中)
In a small,remote town,a schoolboy and his classmates are having lunch at school. Their meals are simple but fresh. They can enjoy the fresh and healthy meals thanks to a special programme of the United Nations.
The boy is Tian Zhiping. He lives with his grandfather in the small town in Central China’s Hunan Province. His parents have left the town to work in the city.
The town is so remote that it was hard and expensive for local schools to get fresh food,especially fruit and vegetables. They could only provide packaged(包装好的)food for their students.
Luckily,things changed in 2018 when the WFP(World Food Programme)China office worked with local governments to start a new programme. This programme encouraged local farmers to play a role in providing school meals.
Tian Zhiping’s grandfather,Tian Qingxiang,became one of the 139 farmers chosen to provide vegetables for local schools. The programme gives him seeds and fertilizer(种子和肥料)worth 500 yuan a year. “Now my grandchild gets in-season,fresh,safe and healthy food that I grew in an eco-friendly(环保的)way,” Tian Qingxiang said. “And I can get about 6,000 yuan a year from selling crops.”
Over the past six years,about 8,000 children in several places including Guangxi,Gansu and Sichuan have taken part in similar programmes. These programmes hope to improve the health and development of children in poor areas,and help them grow up in healthier and more developed environments.
(
A
)7. What was the main problem faced by local schools before?
A. Fresh food problem.
B. Running out of money.
C. Having few workers.
D. Shortage of cooking tools.
(
B
)8. According to the passage,we know Tian Zhiping ______.
A. lives with his parents in a town
B. gets help from a UN’s programme
C. eats packaged food at school now
D. is a farmer chosen by the programme
(
D
)9. From Tian Qingxiang’s words,we can infer ______.
A. the programme pays him 6,000 yuan a year
B. students only eat eco-friendly food now
C. he gets twice the money from selling crops
D. he grows healthy food for his grandchild
(
C
)10. What is the main purpose of the programmes according to the passage?
A. To improve farmers’ life.
B. To provide fresh food to schools.
C. To help children’s health growth.
D. To encourage eco-friendly farming.
答案: 7.A 【点拨】根据“The town is so remote that it was hard and expensive for local schools to get fresh food, especially fruit and vegetables.”可知,问题在于新鲜食物的匮乏。故选 A。
8.B 【点拨】根据“They can enjoy the fresh and healthy meals thanks to a special programme of the United Nations.”可知,他受益于联合国的项目。故选 B。
9.D 【点拨】根据田庆祥说的“Now my grandchild gets in-season, fresh, safe and healthy food that I grew in an eco-friendly(环保的) way”可推断,他为孙子种植健康食物。故选 D。
10.C 【点拨】根据“These programmes hope to improve the health and development of children in poor areas, and help them grow up in healthier and more developed environments.”可推断,该计划的主要目的是促进贫困地区的儿童健康成长。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭