第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读理解。(每小题 2 分,共 20 分)
A (2025·盐城市盐都区模拟)
When travelling in Thailand, what do you need to know? Here I’d like to introduce some tips to make sure you feel at home when you’re in Thailand.
First, always take off your shoes when entering someone’s house. Second, don’t point to others with your toes or fingers or touch others on the head, because it is thought to be very rude. Third, don’t say anything about the king. Thais really love their king, so it’s best not to discuss him at all.
Then, Thais usually like to keep their cool. So when you get angry, always try to speak softly and control your anger. Thais are conservative people, so it’s better to keep your skin to yourself unless you’re swimming. At the same time, Thais are friendly, so try to talk with someone.
1. Which of the following is true?
(
A. Thais love to discuss their king.
B. It’s bad to point to others with your toes or fingers.
C. You can wear your shoes when entering someone’s house.
D. Touching others on the head is a good way to show love in Thailand.
2. Thais are ______
① cool
② rude
③ conservative
④ friendly
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
3. How many tips are there in the passage?
(
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
4. What’s the meaning of the underlined part in Paragraph 3?
(
A. It’s better to show your skin.
B. It’s better not to wear clothes.
C. It’s better to put on your swimwear.
D. It’s better not to let others see your skin.
5. The passage mainly wants to ______
A. welcome people to Thailand
B. make some travel plans for people travelling in Thailand
C. give some suggestions to people travelling in Thailand
D. show the life in Thailand to people travelling in Thailand
A (2025·盐城市盐都区模拟)
When travelling in Thailand, what do you need to know? Here I’d like to introduce some tips to make sure you feel at home when you’re in Thailand.
First, always take off your shoes when entering someone’s house. Second, don’t point to others with your toes or fingers or touch others on the head, because it is thought to be very rude. Third, don’t say anything about the king. Thais really love their king, so it’s best not to discuss him at all.
Then, Thais usually like to keep their cool. So when you get angry, always try to speak softly and control your anger. Thais are conservative people, so it’s better to keep your skin to yourself unless you’re swimming. At the same time, Thais are friendly, so try to talk with someone.
1. Which of the following is true?
(
B
)A. Thais love to discuss their king.
B. It’s bad to point to others with your toes or fingers.
C. You can wear your shoes when entering someone’s house.
D. Touching others on the head is a good way to show love in Thailand.
2. Thais are ______
C
.① cool
② rude
③ conservative
④ friendly
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
3. How many tips are there in the passage?
(
D
)A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
4. What’s the meaning of the underlined part in Paragraph 3?
(
D
)A. It’s better to show your skin.
B. It’s better not to wear clothes.
C. It’s better to put on your swimwear.
D. It’s better not to let others see your skin.
5. The passage mainly wants to ______
C
.A. welcome people to Thailand
B. make some travel plans for people travelling in Thailand
C. give some suggestions to people travelling in Thailand
D. show the life in Thailand to people travelling in Thailand
答案:
A 1. B 细节理解题。根据“don't point to others with your toes or fingers or touch others on the head, because it is thought to be very rude”可知,用你的脚趾或手指指着别人是不礼貌的。
2. C 细节理解题。根据 Thais usually like to keep their cool、Thais are conservative people 和 Thais are friendly 可知,泰国人很冷静、保守和友好。
3. D 细节理解题。根据“First... Second... Third”及“Then, Thais usually like to keep their cool... your anger.”“Thais are conservative people... swimming.”和“Thais are friendly... with someone.”可知,文章提到了六点建议。
4. D 推理判断题。根据“Thais are conservative people, so it's better to keep your skin to yourself unless you're swimming.”可知,泰国人很保守,除非游泳,否则不要让其他人看到你的皮肤。
5. C 主旨大意题。根据“Here I'd like to introduce some tips to make sure you feel at home when you're in Thailand.”可知,本文主要给去泰国旅游的人一些建议。
2. C 细节理解题。根据 Thais usually like to keep their cool、Thais are conservative people 和 Thais are friendly 可知,泰国人很冷静、保守和友好。
3. D 细节理解题。根据“First... Second... Third”及“Then, Thais usually like to keep their cool... your anger.”“Thais are conservative people... swimming.”和“Thais are friendly... with someone.”可知,文章提到了六点建议。
4. D 推理判断题。根据“Thais are conservative people, so it's better to keep your skin to yourself unless you're swimming.”可知,泰国人很保守,除非游泳,否则不要让其他人看到你的皮肤。
5. C 主旨大意题。根据“Here I'd like to introduce some tips to make sure you feel at home when you're in Thailand.”可知,本文主要给去泰国旅游的人一些建议。
B
6. People should arrive at the airport ______.
A. 2 hours early B. 2 hours late C. 4 hours early D. 4 hours late
(
7. What does the writer ask us to take?
① Something to play with. ② Glasses. ③ Medicine. ④ An ID card. ⑤ Some drinks. ⑥ Money.
A. ②③④⑥ B. ①③④⑥ C. ①②③④⑥ D. ①②③④⑤⑥
(
8. What does the underlined word “it” in the fourth paragraph refer to?
A. The flight. B. Take-off. C. A trip. D. A plane.
(
9. What can we know from the passage?
A. No one can have a bath on the plane. B. We can take any seat on the plane. C. It’s important to be early for a flight. D. Everyone will be afraid when the plane is taking off.
(
10. What is the best title for this passage?
A. How to know the flight time B. How to spend a holiday C. What to do during a flight D. How to take a good flight trip
(
6. People should arrive at the airport ______.
A. 2 hours early B. 2 hours late C. 4 hours early D. 4 hours late
(
A
) 7. What does the writer ask us to take?
① Something to play with. ② Glasses. ③ Medicine. ④ An ID card. ⑤ Some drinks. ⑥ Money.
A. ②③④⑥ B. ①③④⑥ C. ①②③④⑥ D. ①②③④⑤⑥
(
A
) 8. What does the underlined word “it” in the fourth paragraph refer to?
A. The flight. B. Take-off. C. A trip. D. A plane.
(
B
) 9. What can we know from the passage?
A. No one can have a bath on the plane. B. We can take any seat on the plane. C. It’s important to be early for a flight. D. Everyone will be afraid when the plane is taking off.
(
C
) 10. What is the best title for this passage?
A. How to know the flight time B. How to spend a holiday C. What to do during a flight D. How to take a good flight trip
(
D
)
答案:
B 6. A 细节理解题。根据“Get to the airport 2 hours early.”可知,应提前 2 小时到达机场。
7. A 细节理解题。根据“You also need to take some special things like glasses and medicine, because you may need them on your trip. Take the ID card and enough money with you”可知,要带眼镜、药物、身份证和钱。
8. B 代词指代题。根据“Take - off may be a difficult part of your trip. When it is over, you can release your seat belt”可知,起飞可能是你旅行中一个困难的部分。结束后,你可以松开安全带。所以 it 指代飞机的起飞。
9. C 细节理解题。根据“The first and most important thing is to be EARLY!”可知答案。
10. D 标题概括题。根据“For many people, their first plane trip is not very good. The following will help you have a good trip.”可知,文章给出了一些进行一次愉快的飞行之旅的方法。
7. A 细节理解题。根据“You also need to take some special things like glasses and medicine, because you may need them on your trip. Take the ID card and enough money with you”可知,要带眼镜、药物、身份证和钱。
8. B 代词指代题。根据“Take - off may be a difficult part of your trip. When it is over, you can release your seat belt”可知,起飞可能是你旅行中一个困难的部分。结束后,你可以松开安全带。所以 it 指代飞机的起飞。
9. C 细节理解题。根据“The first and most important thing is to be EARLY!”可知答案。
10. D 标题概括题。根据“For many people, their first plane trip is not very good. The following will help you have a good trip.”可知,文章给出了一些进行一次愉快的飞行之旅的方法。
查看更多完整答案,请扫码查看