第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、阅读理解。
A
Dear humans,
It's the first time I have written to you,my children. First,let me tell you more about my family. Dear humans,I have many other children. Some of them fly in the sky;some of them swim in the water;some live in ice - covered places;some run on the grasslands.
Some of them are very small;some of them are as big as cars,such as elephants.
They might be very close to you,or even live in your house. But there are others that you may never have the chance to meet. You bring them home and make them your friends and helpers. You put them in zoos. You kill them for their meat,even for fun. They not only bring you money and happiness,but also bring you diseases and death.
I hope you can remember that wild animals are not your food,clothes or furniture. They are not killers either. They are,in fact,your brothers and sisters. You should grow up together.
Humans,you are smart and hard - working. You can decide where you go,as well as where I go. But you are not kind to me. You change my weather,my forests,my rivers... You ask so much of me,more than what I can give you. I'm worried that one day you will be lonely.
So,grow up,humans. I hope you and all the wildlife can live happily in my arms.
Yours,
Mother Earth
1. (
A. Humans
B. Birds
C. Fish
D. Buildings
2. What do humans kill wild animals for? (
A. Happiness and diseases.
B. Happiness and money.
C. Money and death.
D. Diseases and death.
3. Mother Earth thinks humans should (
A. protect wild animals
B. write back
C. change the weather and forests
D. meet all the wild animals
A
Dear humans,
It's the first time I have written to you,my children. First,let me tell you more about my family. Dear humans,I have many other children. Some of them fly in the sky;some of them swim in the water;some live in ice - covered places;some run on the grasslands.
Some of them are very small;some of them are as big as cars,such as elephants.
They might be very close to you,or even live in your house. But there are others that you may never have the chance to meet. You bring them home and make them your friends and helpers. You put them in zoos. You kill them for their meat,even for fun. They not only bring you money and happiness,but also bring you diseases and death.
I hope you can remember that wild animals are not your food,clothes or furniture. They are not killers either. They are,in fact,your brothers and sisters. You should grow up together.
Humans,you are smart and hard - working. You can decide where you go,as well as where I go. But you are not kind to me. You change my weather,my forests,my rivers... You ask so much of me,more than what I can give you. I'm worried that one day you will be lonely.
So,grow up,humans. I hope you and all the wildlife can live happily in my arms.
Yours,
Mother Earth
1. (
D
) are not Mother Earth's children.A. Humans
B. Birds
C. Fish
D. Buildings
2. What do humans kill wild animals for? (
B
)A. Happiness and diseases.
B. Happiness and money.
C. Money and death.
D. Diseases and death.
3. Mother Earth thinks humans should (
A
).A. protect wild animals
B. write back
C. change the weather and forests
D. meet all the wild animals
答案:
1. D 细节理解题。根据“It's the first time I have written to you, my children... I have many other children. Some of them fly in the sky; some of them swim in the water; some live in ice - covered places; some run on the grasslands.”可知,人类是地球母亲的孩子,其他孩子有些在天空中飞翔,有些在水中游泳,有些生活在被冰覆盖的地方,有些在草原上奔跑,所以鸟和鱼是地球母亲的孩子,而建筑物不是。
2. B 细节理解题。根据“You kill them... They not only bring you money and happiness”可知,人类杀害动物是为了钱和乐趣。
3. A 推理判断题。根据“I hope you and all the wildlife can live happily in my arms.”可知,地球母亲希望人类和野生生物能在一起开心地生活,即地球母亲认为人类应该保护野生动物。
2. B 细节理解题。根据“You kill them... They not only bring you money and happiness”可知,人类杀害动物是为了钱和乐趣。
3. A 推理判断题。根据“I hope you and all the wildlife can live happily in my arms.”可知,地球母亲希望人类和野生生物能在一起开心地生活,即地球母亲认为人类应该保护野生动物。
B(2024·青岛改编)
答案讲解
At M. E. School in Tucson,Arizona,raising fish at school was one small answer to a big problem:many people in the neighbourhood didn't have enough food. The students could eat breakfast and lunch at school,but their families didn't always have enough money for dinner. Buying fresh foods,such as vegetables and meat,was difficult. The teachers had an idea:could the students raise food at school for the neighbourhood?
It wouldn't be easy. There isn't enough water in Tucson because it is in a desert. Soil(土壤)doesn't always have the nutrients(营养物)that plants need to grow,so the students would need natural helpers.
To solve the problem,the school set up a system in which fish poop makes plants grow better and the plants' roots(根)clean the water in the fish tank. Students do research on the fish. “I did a task in the project on how much tilapia eat,” says Emmanuel. “We wanted to see whether they preferred to eat in warm or cold water. In fact,they liked warm water better. ”
Fish aren't the only animals that help students feed their neighbours. Chickens lay eggs. Bees also come to help turn flowers into vegetables.
When the students have raised enough food,it's time for Market Day. Vegetables are given to people in the neighbourhood for free. Students sell eggs and tilapia to raise money for seeds(种子),fish food and chicken food.
“People don't have a lot of money,so it's a nice dream we have to give them food. It's also a chance to be healthy and eat better,” says Emmanuel. “We can plant good food and have fun while we're doing something important,” says Blanks. “I'm so happy to be at this school. ”
1. Why did the teachers at M. E. School decide to raise food for the neighbourhood?
① The families in the neighbourhood were poor.
② People there wanted a market for fresh foods.
③ Students wanted to learn how to grow vegetables.
④ The natural conditions aren't fit for growing plants.
A. ①③
B. ②④
C. ①④
D. ②③
(
2. 新考法 图片理解 Which picture can describe the project according to the passage?
(
3. What is the best title for the passage?
A. A story of helping the poor
B. An experience in the desert
C. A project from seeds to sales
D. A dream of giving food
(
答案讲解
At M. E. School in Tucson,Arizona,raising fish at school was one small answer to a big problem:many people in the neighbourhood didn't have enough food. The students could eat breakfast and lunch at school,but their families didn't always have enough money for dinner. Buying fresh foods,such as vegetables and meat,was difficult. The teachers had an idea:could the students raise food at school for the neighbourhood?
It wouldn't be easy. There isn't enough water in Tucson because it is in a desert. Soil(土壤)doesn't always have the nutrients(营养物)that plants need to grow,so the students would need natural helpers.
To solve the problem,the school set up a system in which fish poop makes plants grow better and the plants' roots(根)clean the water in the fish tank. Students do research on the fish. “I did a task in the project on how much tilapia eat,” says Emmanuel. “We wanted to see whether they preferred to eat in warm or cold water. In fact,they liked warm water better. ”
Fish aren't the only animals that help students feed their neighbours. Chickens lay eggs. Bees also come to help turn flowers into vegetables.
When the students have raised enough food,it's time for Market Day. Vegetables are given to people in the neighbourhood for free. Students sell eggs and tilapia to raise money for seeds(种子),fish food and chicken food.
“People don't have a lot of money,so it's a nice dream we have to give them food. It's also a chance to be healthy and eat better,” says Emmanuel. “We can plant good food and have fun while we're doing something important,” says Blanks. “I'm so happy to be at this school. ”
1. Why did the teachers at M. E. School decide to raise food for the neighbourhood?
① The families in the neighbourhood were poor.
② People there wanted a market for fresh foods.
③ Students wanted to learn how to grow vegetables.
④ The natural conditions aren't fit for growing plants.
A. ①③
B. ②④
C. ①④
D. ②③
(
C
)2. 新考法 图片理解 Which picture can describe the project according to the passage?
(
B
)3. What is the best title for the passage?
A. A story of helping the poor
B. An experience in the desert
C. A project from seeds to sales
D. A dream of giving food
(
D
)
答案:
1. C 细节理解题。根据“The students could eat breakfast and lunch at school, but their families didn't always have enough money for dinner.”和“There isn't enough water... Soil doesn't always have the nutrients that plants need to grow”可知,M. E. 学校的老师决定为社区种植食物是因为社区的人很穷以及这里的自然条件不适宜种植植物。
2. B 推理判断题。根据第三到五段可知,为了解决这个问题,学校建立了一个系统,在这个系统中,鱼类使植物生长得更好,植物的根清洁鱼缸里的水。鸡蛋和鱼可以卖钱来买种子、鱼食和鸡饲料。故 B 项中的图片最符合。
3. D 标题概括题。根据“People don't have a lot of money, so it's a nice dream we have to give them food.”并结合全文内容可知,这篇文章主要讲述了 M. E. 学校如何通过一个创新的项目帮助当地社区解决食物不足的问题,因此最佳标题是 A dream of giving food。
2. B 推理判断题。根据第三到五段可知,为了解决这个问题,学校建立了一个系统,在这个系统中,鱼类使植物生长得更好,植物的根清洁鱼缸里的水。鸡蛋和鱼可以卖钱来买种子、鱼食和鸡饲料。故 B 项中的图片最符合。
3. D 标题概括题。根据“People don't have a lot of money, so it's a nice dream we have to give them food.”并结合全文内容可知,这篇文章主要讲述了 M. E. 学校如何通过一个创新的项目帮助当地社区解决食物不足的问题,因此最佳标题是 A dream of giving food。
查看更多完整答案,请扫码查看