第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
八、(2024·广东改编)任务型阅读。(每小题 2 分,共 10 分)
Reading a good book is a wonderful journey because the reader can live in someone else's world for a while. Reading together with others, known as buddy(同伴) reading, will make this journey even more fantastic. During the journey, the buddies spend time doing a lot of reading activities. This not only adds to the pleasure of reading, but also deepens their understanding of the books.
Although it is all right to have students join in buddy reading with same-aged schoolmates, schools usually pair up older students with younger ones. In 2021, Green School started such a programme and has achieved great success.
Both younger and older readers in this school have learned a lot from this two-year programme. For example, when they listened to each other, they learned to be kind and patient. This experience has also provided them with a chance to practise lifelong skills such as exercising leadership or communicating with others. A student called Jason said that reading to a younger buddy was really helpful. He became more confident, as he knew he was a role model for someone.
The school also became a closer community. The reading buddies felt more connected as they often met each other. The students were always excited when they saw their buddies pass by in the hallway.
Now the summer vacation is coming. It's a great time to get into books. Why not pair up with a friend, choose a book you both like and read it together?
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过 9 个词)
1. What is buddy reading?
2. How do schools usually pair up buddies?
3. How long did the reading programme in Green School last?
4. What benefit did the school get from the programme?
5. What do you think of the reading programme?
Reading a good book is a wonderful journey because the reader can live in someone else's world for a while. Reading together with others, known as buddy(同伴) reading, will make this journey even more fantastic. During the journey, the buddies spend time doing a lot of reading activities. This not only adds to the pleasure of reading, but also deepens their understanding of the books.
Although it is all right to have students join in buddy reading with same-aged schoolmates, schools usually pair up older students with younger ones. In 2021, Green School started such a programme and has achieved great success.
Both younger and older readers in this school have learned a lot from this two-year programme. For example, when they listened to each other, they learned to be kind and patient. This experience has also provided them with a chance to practise lifelong skills such as exercising leadership or communicating with others. A student called Jason said that reading to a younger buddy was really helpful. He became more confident, as he knew he was a role model for someone.
The school also became a closer community. The reading buddies felt more connected as they often met each other. The students were always excited when they saw their buddies pass by in the hallway.
Now the summer vacation is coming. It's a great time to get into books. Why not pair up with a friend, choose a book you both like and read it together?
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过 9 个词)
1. What is buddy reading?
Reading together with others.
2. How do schools usually pair up buddies?
By pairing up older students with younger ones.
3. How long did the reading programme in Green School last?
(For) 2 years.
4. What benefit did the school get from the programme?
The school became a closer community.
5. What do you think of the reading programme?
I think it's helpful.
答案:
1. Reading together with others. 根据“Reading together with others, known as buddy reading”可知,与他人一起阅读称为同伴阅读。
2. By pairing up older students with younger ones. /Schools/They usually pair up older students with younger ones. 根据 schools usually pair up older students with younger ones 可知,学校通常把年纪大的学生和年纪小的学生配对。
3. (For) 2 years. /It/The programme lasted (for) 2 years. 根据 this two-year programme 可知,学校的阅读项目持续了 2 年。
4. The school/It became a closer community. 根据“The school also became a closer community.”可知,学校也成了一个更紧密的社区。
5. I think it's helpful. (言之有理即可)
2. By pairing up older students with younger ones. /Schools/They usually pair up older students with younger ones. 根据 schools usually pair up older students with younger ones 可知,学校通常把年纪大的学生和年纪小的学生配对。
3. (For) 2 years. /It/The programme lasted (for) 2 years. 根据 this two-year programme 可知,学校的阅读项目持续了 2 年。
4. The school/It became a closer community. 根据“The school also became a closer community.”可知,学校也成了一个更紧密的社区。
5. I think it's helpful. (言之有理即可)
My best friend
I have a wonderful friend named Linda. I'd like to tell you something about her.
I have a wonderful friend named Linda. I'd like to tell you something about her.
She is tall and slim with a round face. She has a great sense of humour and often tells us jokes that make us laugh. Linda is generous and enjoys sharing her things with her friends. She is always friendly and ready to help others in need. Her hobbies include reading and playing sports. She reads English newspapers and magazines every day. After school, she plays baseball with her classmates. In the future, she wants to become a teacher to help educate children.
答案:
One possible version:
My best friend
I have a wonderful friend named Linda. I'd like to tell you something about her. She is tall and slim with a round face. She has a great sense of humour and often tells us jokes that make us laugh. Linda is generous and enjoys sharing her things with her friends. She is always friendly and ready to help others in need. Her hobbies include reading and playing sports. She reads English newspapers and magazines every day. After school, she plays baseball with her classmates. In the future, she wants to become a teacher to help educate children.
My best friend
I have a wonderful friend named Linda. I'd like to tell you something about her. She is tall and slim with a round face. She has a great sense of humour and often tells us jokes that make us laugh. Linda is generous and enjoys sharing her things with her friends. She is always friendly and ready to help others in need. Her hobbies include reading and playing sports. She reads English newspapers and magazines every day. After school, she plays baseball with her classmates. In the future, she wants to become a teacher to help educate children.
查看更多完整答案,请扫码查看